No nyt ne ovat tulleet myyntiin!! Ensi kesän Islannin-matkat.  Juuri kun pääsin surkuttelemasta, miten hankalaa on kehua itseensä, niin nyt...

Kesän 2016 Islannin heppalomat myynnissä

2.11.15 Satu Kommentteja: 37

No nyt ne ovat tulleet myyntiin!! Ensi kesän Islannin-matkat. Juuri kun pääsin surkuttelemasta, miten hankalaa on kehua itseensä, niin nyt yritän kyllä olan takaa. Nämä aktiivipainotteiset hevosreissut Islantiin ovat nimittäin olleet ihan mahtavia! Eikä tietenkään yksin minun ansiosta vaan kiitos myös loistavan yhteistyötallin, reissuseuran (näille matkoille on kertynyt lähes poikkeuksetta vain huippukivoja tyyppejä) ja Islannin maisemien, jotka eivät koskaan petä.
Tällä kinttupolulla käyskennellään kaikilla matkoilla.
Muutaman sata metriä merenpinnan yläpuolella.
Kahvihetki ulkosalla.
Yli jokien ja niin edelleen!
Matkoista on viimeisen kolmen vuoden aikana tullut älyttömän paljon positiivista palautetta, ja olen ollut siitä tietysti tosi iloinen. On upeaa kun ihmiset kokevat, että he ovat saaneet rahoilleen vastinetta. Näiden vuosien aikana on reissuun osallistunut yhteensä noin sata matkaajaa, ja heistä vain kaksi on laittanut pettyneenä palautetta. Joku konsultti varamankin sanoisi tähän, että aika hyvä asiakastyytyväisyysaste. On hyvä, että pettyneiltäkin tulee palautetta. Jos huonoa palautetta ei tulisi ollenkaan, joku voisi epäillä vilppiä ääntenlaskennassa...
Yksityiskohta kesässä.
No words needed.
Ensi kesänä tarjolla on kolmenlaista opatamaani Islannin-reissua. Ne kaikki suuntaavat Islannin maasedulle Eyjafjördurin vuonon rannalle ja kaikkien reissujen aikana nähdään ja koetaan Islannin upeaa luontoa suurimmat kesäturistirysät ohittaen. Suurimmat erot matkoissa koskevat ratsastuksen määrää ja kaupungissa vietettyä aikaa. Matkat ovat pituudeltaan yhtä pitkiä mutta hinnoissa on pieniä eroja; ne johtuvat mm. ratsastuksen määrästä, lentojen hinnoista ja Reykjavikissa vietetyistä hotelliöistä.
Polar Hestarin tilalla saa Islannin parhaat kakut (en liioittele).
Kleina-munkkia.
Maajussin aamiainen.
Hinnat ovat Islannissa nousseet jatkuvasti ja euro on heikentynyt Islannin kruunua vastaan viime vuosien aikanan paljon. Näistä syistä matkojen hinnat ovat joka vuosi hieman nousseet. Tein kaikkeni, että matkan hinta ei ensikään kesänä nousisi yli kahden tonnin. Kinusin autofirmalta parempia hintoja ja säädin matkapäiviä siten, että tavoite saavutettiaisiin. Ja se saavutettiin - onneksi!
Harjakori ja hevoset <3
Jos hinta yskittää, niin kannattaa muistaa tämä: kaikkiin matkoihin kuuluu aivan kaikki palvelut, ruoat, majoitukset, lennot jne. lukuunottamatta viimeisen illan illallista. Reissussa ei siis välttämättä kulu omaa rahaa kahtakymmentä euroa enempää.
Myvatnilla kuplii.
Kaikilla kesän 2016 reissuilla:
- Suomenkielinen ryhmänjohtaja ja hyvä opastus islantilaisuuteen ja Islantiin
- Islannin upea luonto ja luontoaktiviteetit (ratsastus, uinti, vaellus)
- Islanninhevoset!!!
- Pienet ryhmät (ryhmät ovat korkeintaan 12 hlöä, erämaareissulla korkeintaan 9 hlöä)
- Vieraanvarainen isäntäperhe maaseudulla Eyjafjördurin vuonon rannalla
- Iimalareissut
- Mahdollisuus tehdä ostoksia kaupungilla, reissusta riipppuen joko Reykjavikissa tai Akureyrissä
- Epävakaa sää; se voi olla mitä tahansa kuumasta auringonpaisteesta vesisateeseen. Sää on epävakaa mutta vaihtuu nopeasti - se on lähtötilanteessta riippuen joko erinomainen tai huono asia :)
- Vaatimaton maatilamajoitus (ykkösreissulla Reykjavikissa kolmen tähden keskustahotellimajoitus)
- Herkullista islantilaista kotiruokaa ja älytön määrä kakkuja, reissusta riippuen myös 2-4 ateriaa ravintoloissa
Hengähdystauko.
Muutaman ulkoilupäivän jälkeen vain yksi osa kehossa ei ole parhaimmillaan: varpaat. 
Matkoja on kolme. Saga-Matkoilta (linkit jokaisen reissun kohdalla) voi lukea reissuista tarkemmin, tässä pääkohdat lyhyesti:

Yhdistetty kaupunki- ja maaseutuloma 6.–13.6.2016
4 päivää maaseudulla, 3 päivää Reykjavikissa
- Mahtava kombo city-lomailua ja maaseudun elämää; matkan aikana tulevat tutuksi Islannin kaksi puolta: urbaani Reykjavik ja aito maaseutu
- Sopii aloittelijaratsastajille; vaellukset lyhyitä ja rauhallisia (3 ratsastusretkeä, kukin pituudeltaan 2 h).
- Upea päivämatka Myvatnin-järven maisemiin: mm. tulivuoria, kuumia lähteitä, laavapuisto ja kylpyläkäynti
- Valassafari
- Kaksi lyhyttä ja helpohkoa vuoristovaellusta
- Uimahallikäyntejä
- Reykjavikissa pari opastettua päiväohjelmaa, muuten vapaa-aikaa. Halukkaat ehtivät bilettää Reykjavikin kuuluisassa yöelämässä (ei ole sattumaa, että reissun kaupunkipäivät osuvat viikonlopulle...)
- Hinta 1 920 €
Kotihuudeillani Reykjavíkissa. 
Reykjavikin vanha satama.
Gódafossin putouksella käydään Myvatnin päiväretkellä.
Laavatunneli Myvatnilla.
Aktiiviloma Islantiin 26.6.-3.7.2016
7 päivää maaseudulla, 1 aamupäivä Akureyrin kaupungissa
- Issikkatäyteinen matka, joka sisältää myös mahtavan päivämatkan Myvatnin järven luonnonihmeitä kierrellen
- Sopii keskitason ja sitä kokeneemmille ratsastajille; neljä reipasta pitkää kokopäivävaellusta
- Upea päivämatka Myvatnin-järven maisemiin; mm. tulivuoria, kuumia lähteitä, laavapuisto ja kylpyläkäynti
- Kaksi lyhyttä ja helpohkoa vuoristovaellusta
- Uimahallikäyntejä
- Yksi aamupäivä Akureyrin kaupungissa
- Hinta 1 850 €
Päiväretki Myvatnille.
Islannin ylänkö (näissä maisemissa käydään reissuilla 2 ja 3).
Ratsastusvaellus Islannin erämaassa 9.-16.7.2016
7 päivää maaseudulla, 1 aamupäivä Akureyrin kaupungissa
- Huikea erämaaretki; vaatii erähenkisyyttä (kahteen päivään ei pääse suihkuun) ja palkitsee Pohjois-Islannin täydellisellä luonnonrauhalla
- Sopii erähenkisille keskitason ja sitä kokeneemmille ratsastajille; kaksi pitkää kokopäivävaellusta, yksi kolmipäiväinen erämaavaellus
- Makuupussimajoitus
- Uimahallikäyntejä
- Yksi aamupäivä Akureyrin kaupungissa
- Hinta 1 990 €
Erämaamökillä nukutaan kaikki söpösti vierekkäin :)
Issikka on jokivarma neliveto.
Vastaan tosi mielelläni kaikkiin reissuja koskeviin kysymyksiin. Voitte laittaa meiliä (satu ät suomi piste is) tai esittää kysymyksiä tässä alla. Jälkimmäinen suositeltavampaa, niin kaikki pääsevät hyötymään vastauksista. Matkat varataan Saga-Matkoilta ja varauksia koskevat kysymykset kannattaa esittää heille.

Tulisipa kesä jo!

Kaikki kuvat: Björgvin Hilmarsson

37 kommenttia:

 1. Ihan semmoinen mikä on ratsastajan maksimipaino?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilalla on paljon erilaisia hevosia, osa niistä pystyy kantamaan isojakin aikuisia. On ollut ihan satakiloisia miehiäkin mukana matkalla :)

   Poista
 2. Oi oi. Tuo erämaaretki kiinnostaa kovin. Viime kesän reissu oli MAHTAVA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Samaa mieltä, tuo erämaaretki tulee varmasti olemaan upea. Toivotaan vain hyviä säitä :)

   Poista
 3. Tuonne kun pääsisi...sitä odotellessa pääsen onneksi muutaman vuoden issikkatauon jälkeen Pohjois-Karjalassa issikoiden selkään tölttäämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa upealta sekin! On tosi kivaa että Suomessakin alkaa olla jo aika monia issikkatalleja.

   Poista
 4. Islanti kiinnostaa. Muutenkin ja nuo sinun matkat myös. Mahdollisella matkakaverilla on keliakia. Miten Islannissa/noilla reissuilla löytyy gluteenitonta syötävää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No prob. Onnistuu vegaani, maidoton, gluteeniton ja muut ruokavaliot. Ruoka tehdään tilalla itse eli ruoka-allergiat ja esim vegelinja pystytään ottamaan huomioon. :)

   Poista
 5. Miten ihmiset on toimineet noiden käytettyjen ratsastusvälineiden maahantuonnin rajoitusten kanssa? Ostaneet uudet kamppeet reissuun vai kuin? Jos nahkaisia käytettyjä ei saa tuoda mukana, niin rajoittanee omien ratsivehkeiden mukaan ottamista. Vai mennäänkö siellä hepan selässäkin enempi vaelluskampetyyppisellä varustuksella? Kypäriä tais olla mahdollisuus lainata tallilta? (tässähän alkaa olla vähän täpinöissään... :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, editoin jo itseäni. Suomeksi olevassa ohjeessa (http://sagamatkat.fi/islanti/info/faktaa/) sanotaan "Nahasta tehtyjen ratsastusvarusteiden tuonti Islantiin on kielletty." Mut sitten tuolla englanninkielisessä (http://www.mast.is/english/frontpage/import-export/import/ridingequipment/) onkin, että desinfiointi riittäis?!

   Poista
  2. Moi! Nuo ohjeet on näköjään vähän huonosti käännetty. Nahkaisia saa tuoda maahan jos ne voi pestä ja on pesty. Mokkaisia tai nahkaisia chapseja tosin. ei saa tuoda (paitsi ihan uutena). Ratsastushanskoja ei saa tuoda jos ne ovat käytetyt. Muita hanskoja saa tuoda kyllä vaikka ei olisi uudet. Mutta muissa maissa ridauksessa käytössä olleet hanskat ovat täällä kiellettyjä.

   Kypärät saa lainaan tallilta eli omaa ei tarvitse tuoda (mutta saa tuoda jos haluaa). Myös sadevaatteet saa lainaan.

   Ratsailla pärjää ulkoiluvaatteilla, kunhan housut eivät oo liian liukkaat. Mä esim menen shoft shell -housuilla ja tuulenpitövällä takilla jonka alla kylmänä päivänä villapaita tai fleece. Sitten on sadevaatteet varalla. Kenkinä mulla vaelluskengät...

   Poista
  3. Eli mitään muuta ei tarvii ostaa uutena kuin hanskat. Tosin ihan tavallisilla sormikkaillakin pärjää (tallilta saa lainaam varahanskoja). En nsuosittele ostamaan kaikkia varusteita uutena vain tämän reissun takia - tulisi aika kalliiksi...

   Poista
  4. Kiitos tarkennuksista! Tietty tuossa ois samalla hyvä syy ostaa itelleen vähän uusia ratsikamppeita... ;)

   Varoitteletko etukäteen yhtään täällä blogissa tai fb:ssä kun matkat alkavat täyttyä? Oma potentiaalinen reissuseurani empii vielä ja odottelen hänen päätöstään, mutten siksi haluaisi jäädä rannalle! :)

   Poista
  5. Mä yritän pitää yhteyttä matkatoimistoon säännöllisesti ja kysellä paikkatilanteessa - infoilen säännöllisesti (ja kyllästytän kaikki ei-matkailusta kiinnostuneen näillä reissujorinoilla, hehe) :)

   Poista
 6. Kuinka hyvät hevosenhoitotaidot (satulointi yms.) tulee reissulla kaksi olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaadita ollenkaan - hevosen saa satuloituna ja suitsittuna valmiiksi jos haluaa. Mä olen esimerkiksi siinä jeesaamassa. :) Tärkeintä on hevostaitojen osalta ratsastus eli että pärjää esim laukkapätkilläkin.

   Poista
 7. Varasin tänään matkan nro. 2. Tämä matka on ollut pitkäaikainen unelma ja nyt se toteutuu :) Mukava myös tavata sinut Satu livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsiding! Mahtavaa, huippua, kiitos :)
   Tapaamme siis kesäkuussa. Ihanaa päästä ratsaille ja vaeltelemaan...

   Poista
 8. No, pitihän se nyt varata toi erämaamatka ja tehdä vuoden tauon jälkeen paluu Islantiin. Onpahan jotain mitä odottaa niin tilinpäätöskiireiden ajan....

  Terkuin,
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij!! Olitsä siis viime vuonna myös? (Mietin vaan, että ootko sama Anu joka oli viime kesän reissuilla :)

   Poista
 9. Kolmosretki varattu tänään☺ja innolla odotan matkaa.Edellinen vaellus Islannissa 2014.
  Kysymys:millaisia kilometrimatkoja tehdään (pitkät sopii oiiiikein hyvin).
  Laitetaanko sulle toiveet ruokavaliosta, olisin lihaton (kala käy).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa!! :) Mä arvioisin noin 20 km päivässä eli vähintään 5-6 h satulassa.

   Mä kerään meilillänä lähempänä lomaa ruokavaliot ja laitan muut infot :)

   Poista
  2. Joo, mielellään olis mahd.pitkän ajan, kun ratsastamaan sinne nyt pääasiassa olis tulossa☺.
   Onko sellaista maastoa, että mennään myös pidempää matkaa töltissä ja laukkaakin ��. ?

   Poista
  3. Reissuilla 2 ja 3 enimmäkseen tölttiä, laukkaa myös aina kun maasto soveltuu siihen. Heppojen jaksamisen mukaan kuitenkin :)

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Minä en nähtävästi osaa. Yritin tuota kakkosreissua varata, mutta se ei anna minun varata vain yhtä, tunkee siihen koko ajan 2 henkilöä? Onko muut onnistuneet vai yrittääkö kohtalo kertoa että pysy nyt vaan kotona? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa omituiselta, hmm... Kyllä palvelun pitäisi antaa varata myös ns. naispaikoilla (1 hh voi kysyä myös, niitä on rajoitetusti). Jos tuo webbi ei pelaa, kokeile laittaa meiliä asiakaspalveluun: myynti@sagamatkat.fi

   Yleensä he vastaavat aika ripeästi

   Poista
  2. Ei antanut minunkaan varata yhtä paikkaa. Onnistui vasta ottamalla yhteyttä matkatoimistoon ja he hoitivat varauksen puolestani.

   Poista
  3. Ilmeisesti siellä on siis joku oletusasetus että kahden hengen paketeissa mennään... Se on varsin kummallista kun yksin matkustaminen on kuitenkin nouseva trendi ja etenkin aktiivilomilla.

   Ja hei: huippua että oot tulossa!! :)

   Poista
 12. Voiko 1-reissulle osallistua ilman ratsastuskokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti! Mikään ei ole parempi paikka istua ekaa kertaa hevosen selässä kuin Islanti ja pulleat islanninhevoset. Ratsastuslenkit ovat lyhyitä, ne tehdään kävellen ja kaikki opetellaan ihan alusta :)

   Poista
 13. Moi! Kuulostaa niin kivalta tuo ykkös reissu! Tiedätkö tuosta maksusta et onnistuuko se vaikka kahdessa erässä? ja pitääköhän tuo saga-matkojen varaustilanne paikkansa jos tässä vielä hetken miettii ennen kun varaa :)on siinä vielä 7 jälellä, mut pelkään et kun oon vihdoin päättäny et lähden ja menen varaa matkan niin lukee 0 jälellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en valitettavasti tiedä tuosta maksuasiasta; parempi laittaa vaikka meiliä Saga-Matkoille ja kysäistä heiltä niin tulee oikea tieto :)

   Mä kuulin viimeksi heiltä (pari vk sitten) että melkein kaikki kolme reissua alkaisi olla aika lailla täynnä. Tosin mulla ei ole viimeisintä tietoa. Täytyy ensi viikolla kysäistä ja päivittää tilanne tänne blogiin.

   Poista
  2. Jäi näköjään sisäistämättä tuo viimenen lause postauksesta :D Mut kiitos, joo selvitän Saga-Matkoilta asian.

   Kävin uudestaan katsomassa varaustilanteen, koska olin et eikääää, onko ne täynnä, mut kakkos ja kolmos reissut täynnä ja tuossa ykkös reissussa tuo 7 paikkaa jäljellä.

   Hassusti muuten tulee tuo kellonaika kommenteissa, aivan eri kuin täällä suomessa, onko se islannin ajan mukaan? :D

   Poista
 14. Hei

  Ensi kesänkannalta olen jo myöhässä, mutta tuo ratsastustaito... mikä on keskitason ratsastaja? Itse olen huono arvioimaan taitoani, koska mitä enemmän osaan, sitä vähemmän tiedän osaavani :) Eli ratsastusta tunneilla useampi vuosi, kaikki askellajit sujuvat, hyppään esteitä, mutta vain matalia ja vähän aina hirvittää, maastoilua takana fiksuilla ja maastovarmoilla hepoilla... riittääkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin riittää, oot mun mielestä jo ihan kokenut ratsastaja. Mä en itse osaa enkä ees uskalla hypätä esteitä. Tärkeintä on että kokee olonsa mukavaksi hevosten kanssa, nauttii luonnosta ja maalaismeininki kiinnostaa :)
   Tervetuloo siis ensi kesänä!

   Poista
 15. Onko vastaavia reissuja tulossa ensi kesäksi?

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?