Tunnelmia kirjajulkkareista

Himmailin hieman Islantilainen voittaa aina -kirjan julkkaripostauksen kanssa, koska alkoi tuntua siltä, että en ole parin viime viikon aikana muuta tehnytkään kuin tuutanut aiheella sosiaalisen median täyteen. Mutta kehtaahan sitä hyvää kehua! Ai että oli hankalaa kirjoittaa tuo edellinen lause. Tämä omien tuotostensa kehuminen tuntuu nimittäin edelleenkin vähän vaivaannuttavalta, vaikka täällä Islannissa pahin ujous on pakon edessä rapissutkin pois. Täällä kun ei paljoa aikaiseksi saa anteeksi pyytämällä.

Ihana kaima Kontinen, joka vastasi kirjan ulkoasusta. Hän ON supersankari.
Ennen julkkareita käväisin YLEllä ja bongasin tietty Katjan.
Aahhh.. Haukkasin julkaripäivän aamuna tähän mennessä maailman parasta korvapuustia Uudenmaankadulla Fleuriste-kahvilassa. Tuon unelmapullan täytteenä mm. kardemummaa, nerokoasta!
Sitten tärkein, eli vaatteet - ne herkut islantilaiset KronKron-kengäthän Yle Svenskakin nosti juttunsa kärkeen. Kenkiä lukuunottamatta mentiin suomalaisella: Marimekon sukkikset, trikoomekko (siis tämä jo blogista tuttu kaikkien tilanteiden mekko) ja kevätmalliston sinapinkeltainen nahkakäsilaukku, jota on niin herkullisen näköinen, että sitä tekisi mieli vähän haukata.


Koska olen toivottoman huono meikkaaja, päätin vähän panostaa ja kävin Joliessa häivyttämässä ihon kiiltoa (90 euron hintaan sisältyi 90 egen edestä kosmetiikkaa). Valokuva kertoo, että kannatti. Alle satasella eroon silmäpusseista!
Julkkarijuhlat Islannin suurlähettilään kotona sujuivat tautisen hyvin. Paikalle tuli jopa enemmän vieraita, mitä osasin odottaa. Suomessa asuvia islantilaisia, paljon toimittajia ja bloggaajia, WSOY:n tyypit, Islanti-Suomi-busineksessa tavalla tai toisella vaikuttavia, kirjankustantajia, omia ystäviä ja muutama blogin lukija. Sain lahjojakin! Samppanjaa, kukkia, suklaata ja - heh - yhden elämänohjetaulun (ystäväni tuntee huumorintajuni). Sikamakeehuippupäivä.
Pääsin bloginlukijoiden kanssa samaan kuvaan. 
Se puhe, jota jännitin, meni luultavasti ihan hyvin, sillä kuulin muutaman nauravan ainakin pari kertaa. Ainakin siinä kohtaa, kun kuvailin, mitä meidän perheessä tarkoittaa suomalainen suunnitelmallisuus ja islantilaisten raju into tehdä. Kun minä hartaasti suunnittelen, että pitäisi imuroida, puoliso on jo kaivanut imurin kaapista ja hoitanut homman. Täydellinen blandis!

Jostain hetken mielijohteesta katsoin puheen lopussa asialliseksi kertoa suurlähettiläälle, että olen paksuna. Ja mitä teki hän? Kävi kotoisasti kiinni mahaani ja vaikutti sangen onnelliselta. Bileiden jälkeen hän heitti minut virka-autollaan ravintola Cockiin, jossa meillä oli Suomen Blogimedian kanssa ravintolatreffit. Autosta noustuani diplomaatti avasi vielä ikkunan ja huikkasi, että oli kuule toooosi hyvät bileet ja ihanaa, että sä oot raskaana. Ah - islantilaiset!
Samikset. Myös suurlähettiläs Kristinillä oli musta Marimekon  mekko. Kristin oli kyllä huippu, kun kutsui koko köörin kotiinsa. 
**

Kokoan tänne Islantilainen voittaa aina -sivulle kaikki kirjaa koskevat lehtihaastattelut, kommentit ja muut jutut sitä mukaa kun bongailen niitä netistä.

Sieltä voi käydä hakemassa uskoa osto- tai lainauspäätökseen :)

Adlibriksessä kirja on myynnissä hintaan 18,50 €.
- E-kirjan saa Elisa Kirjasta 9,90 €:n tarjouksella huhtikuun 19. päivään asti.
- Kirjastoissakin sitä on aika hyvin saatavilla, tosin lainausjonoja tuppaa kuulemma olemaan (no jee!!)

Tunnisteet: , , ,