Parasta on pyöräily

Jos sitä kiipeilyseinää ei lasketa, paras lapsiaiheinen hankinta tavaraosastolla on perheessämme ehdottomasti ja kaikissa olosuhteissa pyöräkärry. Emme pyöräile päivittäin, koska päiväkotiin on kävelymatka. Sen sijaan temme kolmisin pidempiä pyörälenkkejä vähintään kerran viikossa. Välillä pyöräilemme anopille kahville, joskus vain kierrämme Reykjavíkin merenrantoja ja käymme moikkaamassa matkan varrella asuvia kavereita. Pyöräily on ihan sairaan siistiä!

Reykjavík lokakuussa.
Kaksikymmentä kilometriä menee huomaamatta - jopa omasta mielestäni ja oma kulkupelini on sentään yksivaihteinen Jopo. Kiipeilijä painaa maastopyörällä lapsi perässä paljon kovempaa, mutta yleensä ne kaksi pysähtyvät katselemaan maisemia ja odottelevat perässäpolkijaa.

Kas, Atlantti!
Ostimme kuvissa vilahtelevan keltaisen pyöräkärryn paikallisesta pyöräkaupasta, hintaa sillä oli pari vuotta sitten 450 euroa. (Veikkaan, että tämänkin asian saa Suomesta edullisemmin; nopean googlauksen perusteella tämä kärry on vähän sama kuin Suomessa melko yleinen Spectra.) Kersa istui siinä ensimmäisen kerran vöissä ja kypärä päässä puolitoistavuotiaana ja kärry on edelleen sopiva. Kätevää on myös se, että pyöräkärryn takaosassa on pieni varastotila. Sinne mahtuu yksi kauppakassillinen ja leipomosta mukaan napatut munkit. Voi talvi, älä ihan vielä tule!

Perässätulijalla on aina paremmat näkymät. Tirsk!

Tunnisteet: ,