Olen todella, todella iloinen, että olen saanut iskettyä arkeni osaksi säännöllisen liikunnan. Käyn treeneissä 3–5 kertaa viikossa ja jos ...

Yoogaia - venyttelytunti tuli olohuoneeseen

1.3.15 Satu Kommentteja: 30

Olen todella, todella iloinen, että olen saanut iskettyä arkeni osaksi säännöllisen liikunnan. Käyn treeneissä 3–5 kertaa viikossa ja jos en käy, on pakko keksiä hyvän flown ylläpitämiseksi jotain muuta: lenkkeilyä, uintia, hiihtoa (!!) vuorillevaeltamista. Syytän crossfitiä: ensimmäisen kahden kuukauden kokeilun jälkeen jäin kuntoa nopeasti kohottavaan urheiluun totaalisesti koukkuun.

***EDIT 2.3.: Koodilla SALAMATKUSTAJA2015 saakin kaksi ilmaista Yoogaia-treeniviikkoa, eikä yhden kuten aikaisemmin virheellisesti sanoin. Mikäs sen kivempaa! EDIT*** 
                                                                                         Yhteistyössä: Suomen Blogimedia ja Yoogaia
Kuvaaja harmitteli hassua ilmettäni. Lohdutin ajatuksella, että ei kukaan tosissaan treenaava näytä urheillessaan hyvältä.
Kun treenaa paljon, on pakko myös venytellä tai kroppa jumahtaa. Reykjavíkin crossfit-kotisalin tunnin mittaiseen treeniin kuuluu vartin lihashuolto pakollisena osana: hieromme, venyttelemme ja painelemme lihaksia.

Mutta se vartti on kuitenkin todella lyhyt aika. Olen huomannut, että lihakset etenkin jaloissa ja olkapäissä tuntuvat kaipaavan varttia pidempää venyttelyä.

Kun suomalainen nettijoogasali Yoogaia tarjosi mahdollisuutta maksutta testata heidän netin kautta tarjottavia jooga-, jumppa- ja venyttelytunteja, halusin kokeilla (ja nyt tekin voitte testata maksutta, ohjeet alla!)

Vapaa-aikaa on vähän ja kodin ulkopuolisiin treeneihin en pysty irrottamaan enää yhtään enempää aikaa. Omaehtoinen venyttely "televisiota katsellessa" on minulle yhtä suuri itsensähuijausyritys kuin se, että menen irtokarkkibaariin ostamaan "vain 50 grammalla".

Yoogaia tarjoaa tähän tilanteeseen erään ratkaisun: olet treeneissä, mutta himassa.

Homma toimii niin, että tunti varataan netistä Yoogaian sivuilta. Kun treenit alkavat, läppäristä Chrome-selain auki ja kamera päälle, niin tunnin vetäjä näkee sinut ja pystyy antamaan ohjeita.
Ujot tyypit voivat pitää myös kameran kiinni, eli näet kyllä opettajan, mutta opettaja ei näe sinua. Tunnit pidetään Suomessa (kielenä suomi) ja Hongkongissa (kielenä englanti).

Jos et pääse osallistumaan live-tunnille, tallenteet voi katsoa ilman ennakkovarauksia netistä, kun ajankohta on itselle sopiva. Itse olen käyttänyt omalla kokeilujaksollani pelkkiä tallenteita johtuen aikaerosta. Islannissa kello on kaksi tuntia Suomea vähemmän, joten suomalaiselle iltatunneille osallistuminen tarkoittaisi kello viideltä alkavia treenejä. Siis silloin kun koko maailma tapahtuu: ruokakauppaan, päiväkotiin lasta hakemaan, kotiin ruokaa laittamaan... 
Tässä parin minuutin vatsalihasvenytys. Aiettä.
Olen muutamana iltana lapsen nukkumaanmenon jälkeen kokeillut muutamia eri tunteja. Eniten tykästyin syvävenyttelyyn. Muutaman minuutin mittaiset pakaravenytykset tekivät gutaa jomottaneille perslihaksille ja alaselälle. 

Pienessä asunnossamme ei ole omia rauhoittumishuoneita, joten valtasin venyttelytreeneille tilan olohuoneen lattialta. Mulla ei ole kotona jumppamattoa, mutta alustaksi kävi ihan hyvin olohuoneen räsymatto. Läppäri auki ja lihas venyy. Menee tunti yllättävän nopeasti, kun joku koko ajan kertoo, mitä seuraavaksi pitää tehdä, miksi ja miten kauan vielä.

Venyttelyapua kaipaavien treenajien lisäksi Yoogaian ohjatut etäliikuntatunnit sopivat myös liikuntaharrastukseksi ihan pelkästään: kotona pienten lasten kanssa oleville mutseille, kiireisille työmyyrille tai heille, jotka asuvat kaukana liikuntapalveluista. Tuntivalikoima on melko laaja. Lafkan nimestä huolimatta tarjolla ei ole vain joogaa vaan myös mm. pilatesta, niska- ja hartiajumppaa, syvävenyttelyä,  core-tunteja ja kahvakuulasessioita.
Jos osallistut live-tunnille ja pidät kameran päällä, vain maikka näkee sinut. Muut tunnille osallistujat eivät näe toisiaan.
TARJOUS: Kokeile Yoogaiaa ilmaiseksi. Yoogaia tarjoaa kaikille blogini lukijoille ilmaiset kaksi treeniviikkoa. 

Tee näin:
Klikkaa tästä Yoogaian sivuille ja rekisteröidy. Koodilla SALAMATKUSTAJA2015 pääset osallistumaan kaikille tunneille ja katsomaan tallenteita  rajatta kahden viikon ajan. Kokeilujakso ei sido mihinkään. Jos tykästyit, voit kokeilujakson jälkeen halutessasi ostaa lisää aikaa (kuukausi 20 €, vuosi 180 €). 

Kliketiklik, mulla on tänään ohjelmassa aamupilates kera kersan, joten soronoo! Raportoin myöhemmin, miten onnistui yhdistää olohuoneessa treenaus ja kotona hereillä oleva viisivuotias.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson30 kommenttia:

 1. Ilmottauduin heti illan pilatestunnille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkäsit! Tais olla sama opettaja kuin tolla aiemmin kokeilemallani venyttelytunnilla.

   Poista
 2. Ikinä en oo jumppaamisesta tykännyt, ja nyt olen aika innoissani mm. kahvakuulailusta, tehotreenistä, coresta, kehonhuollosta ja venyttelystä. Ja mulle ihan parasta, kun saa valita ihan ite ajan kun jumppailee. Eikä ole edes kallista. Voin kyllä suositella tätä palvelua!!
  t: Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota kuulla, että olet tykännyt! Mustakin tässä on parasta se, että ei tarvitse yrittää ehtiä tiettyynp aikkaan tiettyyn aikaan. Noita tallenteita on kuitenkin aika liuta...

   Poista
 3. Kiiitooos!
  Yoogaiaa olen pitkän tovin tuuminut ja nytpä onkin hyvä hetki ottaa itseä niskasta kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, siistiä! Toivottavasti viihdyit :)

   Poista
 4. Kiitos kiitos kiitos tästä mahdollisuudesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My pleasure! Huomasin muuten, että tällä hetkellä, siis naistenpäivän kynnyksellä, kaikista palvelua kokeilevista henkilöistä Yoogaia luovuttaa euron Plan-järjestölle tyttöjen koulutukseen. Tuplahyvä :)

   Poista
 5. Ahh jes! Bongasin palvelun jo ennen joulua, mutta ei ole tullut kokeiltua syistä x ja y. Nyt on niin hyvä tarjous, että varmasti saan aikaiseksi kokeilla. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on hyvä testata, että olisiko tämä oma juttu. Viikon aikana ehtii kokeilla kuitenkin erilaisia tunteja, sekä tallenteita että live-tunteja.

   Poista
 6. Ooh, kuulostaa tosi hyvältä! Tämä saattaisi olla kerrassaan mainio (osa)ratkaisu liikuntapulmiini, menee heti kokeiluun. Kiitokset! Kerrankin tosi hyvää ja toimivaa markkinointia kaikkien osapuolten kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, jos koit tämän hyödylliseksi :) Mustakin tämä sisältöyhteistyö tuntui heti omalta, kun olin juurikin pähkäillyt noiden venyttely- ja lihashuoltojuttujen kanssa, eikä ohjatuille joogatunneille lähteminen ole tällä hetkellä mitenkään ajankäytön takia mahdollista.

   Poista
 7. Pienten kaksosten äiti kiittää! Tämä todella voisi olla ratkaisu liikunnantarpeen ja ajanpuutteen muodostamaan mahdottomaan yhtälöön. Ei siis muuta kuin kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tätä mä just mietin! Ois ollut kätevä silloin kun oli itse kotona pienen lapsen kanssa. Tsemppiä kaksosten hoitoon :)

   Poista
 8. Kuinka kauan tuo etukoodi on voimassa? Kun reissuun lähtö just edessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koodia voi käyttää koko maaliskuun ajan (ja se on siis kahden viikon jaksolle, eikä viikon, kuten aikaisemmin sanoin; korjasin postaukseen)

   Poista
 9. Yoogaia on mahtava. kokeilin ja jain koukkuun pari kuukautta sitten. Hah, jutussa nakyy taustalla Marko, joka on mun suosikkiohjaajani (jo vuosien takaa) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Marko veti tuon syvävenyttelytunnin!

   Poista
 10. Kiitos tästä. Testasin eilen ja tykkäsin paljon! Nyt on sopivasti aikaa hiihtolomalla venytellä vaikka joka päivä lumilatailun ja hiihdon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska kuulla! Kivaa hiihtolomaa :)

   Poista
 11. Menee testaukseen heti kun toivun tästä kolmannesta tämän kevään flunssasta.... nimimerkillä kolmas flussa tammikuun puolivälin jälkeen.

  Kiitos vinkistä, mäkin voisin hyvin tässä työpäivän lomassa hyvin vetää venyttelyn ja jatkaa sitten taas töitä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Islannissakin on ollut ihan tajuton flunssa-aalto. Tuntuu että puolet porukasta on toimintakyvyttöminä sängynpohjalla (ja se toinen puoli on lähtenyt erikoisen pitkään jatkunuttua talvea pakoon Teneriffalle...)

   Poista
 12. Oi, uskaltaisinkohan mäkin kokeilla.
  Käyn joka viikko ihan livenä 1,5 h. syvävenytystunnilla ja joka kerralla on lihasten rentoutuessa joltakulta livahtanut pieru. Niin luonnollista kuin se onkin, niin itse olen pelko persiissä (kirjaimellisesti), jotta koska mahtaa olla meikäläisen vuoro. Yoogaiastako ratkaisu tähänkin? :)

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirsk, no todellakin! Omassa rauhassa kun saa tehdä :)

   Poista
 13. Kiitos tästä mahdollisuudesta! Ei ollut kyllä mulla hajuakaan että tällainen palvelu on edes olemassa. Olen nyt tehnyt muutaman jutun tallenteilta ja tykännyt :) Tämä on täydellistä mulle koska en aja autoa ja asumme sen verran syrjässä että en iltaisin viitsi kävellä tunnin matkaa edestakaisin...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla! Mäkin tutustuin tähän palveluun vasta tämän nyt alkaneen blogiyhteistyön kautta. Juurikin mietin sitä, että tämähän on hirveän hyödyllinen tapa sisäliikkua kaikille heille, joilla on pitkä matka palveluihin (esim. ihan täällä Islannissakin, jossa 320 000 asukasta on ripoteltu pitkin suhteellisen isoa saarta...).

   Poista
 14. Kiitos Satu ihanasta blogistasi. Hienoa kuulla että sinä (ja moni lukija!) on tästä saanut helpotusta arjen hyvinvoinnin haasteisiin. -Mikko, Yoogaia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kivaa että tulit tänne kommentoimaan :) Kiitos!
   On ollut tosi mukava kokeilla palvelua, nyt jo useampia tallenne-tunteja takana...

   Poista
 15. Oon joskus kokeillu kyseistä firmaa, hyviä tunteja! Harmi, että ilmaset viikot on vaan uusille asiakkaille. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan, koodia voi kai käyttää vain silloin kun rekisteröityy uutena käyttäjällä (uudella sähköpostiosoitteella). Kiva kuulla kuitenkin, että sullakin on tästä hyviä kokemuksia!

   Poista

Mitä tuumaat?