Kotiin uusi kerros

Muistatteko, kun vähän aikaa sitten esittelin reykjavikilaisen omakerrostaloasumisen? No nyt vihdoin voin kertoa, että meidän omakerrostalomme on muuttunut omakahdenkerroksentaloksi, sillä ostotarjouksemme kellarikerroksen kaksiosta meni läpi ja pankki myönsi lainan. Olen suunnattoman onnellinen ja helpottunut!
Tyytyväinen asukas
Onnellinen siksi, että olemme haaveilleet lisätilasta jo pitkään. Pieni kolmiomme on meille ihan passeli ja tilavaan autotalliin mahtuu kaikki varastoitava roina. Mutta olisi kiva saada oma työhuone miehen valokuvausprojekteille ja omille kirjoitustöille. Teemme molemmat välillä kotitoimistopäiviä, ja vaikka keittiön pöytä on ergonomisesti hyvä ruokailuun, se ei ole paras mahdollinen päätetyöskentelyyn. Nyt meillä on optio kahteen makkariin ihan jalkojemme alla, ja nykyiset makkarimme voisimme kunnostaa työhuoneeksi ja ruokailutilaksi.

Olen helpottunut, koska nyt se on päätetty: me emme lähde tästä talosta mihinkään. Jos kellarikaksion olisi ostanut joku muu, olisimme alkaneet katsella uusia hoodeja. Nyt ei tarvitse ja hyvä niin. Kiinteistö on hyvässä kunnossa ja tunnemme sen heikotkin kohdat läpikotaisin. Kotimme sijainti on meille ihan täydellinen. Aivan Reykjavík 101:n sydämessä - eli ydinkeskustassa - mutta silti muutaman kadun päässä pääkatu Laugavegurista. 
Lähihuudeilta.
Suunnitelmamme on laajentaa kotia jossain vaiheessa ja yhdistää kerrokset. Remontoimme pikku hiljaa. Ikuisuusprojekti eli se sauna nyt ainakin pitäisi saada valmiiksi. Kersalle lupasimme rakentaa puutarhaan ensi kesänä majan laudoista. Autotallin katto pitäisi vaihtaa ja pihan laatoitus uusia - niistä vanhoista laatoista ei ole jäljellä kuin epämääräisiä palasia. Koska tätä kaikkea ei voida tehdä kerralla, pistimme kellarikämpän vähäksi aikaa vuokralle ja otamme sen omaan käyttöön sitten joskus kun budjetti antaa periksi. Koska kyse on omasta kodista, on parempi edetä hitaasti ja pienellä riskillä.

Tunnisteet: