Menkat! Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Haloo, mistä niitä siteitä saa? Olivatkohan ne siellä vessapaperihyllyllä? Vai sittenkin hammas...

Raskausviikko 5

14.4.15 Satu Kommentteja: 17

Menkat! Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Haloo, mistä niitä siteitä saa? Olivatkohan ne siellä vessapaperihyllyllä? Vai sittenkin hammastahnojen ja hoitoaineiden vieressä. Hmm. Kesti jonkun aikaa löytää oikea hylly lähikaupasta.
Perheretki islantilaiselle kesämökille vuoden 2014 viimeisinä päivinä.
Viime viikolla tehdyt kaksi raskaustestiä näyttivät negatiivista, joten mitkään yllätysmenkathan nämä eivät olleet. Viiden vuoden tauon jälkeen tilanne vaan tuntui jokseenkin oudolta. Siis onko tämä sama show edessä taas neljän viikon päästä? Oh dear. Yllätin itseni ajattelemasta, että tulisinpa pian raskaaksi, että tämä ei toistuisi taas ensi kuussa. Vähänpä tiesin!

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:


17 kommenttia:

 1. No täähän menee jännäksi. Ihan kuin jotain jännäriä lukia. Ainut, että tää etenee vaan turhan hitaasti.... Malttamattomana odotan jo seuraavaa osiota! ;-)

  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on :) Yritän olla tuuttaamatta blogin täyteen pelkkää paksuilua, siksi pitää vähän säästellä.

   Poista
 2. Tämähän on kuin lukis sanomalehden kesädekkaria, jännitys tiivistyy päivä päivältä.... Mitä jos lopuksi kokoisit nämä kirjaksi :)

  -Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kiitos! Tässä juttusarjassa on vain vähän vähemmän seksiä ja romantiikkaa.
   Pitäisiköhän siis laittaa Vuoden mutsi 3 tuotantoon...

   Poista
 3. Tästä tulee nyt jotenkin elävästi mieleen se Naisen kanssa -sarjakuva, joka palasi HS:n sivuille animoituna. Stripin viimeinen ruutu: Nainen yllättää itsensä ajattelemasta, että tulisi pian raskaaksi (raskaana oleva figuuri auringonlaskua vasten).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti. Mun inhokkisarjakuva :D
   Mutta mielleyhtymä on kieltämättä kiinnostava.

   Poista
 4. Satu mä en vieläkään ymmärrä tätä raskausviikkoasiaa. Miten sä voit olla viidennellä raskausviikolla mutta et ehkä edelleenkään raskaana mutta paitsi että menkat mutta. SELITÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskausviikot lasketaan aina viimeisimpien kuukautisten ensimmäisestä päivästä. Viidennellä viikolla on käytännössä vasta muutaman päivän "myöhässä" jos kierto on suurinpiirtein normaali eli noin 28 päivää. Valekuukautisia tai miksi niitä kutsutaan tulee aika monille. Miksi, sen osaa varmaan joku ammattilainen selittää. ;)

   Poista
  2. Aura, EN MÄKÄÄN. Kysyin tätä asiaa myös mun lekurilta ja tähän on selitys, mutta se selviää jatko-osassa. Ei pysty paljastaan kaikkia kortteja heti.... :)

   Poista
  3. Musta toi taas on suht loogista. Koska mä ainakin oon yläasteelta lähtien tottunu merkkaan kalenteriin milloin on menkat, niin se alkupäivämäärä on helppo katsoa kalenterista. Vaikeempi kai olis arvuutella saiko raskaus nyt alkunsa viime torstaina lounastauolla vai sittenkin vasta lauantaina saunan jälkeen vai kenties... ;) Toisaalta mietin kyllä sitä, miten esim. mulle laskettais viikot, jos huomaisin yht'äkkiä olevani raskaana. Pillereiden ansiosta kun menkat on ehkä kerran 3-4 kuukaudessa. Heitettäiskö siihen sit vaan lonkalta joku myöhempi aika? :D

   Poista
  4. Mä en oo ikinä merkannut menkkoja ylös minnekään - ja nyt ollut viisi vuotta ihanasti ilman koko asiaa. Lekuri kyllä totesi kierukan napatessaan, että ois ihan hyvä antaa yksien menkkojen tulla ennen "yrittämistä", jotta laskeminen olisi helpompaa. Mutta eipä tullut siinä sitten kortsuvarastoja kaiveltua kuitenkaan...

   Poista
 5. Laskutapa on tollainen siksi, että kuukautisten alun tietää aika helposti. Vaikeampia on ovulaatiopäivä (nykyään toki ovulaatiotestillä kohtuuhelposti tiedossa) ja hedelmöitymispäivä (tää on aika vaikea). Omalla kohdalla raskaudessa tiesin ovulaatiopäivän ja sen että kk-kierto oli pidempi kun stardardi 28pv (ultratessa rv oli ovulaatiota vastaten), mutta niin vaan neuvolassa haluttiin viikot laskea edellisistä kuukausista...

  Heh, mutta huvittavaa musta on lähinnä se että jos menkkoja ei oo viiteen vuoteen ollut, niin eiks se laskeminen ois sit tyyliin 5v+5vk :D (halvat huvit ja sitä rataa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mutta kun ei ne vissiin olleet tavalliset menkat - mutta sehän selvisi vasta aika paljon myöhemmin : /

   Poista
 6. Minäkään en tajua tästä mitään. Voiko menkat tulla jos on raskaana? Onko kirjoittaja raskaana vai vasta toivoo sitä? Onko tässä nyt sellainen cliffhangeri että joudun tulemaan tänne joka päivä katsomaan sitä selitystä?! Mää en kestä tällaisia mysteerijuttuja (selvin päin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä mä oon paksuna jo tässä kohtaa ja lisää postauksia on tuloillaan kun vaan ehdin kirjoittaa. Kyllä sieltä jotain verta voi tulla vaikka paksuna olisikin - tääkin on nyt tullut koettua omakohtaisesti.

   Mäkin vetäsin muuten kännit nyt just jos voisin :D

   Poista
 7. Ei kun nyt mä hokasi. Tästä tulee nyt mieleen Koeputkilapsi, jossa pariskunta saa Spede Pasasen!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?