Aidosti islantilainen, osa 1

Edellinen postaus hurjien turistiennusteiden järjettömyydestä on nostanut kivasti keskustelua. Kiitos kaikki hyvistä ajatuksista! Jotta ei mene ihan negaatioksi tämä oleminen, aloitan nyt juttusarjan "Aidosti islantilainen". Julkaisen kerran viikossa jonkun hauskan islantilaisen jutun arjestani. Sellaisen, missä näkyy paikallismeininki ja kiihkeä etukeno (islantilaisilla on kova vauhti päällä ja joskus epäilen sen johtuvan siitä, että täällä tuulee melkein aina eli automaattisesti kaikki kulkevat reippaassa etukenossa eteenpäin ja kovalla vauhdilla, ettei tuuli vie mennessään).
Polvet asvalttiin, koska aurinko paistaa!
Islanti on crossfit-harrastajien keskuudessa aika tunnettu paikka. Paljon ovat tundralaiset voittaneet maailmanmestaruuksia tässäkin lajissa. Reykjavikin Crossfit salilla on joka päivä lähemmäs 20 WOD-tuntia ja jokaisella tunnilla 20-30 harrastajaa. Treenipaikkamme sijaitsee sisällä isossa teollisuushallissa mutta jos aurinko paistaa oikein lämpimästi kuten tänään, siirrämme treenit takapihalle.

Siellä on ilonamme autokorjaamoa, ruokakaupan varasto ja kaikenlaista liikennettä, mutta mitä väliä. Jos aurinko paistaa, treenataan ulkona. Tietysti.

Salimme on auki joka päivä, myös jouluisin, uutenavuotena ja pääsiäisenä. Ainoa arkipäivä, jolloin treeniaikoja on vähän harvennettu on tänään, koska Islanti pelaa Itävaltaa vastaan jalkapalloa kello 16 paikallista aikaa. Valmentajat haravoivat tuntitaulukkoa tyhjemmäksi ja aamulla kuulin radiosta kuinka aika moni yritys sulkee ovensa tänään jo kello 15:30, että kaikki ehtivät kotiin katsomaan peliä.

Asiat Islannissa ovat siis järjestely- eivät tottumus- tai sääntökysymyksiä.

--

Kaikki sarjan jutut löydät tällä tunnisteella: #aidostiislantilainen

Tunnisteet: ,