Päivähoidossa a la Salamatkustaja

Esikoinen sairastui viime viikolla vatsatautiin eikä päässyt mukaan päiväkotiryhmän kesäretkelle. Se luonnollisesti vähän otti lasta päähän. Päiväkodin henkilöstöpäivän takia päivis oli tänään koko päivän kiinni. Niinpä ajattelin yhdistää nämä kaksi juttua toisiinsa ja järjestää esikoiselle ja sen hyvälle tarhakaverille ulkoilupäivän. Pienen kesäretken!

Esikoinen käy aika usein kylässä ystävänsä luona, he rellestävät perheen puutarhassa ja usein kaverin vanhemmat ottavat meidänkin lapsen mukaan uintiretkelle. Nyt kun päiväkoti oli kiinni ja kaverin kodin ulkopuolella töissä käyvät vanhemmat eivät saaneet järjestettyä itselleen vapaata töistä, tarjouduin jeesaamaan ja vuorostani katsomaan jengin perään. Se oli kivaa se! Aika pitkälle mentiin näiden omien lasten kanssa Reykjavikissa -suosikkieni pohjalta.

Ensin pakkasin tietysti eväät, koska nälkäisiä muksuja ei kestä kukaan. (Eikä kukaan lapsi kestä nälkäistä meikäläistä.) Suklaakakkua, viinirypäleitä, skyriä, keksejä, mehua ja pari karjalanpiirakkaa. Koska ulkona tuulee taas kovaa ja on kylmä ja sataa, piti kesäretkelle ottaa mukaan ihan kunnon varusteet. Vedimme niskaan sadevaatteet,  jalkoihin kumpparit, päähän villapipot ja käsiin lapaset. Pitkiä kalsareitakaan ei unohdettu.

Ensimmäinen stoppimme oli kotieläinpuisto. Käytiin rapsuttamassa hevosia, katsomassa liskoja ja kurkkimassa hylkeiden altaaseen. Eläinpuiston perällä on tavattoman suuri leikkipuisto, josta löytyy isojen liukumäkirakennelmien ja hiekkalaatikoiden lisäksi myös näköalatorni, iso tramboliini ja tanssiautomaatti. Siis sellainen kaiutinsysteemi, joka neuvoo lapsia pomppimaan tanssilattialla tähän malliin:
Kun eväät leikkimökissä oli syöty, oli aika siirtyä toiseen paikkaan. Tietysti uima-altaille! Lähis kirjoittikin muutama päivä sitten kokemuksistaan Islannin uima-altailla, käykääs lukemassa. Juuri sellaista se on :-)

Tunnin polskimisen jälkeen oli luvassa vielä bonusnumero: jäätelöbaariin! Mutta voitteko uskoa, lapsia ei kiinnostanut. He olivat menossa tarhakaverin synttäreille myöhemmin iltapäivällä ja halusivat molemmat jättää tilaa synttärikakulle ja muille herkuille. Kysyin vielä, että oletteko nyt ihan varmoja, että jätetään se jäätelökioski väliin (olisin itse halunnut). Joo-o! Muuten tulee maha kipeäksi.

Ahh. En kestä. Olen näemmä kasvattanut itseäni fiksumpia ihmisiä.


Tunnisteet: ,