Luona In: kalusteet käytössä

Kalusteiden kokoamislinjastolta terve! Muistatteko, kun ennen joulua kerroin saaneeni valita suomalaisen huonekaluvalmistaja Luonan Inin mallistosta muutaman puisen huonekalun käyttööni (bloginäkyvyyttä vastaan / Suomen Blogimedia). Käymme Suomessa asuvan äitini luona kesälomilla ja joka toinen joululoma. Pätkällä on täällä käytössään oma huone. Luona Inin yhteydenotto tuli hyvään aikaan: pääsin kontribuoimaan lastenhuoneen sisustamiseen työpisteellä ja lelulaatikolla.

Hei, me ruuvataan! (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Tuotteiden saavuttua äitini kertoi ettei raaskinut viedä pakkauksia ulkovarastoon vaan halusi pitää ne nojaamassa olohuoneen seinää vasten, koska paketeista levisi koko asuntoon niin ihana puun tuoksu! Joulun jälkeen avasimme paketit ja aloimme laittaa niitä kasaan. Pakkauksia avatessa yllätyin positiivisesti: havuvaneri oli todella paksua ja sileää eli huonekaluja ei mielestäni ole tarve maalata ennen käyttöä. Tuoksukin oli edelleen huumaava.

Mutta sitten. Mööpeleiden kokoamisessa tuli vastaan muutama inasen liian iso ongelma. Lelulaatikon kokoamiseen tarkoitetut ruuvit osoittautuivat liian suuriksi. Kierrettyäni ensimmäistä ruuvia pari senttimetriä puun sisään huomasin, että on pakko hankkia pienemmät ruuvelit, koska muuten vaneri menee rikki. Onneksi äidin työkalupakista löytyi sopivaa rautaa. Kun boksi oli kasassa, siirryin työpisteen pariin. Senkään  kanssa homma ei mennyt ihan putkeen. Osa levyihin valmiiksi poratuista rei'istä oli liian suuria: ruuveilla oli mahdoton kiristää hommaa kasaan. Meni hermo! Kävin lainaamassa naapurista porakonetta ja nikkaroinnista jotain tietävä kiipeilijä sai hoitaa sen turvin homman loppuun. Itsehän olin tässä vaiheessa jo siirtynyt juomaan kahvia keittiöön. Mies porasi levyihin uudet, sopivankokoiset reiät ja laittoi homman kasaan.

Luona In: työpiste ja lelulaatikko valmiina. (Kuva: Björgvin Hilmarsson) 
Valmis lelulaatikko ja työpiste ovat laadukasta tavaraa: ne ovat painavia, eivät narise tai heilu käytössä. Olen edelleen fiiliksissä tuotteiden monikäyttöisyydestä. Päätimme pitää työpisteen toistaiseksi lattialla. Lapsi pystyy seisten piirtämään ja leikkimään sen ääressä. Perheemme häivyttyä lomalle Thaimaahan äitini voi käyttää mööpeliä lopputalven olohuoneen pöytänä. Kiinnitämme työpisteen seinään ja hankimme lapselle tuolin ensi kesän mummilanreissulla.

Tuotteiden kokoamisessa koetut hankaluudet harmittivat. Koska huonekalut tulevat asiakkaalle levyinä ja ruuveina, ne pitäisi olla mahdollisimman helppo kasata. Olin heti virheet huomattuani yhteydessä Luonaan. He olivat tietysti kovin pahoillaan tapahtuneesta ja totesivat, että tuotannossa on ilmiselvästi tapahtunut virheitä, koska kokoamisen pitäisi olla helppoa. Juttelimme vielä eilen puhelimessa ja minulle kerrottiin, että tuotannon virheet on havaittu ja niihin on puututtu. Heti reklamoidessani minulle tarjottiin hyvityksenä uusia tuotteita, mutta koska olimme jo saaneet huonekalut kasaan (ja koska olemme pian lähdössä pitkälle matkalle), en kokenut niille tarvetta.

Tuotannon ongelmat ovat tietysti hanurista. Pienessä kotimaisessa firmassa on kuitenkin se etu, että reklamaatioon vastattiin heti (myös viikonloppuna) ja virhe tarjouduttiin korjaamaan ja hyvittämään heti. Ei tarvinnut roikkua palvelupuhelinlinjoilla näppäilemässä numerokoodeja automaattiin, vaan sain asiat järjestykseen yrityksen omistajan kanssa. Asiakaspalvelusta siis täydet pisteet sinne Luonan yrittäjille.

Kiitos naapurille porakonelainasta, miehelle timpurinavusta ja pahoittelut äidille siitä eteisen lattiaan tulleesta jäljestä. Se taisi tulla siihen kun paiskasin ruuvimeisselin turhautuneena lattiaan.

Tunnisteet: