Nina Pirhonen: Brum brum

Värikäs autokirja, jossa kuskin hommia pääosin hoitavat sukupuolettomat eläimet? Joo, kiitos! Sain blogini lukijalta, kirjailija-kuvittaja Nina Pirhoselta yksi kesäinen päivä meiliä, jossa hän tiedusteli saisko lähettää minulle ja lapsilleni luettavaksi kirjan. No kyllä kirjoja saa aina lähettää, etenkin jos ne ovat näin hyviä!
Tässä aatteita kuvakirjasta, joka toimi sekä 1- että 6-vuotiaille lapsille eikä ole autoaiheesta huolimata lainkaan tomuisiin sukupuolinormeihin jähmettynyttä tavaraa. Myös äiti tykkäsi!
Tämän kuvakirjan lukemisen myötä juttelimme esikoisen kanssa kirjoista vähän pidempäänkin. Hän pyysi saada minulta kirjan, jota olisi helppo lukea. Mintut ovat superia, mutta niissä on lukemaanopettelevalle vähän liikaa tekstiä eikä teksti ole aina pelkkää tikkukirjainta.  Satu Kontisen Mokomakit (joista kirjoitin mm. täällä viime joulun kirjalahjavinkeissä) on luettu meillä läpi joku miljardi kertaa.

Esitän lukemaan opettelevan esikoisen pyynnöstä tänne "nettiin" nyt kysymyksen. Olisiko teillä vinkata muistakin hauskoista lastenkirjoista, joita "voi lukea"?  Eli suomeksi siis: haussa on muitakin visuaalisesti kiinnostavia suomenkielisiä lastenkirjoja, joissa on vain vähän tekstiä ja tikkukirjaimin kirjoitettuna. Takk fyrir, huutelee lapsi taustalta.

Nina Pirhonen. Brum brum. Otava. 2016.*

Tunnisteet: ,