Islantilainen voittaa aina - Elämää hurmaavien harhojen maassa

Onpa mahtavaa herätä huomiseen päivään - olen tarkastanut jo kolmasti, että herätyskello varmasti herättää ajoissa. Islantilainen voittaa aina (WSOY) on nimittäin tullut painosta ja pääsen pian kokeilemaan, miltä kirja tuntuu kädessä. Houkuttelevalta, painavalta, hauskalta ja kauniilta? No ainakin!

Tämä kirja on kertomus matkastani osaksi islantilaista yhteiskuntaa. Islanti on upea maa ja sen asukkaat kerrassaan hurmaavia. Löytyihän sieltä aviomieskin. Kaikki ei ole kuitenkaan aina sitä, miltä pinnalta näyttää. Jouduin kotoutuessa opettelamaan monta asiaa vaikeamman kaavan kautta ja pohtimaan, miksi asiat ovat juuri näin. Useimmiten auttoi huumori, välillä ihan rehelllinen kiroilu.

Kirja on huomionosoitukseni Islannille ja tarkoitukseni on hyvä. Vaikka näkemykseni ovat paikoin kriittisiä, se johtuu siitä, että rakkaalle ystävälle voi välillä myös hieman keljuilla. Ja minähän rakastan Islantia ja islantilaisia ihan olosuhteiden pakostakin. Onhan armas aviomieheni islantilainen ja jälkikasvukin puoliksi paikallista geeniperimää. Ja Islanti on monella tapaa ihanan kreisi paikka asua.

Adlibriksen verkkokirjakaupassa Islantilainen voittaa aina on myynnissä erinomaiseen hintaan: 18,90 €. Harvoin saa hurmaavia harhoja ihan näin edullisesti: alle kahdella kympillä ja vielä kotiin kuljetettuna. Klikkaa siis tästä kirjaostoksille!*
Huominen päivä on kuin supermittainen metrilaku: pitkä mutta antoisa. Ohjelma on suorastaan muikea. Herään aamulla työpalaveriin. Sen jälkeen teen jotain itselleni todella radikaalia ja menen hemmottelemaan itseäni meikattavaksi kauneushoitola Jolieen. Koska rajauskynä- ja luomiväriarsenaalini on onneton (löytyy yhteensä yksi tuote), päätin olla avoin ja käydä kokeilemassa, mitä ammattilainen saa aikaan. Tästä kokemuksesta blogataan vielä.

Meikistä menen Yle Puheen Iltapäivään vieraaksi kello 14, eli pistäkäähän radio oikeille taajuuksille, jos haluatte kuulla puoli tuntia tarinoita kirjastani ja elämästäni Islannissa. Radion jälkeen aikaa ei juuri ole hukattavaksi, sillä kello 15 alkavat islantilaiset bileet suurlähettilään residenssissä. Paikalle tulee Islanti-väkeä, toimittajia, bloggaajia, instaajia ja joukko hyviä ystäviäni. Mainiota! Myöhemmin illan hämärtyessä ohjelmassa on yhteinen illallinen Suomen Blogimedian huippukivojen tyyppien kanssa.

Jännittää  muuten ihan pirusti se puhe, jonka lupasin suurlähettilään vastaanotolla pitää. Onneksi huulipuna on ammattilaisen laittamaa ja hiuksetkin juuri värjätty. Eli ei sitä kukaan huomaa, vaikka sanoisikin jotain vähän pöljää, eihän? Ajattelin vetäistä islantilaiseen tyyliin: liikaa valmistelematta, suoraan tuulta päin.

Postauksen kuvat ovat tiisereitä kirjan sisällöstä. Kirjan visuaalisen ilmeen loi ihana kaimani Satu Kontinen. Kuvat otti Björgvin Hilmarsson.

*) Affiliate-linkki, eli jos ostat tätä kautta kirjan, saan pienen osan myynnistä. Kiitos!

Tunnisteet: ,