Sherpa teki jalkahoidon - Salvequick kuorintasukat

Mä en olisi uskonut tätä päivää tulevan: jäätikköopas istuu olohuoneen sohvalla jalkahoidossa lumivyöryturvalaitteen käyttöopasta lukien. Jalassaan rapisevat muovisukat.

Disclaimer (lisätty lukijoiden pyynnöstä): Sisältää kuvamateriaalia, joissa näkyy lähikuvia jalkapohjista ja ihonpalasia. :)

                                                                                     Yhteistyössä Salvequick ja Suomen Blogimedia
Jalkaparit ennen hoitoa.
Puolisoni ei ole ikinä käynyt vartalohoidoissa, akupunktiossa tai joogassa. Parturiin menon kanssakin on vähän niin ja näin. Kun menneinä vuosina on vuorilla mennyt mäsäksi lantio ja jalat, fyssarin vastaanotolla käyntikin oli jotenkin tavallista suuremman ponnistelun takana. "Jotain venyttelyä..." Ollaan siis aika kaukana miehestä, joka menisi vapaaehtoisesti pedikyyriin.

Mutta hänpä lupasi tehdä minulle palveluksen, koska sain blogin kautta testattavaksi Salvequickin uutuustuotetta Salvequickin kuorintasukkia, jotka lupaavat kovettumista pehmeät jalat puolentoistatunnin sukkasessiolla. Miehen jalat olivat koppurassa kunnossa - siis täydellinen koipipari TSI-jalkahoidon testaukseen. Vastaanotto ei ollut kovin innostunut. "Saletisti jotain humpuunkia".

Mutta kuinka ollakaan: pakko oli miehenkin hoidon jälkeen myöntää, että tehot olivat tässä tuotteessa kohdillaan. Kaksi viikkoa sukkasession jälkeen sherpa hiveli epäuskoisena jalkapohjiaan ja väitti, että ei ole koskaan nähnyt niitä niin pehmeinä. "Nämähän on ollut jo vuosikaudet sellaista halkeamaa ja kallionseinää." No en ihmettele, kun työnä on kesäisin kiipeillä kallioita naurettavain pienissä kalliokiipeilykengissä ja talvet hautoa jalkoja parin viikon mittaisilla jäätikönylityksillä ilman peseytymismahdollisuutta.

Näin sitä tuotetta käytetään: Vedimme paketista geelitäytteiset muovisukat jalkaan ja istahdimme sohvalle. Puolentoistatunnin paikallaanolon jälkeen muovisukat lensivät roskiin ja geeli huuhdeltiin suihkussa pois.
Kertakäyttöisiä hoitosukkia pidetään 90 minuuttia.
Kolmen päivän jälkeen miehen koivissa alkoi tapahtua. Ensin iho lähti kuoriutumaan varpaiden ja jalkapöydän päältä ja jalkojen väri muuttui hieman punertavaksi. Mitään kutinan tai kirvelyn oireita ei ilmennyt. Reilun viikon kuluttua mies oli pitämässä vuoristokurssia Vatnajökullilla ja repi viimeisen kurssi-illan päätteeksi juustosuikaleiden kokoisia ihosuikaleita jalkapohjistaan. Pääsin seuraamaan toimenpidettä Skypen kautta.
Pientä hilseilyä.
Pari viikkoa sukkien käytön jälkeen jalkojen iho oli pehmeä kuin vauvan beba. Kokelas oli vakuuttunut. Mieluummin kuulemma sukkahoito kuin se, että hän istuisi vaivaantuneena hoitotuolissa viherkasvien ympäröimänä jonkun vieraan ihmisen sirkkelöidessä kovettumia hänen jalkapohjistaan. (No tämä on asia, josta olen eri mieltä).
Pedikyyripalaveri.
Kokeilin nimittäin niitä sukkia itsekin. Paketin kyljessä sanotaan, että raskaana olevien pitäisi ensin neuvotella lääkärinsä kanssa käytöstä. Kysyin kätilöltä mielipidettä ja hänen mielestään tuotteessa ei ole mitään raaka-ainetta, mikä olisi sikiön tai odottavan mutsin kannalta vaarallista. Salvequickiltakin kerrottiin, että varoitus on siksi, että joillain raskaana olevilla tai imettävillä äideillä iho on tavallista herkempi eikä tuotetta saisi käyttää jos jaloissa on esimerkiksi pieniä haavoja. Vetäisin luottavaisin mielin sukat jalkaan, kun en ole mitään erityistä herkkyyttä ihossani huomannut.

Omat jalkani reagoivat sukkiin viiveellä. Vasta reilun viikon käytön jälkeen jalkapohjien kuollut solukko alkoi vähitellen irrota. Ensin pienempinä murusina, sitten reilumpina juustolastuina. Kolmen viikon jälkeen ihon kuorinta lakkasi ja lopputuloksena oli yllättävän sileät ja pehmoiset jalkapohjat.
Omien koipien parmesanraastetta.
Tuotteen käytössä hiersi vain yksi asia: ne samperin ihonpalaset. Ihoa kuoriutui itselläni pois noin parin viikon ajan. Jalkanöyhtää levisi pitkin kylppärin lattioita ja makuuhuonetta. Kannattaa siis varautua sukkia riisuessa ihosateeseen ja pitää pölynimuri toimintavalmiina. Lakanat kannattaa vaihtaa tavallista useammin, ellei nuku napakasti sukat jalassa.

Kuorintasukat ovat tehokas, edullinen (sukkapari maksa noin 20 euroa) ja paikasta riippumaton tapa tehdä jalkahoito. Mutta aikaa ne eivät säästä, sillä jalkojen kuolleen ihon nyppimiseen ja ihoriekaleiden siivoamiseen menee kolmen viikon aikana useampi tunti. Mies vannoi ottavansa nämä vakiokäyttöön, minä olen vielä vähän kahden vaiheilla. Pedikyyri lakkauksella ja jalkahieronnalla kun ei tunnu pahalta vaihtoehdolta sekään.
Sherpan puujalat hoidon jälkeen.
Oma jalka hoidon jälkeen. Hain noilla appelsiineilla hieman kesäistä tunnelmaa!
Näiden kahden käyttökokemuksen perusteella: Oletko sisimmässäsi enemmän puujalkainen sherpa vai mukavuudenhaluinen toimistotyöntekijä? Haluaisitko kokeilla tuotetta? Jätä joku hauska puujalkavitsi tähän alle, niin osallistut arvontaan. Salvequick antoi arvottavaksi kolme kuorintasukkapakettia (mukana tulee myös rakkolaastareita). Arvon tuotteet 24.4. mennessä vitsailleille. Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti, tämän blogin kommenttiosiossa ja facebookissa.

Mä avaan pelin:
Presidentti Sauli Niinistö kalasti vaimonsa kanssa kilpaa. Mikä ratkaisi voiton? 
– Haukion kala.

Tunnisteet: