Onpa mahtavaa herätä huomiseen päivään - olen tarkastanut jo kolmasti, että herätyskello varmasti herättää ajoissa. Islantilainen voittaa ...

Islantilainen voittaa aina - Elämää hurmaavien harhojen maassa

25.3.15 Satu Kommentteja: 28

Onpa mahtavaa herätä huomiseen päivään - olen tarkastanut jo kolmasti, että herätyskello varmasti herättää ajoissa. Islantilainen voittaa aina (WSOY) on nimittäin tullut painosta ja pääsen pian kokeilemaan, miltä kirja tuntuu kädessä. Houkuttelevalta, painavalta, hauskalta ja kauniilta? No ainakin!

Tämä kirja on kertomus matkastani osaksi islantilaista yhteiskuntaa. Islanti on upea maa ja sen asukkaat kerrassaan hurmaavia. Löytyihän sieltä aviomieskin. Kaikki ei ole kuitenkaan aina sitä, miltä pinnalta näyttää. Jouduin kotoutuessa opettelamaan monta asiaa vaikeamman kaavan kautta ja pohtimaan, miksi asiat ovat juuri näin. Useimmiten auttoi huumori, välillä ihan rehelllinen kiroilu.

Kirja on huomionosoitukseni Islannille ja tarkoitukseni on hyvä. Vaikka näkemykseni ovat paikoin kriittisiä, se johtuu siitä, että rakkaalle ystävälle voi välillä myös hieman keljuilla. Ja minähän rakastan Islantia ja islantilaisia ihan olosuhteiden pakostakin. Onhan armas aviomieheni islantilainen ja jälkikasvukin puoliksi paikallista geeniperimää. Ja Islanti on monella tapaa ihanan kreisi paikka asua.

Adlibriksen verkkokirjakaupassa Islantilainen voittaa aina on myynnissä erinomaiseen hintaan: 18,90 €. Harvoin saa hurmaavia harhoja ihan näin edullisesti: alle kahdella kympillä ja vielä kotiin kuljetettuna. Klikkaa siis tästä kirjaostoksille!*
Huominen päivä on kuin supermittainen metrilaku: pitkä mutta antoisa. Ohjelma on suorastaan muikea. Herään aamulla työpalaveriin. Sen jälkeen teen jotain itselleni todella radikaalia ja menen hemmottelemaan itseäni meikattavaksi kauneushoitola Jolieen. Koska rajauskynä- ja luomiväriarsenaalini on onneton (löytyy yhteensä yksi tuote), päätin olla avoin ja käydä kokeilemassa, mitä ammattilainen saa aikaan. Tästä kokemuksesta blogataan vielä.

Meikistä menen Yle Puheen Iltapäivään vieraaksi kello 14, eli pistäkäähän radio oikeille taajuuksille, jos haluatte kuulla puoli tuntia tarinoita kirjastani ja elämästäni Islannissa. Radion jälkeen aikaa ei juuri ole hukattavaksi, sillä kello 15 alkavat islantilaiset bileet suurlähettilään residenssissä. Paikalle tulee Islanti-väkeä, toimittajia, bloggaajia, instaajia ja joukko hyviä ystäviäni. Mainiota! Myöhemmin illan hämärtyessä ohjelmassa on yhteinen illallinen Suomen Blogimedian huippukivojen tyyppien kanssa.

Jännittää  muuten ihan pirusti se puhe, jonka lupasin suurlähettilään vastaanotolla pitää. Onneksi huulipuna on ammattilaisen laittamaa ja hiuksetkin juuri värjätty. Eli ei sitä kukaan huomaa, vaikka sanoisikin jotain vähän pöljää, eihän? Ajattelin vetäistä islantilaiseen tyyliin: liikaa valmistelematta, suoraan tuulta päin.

Postauksen kuvat ovat tiisereitä kirjan sisällöstä. Kirjan visuaalisen ilmeen loi ihana kaimani Satu Kontinen. Kuvat otti Björgvin Hilmarsson.

*) Affiliate-linkki, eli jos ostat tätä kautta kirjan, saan pienen osan myynnistä. Kiitos!

28 kommenttia:

 1. Kirja tilattu! Ehkä sillä taittuu mun Islanti-kuume vai päinvastoinko käy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se jää nähtäväksi :) Kiitos tilauksesta!

   Poista
 2. Heippa!Mistä kirjan saa tilattua ulkomaille ? Haluun sen ihan ehdottomasti!!! :) Tsemppiä ja ihanaa päivää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän järjestää kirjoja myyntiin blogin kautta ulkomailla asuville. Nuo verkkokirjakauppojen toimituskulut ulkomaille on niin avaruudesta... Ilmoilen heti kun asia etenee. Ja ehkä se sähkökirjakin tulee?

   Poista
  2. Minäkin kaipaan toimitusta ulkomaille! Jään odottelemaan :)

   Poista
 3. Ihanaa päivää sulle Satu !

  Valitettavasti en nyt tilannut kirjaa, kun ostan nykyisin kovin vähän kirjoja, pyrin lainaamaan lukemani kirjat kirjastosta, jotta tavaraa ei kerry lisää kotiin... mutta varasin sen kirjastosta. Varauslistalla olen nro 28 ja kirjoja näyttää olevan pk-seudun kirjastoihin tilauksessa useampi kymmen. =)
  Odottelen innolla että pääsen lukemaan kirjaasi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että kirjastot on ostanut sitä. Olen suuri kirjastofani, eli peukku sille! (Ja saahan lainatuista kirjoista lainauskorvauksia, mikä on eri jees.)

   Poista
  2. Hain kirjan eilen kirjastosta klo 18. Luin sen melkein putkeen... yöllä tosin oli pakko nukkua välillä. Olipas kiva lukukokemus, kirjoitat niin tosi kivalla tavalla. Kiitos !

   Täytynee viedä kirja pikaisesti kirjastoon takaisin (Helmetissä varauksia 145 kpl, kappaleita 53), että muutkin pääsee nauttimaan kirjasta nopeasti, ellen sitten kahlaa sitä vielä paikka paikoin uudelleen läpi. =)

   Poista
 4. Täällä ihan vaan vieraaksi tulevakin jännittää - mitä päälle jne... :)

  Ihanaa päivää, ja myöhemmin nähdään!

  *S-M*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihan huippua! En varmaan ole tavannut puoliakaan vieraista ennen naamatusten. Jännää :)

   Poista
 5. Tilattu linkin kautta enkä malta odottaa, että pääsen lukemaan!

  VastaaPoista
 6. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sitä ainakin törkyhauskaa kirjoittaa :D

   Poista
 7. Yhyy, Adlibris ei toimita Espanjaan :(. Ehkä kesällä kirja löytyy sitten jostain kirjakaupasta/kirjastosta luettavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pistän pystyyn pienen verkkokaupan tänne blogin puolelle ulkosuomalaisia varten. Hinta tulee tosin olemaan korkeampi kuin tuo Adlibriksen ja muiden verkkokauppojen (en taida saada ihan samoja paljousalennuksia sisäänostaessani...)

   Poista
 8. Tuskin maltan odottaa kesäkuuta ja työreissusta kotiutumista. Pitää tilata kirja valmiiksi kotiin odottamaan.

  VastaaPoista
 9. Aikoinaan vaihdossa ollessani omaksi motokseni (islantilaisille välillä kirotessani) muodostui Veikkauksen slogan suomalainen voittaa aina. Siksi on kovasti hykerryttänyt tämä kirjasi nimi ja olisi kiva kuulla, mistä se kumpuaa :) Kirja lähtee nyt ilman muuta tilaukseen, can't wait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa hauska yhteensattuma :D Otsikossa on ripaus ironiaa, harhat mainittu :)

   Poista
 10. Tämä on niin hieno juttu Satu! Onnea kovasti ja tosi harmi kun en päässyt kuulemaan sitä sinun puhettasi vastaanotolla. Onnea onnea onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) Toivottavasti kirja saapuu sulle pian!

   Poista
 11. Tilattu. Täytyykin alkaa järjestellä sille kirjahyllystä paikkaa Islanti-aiheisten kirjojen kohdalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) Mäkin just odottelen, että mitäköhän kiinnostavaa seuraavaksi käännetään islannista suomeen. Mieluummin kuitenkin luen omalla äidinkielellä.

   Poista
 12. Hyvä haastattelu! Vinkkasin siitä muutamalle kaverillekin. Kirja vaikuttaa tosi kiinnostavalta, joten se on ehdottomasti joko ostos- tai lainauslistalla. :)

  VastaaPoista
 13. Haa... se tuli tänään! Otin jo pienen varaslähdön päivällä ja tästä johtuen tallityöt sujui hymynkare huulilla :) Nyt tilkka viiniä ja uppoudun laiskanlinnaani kera kirjasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurraa, että ehti pääsiäislomaksi :)

   Poista

Mitä tuumaat?