Lankean oikeastaan enää vain yhdenlaisiin mainoksiin: Facebook-mainoksiin ja usein kriittisen pehmeänä hetkenä kuten juuri ennen nukahtamis...

Sininen lankeamus

21.2.16 Satu Kommentteja: 8

Lankean oikeastaan enää vain yhdenlaisiin mainoksiin: Facebook-mainoksiin ja usein kriittisen pehmeänä hetkenä kuten juuri ennen nukahtamista, omassa sängyssä sinertävässä valonkajastuksessa.
Viime viikolla kännykkää yöllä plärätessäni silmiini osui törkeän kauniin kakun kuva. Se oli jäätävän upea. Vaaleansininen, pitsireunainen ja päällä iso päivänkakkaraa muistuttava valkealehtinen kukkanen.

En oikein osaa itse leipoa kauniita juttuja, mutta myönnän, että olen aika heikkona kauniisiin leivonaisiin. Yksi omituisimmista asioista mitä teen netissä - niistä mitä kehtaa tänne blogiin paljastaa - on se, että lueskelen Kinuskikissaa useita kertoja viikossa ihan vaan katsellakseni niitä kakkuja ja kuppikakkukuorrutuksia.

Tuijotin sängyssä kakkua useamman sekunnin ajan ja tajusin, että haluan sen! Kuvatekstissä islantilainen kakkukeisari ilmoitteli, että nyt olisi ensi sunnuntain naistenpäivää ajatellen tämmöinen täytekakku erikoistarjouksessa.
Ennen kuin edes otin selvää, millaisesta kakusta tässä puhutaan ja mitä siinä on täytteenä, olin jo lähettänyt tilauksen. Tulen sunnuntaina hakemaan!

Tänään aamulla hain kakun esikoisen kanssa kotiin, keitettiin kahvit ja laitettiin skumppapullo jäähtymään. Pari hyvää Suomi-ystävää tuli kylään ja iltapäivän auringoiset tunnit keittiömme oli täynnä iloisia nelikirjaimisia, S-kirjaimella alkavia naisia: Satu, Saga, Sæla, Sari ja Sini. Leikkasin kakun ja yllätys oli täydellinen: hempeän pinnan alta paljastui tukeva suklaakakku. Yksinkertaisesti sanottuna: täydellisen supr!


Kuvat: Ensimmäinen Björgvin Hilmarsson, loput omia.

8 kommenttia:

 1. Sua onnisti. Mulle käy aina niin et moni kakku päältä kaunis muttei sit olekaan herkullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Nimimerkki rakastin lapsena Käpykakkua paitsi sitten kun oli aika syödä sitä. :D

   Poista
 2. Ihana kakku! Sulla vaikuttaa olevan hieno taito nauttia arjesta ja loihtia sinne sekaan juhlahetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Etenkin viime vuosina tällainen spontaani "pikkujuhlinta" on yleistynyt. Kun ei sitä oikein enää pysty lähtemään isolla kauhalla radalle ;-)

   Poista
 3. Aivan ihanan näköinen kakku. Lempparini ja samantapainen täällä Suomen pääkaupunkiseudulla on American Sweetie niminen kakkuleipuri. Häneltä voi tilata vaikka minkälaisia upeita ilmestyksiä ja hän toteuttaa hurjimmatkin toiveet! Olen tilannut häneltä veneilyaiheisen juhlistuskakun sekä "Keep calm and stay strong" -tsemppikakun. Ystäväni on tilannut häneltä aivan upeita Harry Potter aiheisia luomuksia. Ja nämä kakut ovat myös herkullisia, sellaisia jenkkityylisiä - makuyhdistelmätkin voi itse valita. Suosittelen, jos joku miettii, mistä tilaisi upean kakun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää tämä, kiitos vinkistä munkin puolesta. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka tarvitsisi sairaan upean kakun stadin-visiitilläkin!

   Poista
 4. Ihana kakku! Mulla on sama vika, ihailen leivoksia ja kakkuja, mutta en osaa itse tehdä. Olen pari kertaa yrittänyt leipoa kakkuja, ne on päätynyt lähinnät fiaskoon. Viimeisen leipomiskerran jälkeen päätin, että pitäydyn tästedes piirakoissa.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?