Hei taas. Olen melkein selvinnyt hengissä täiepidemiapelosta . Jahdin makuun kerran päästyäni ei etsimistä ole helppoa lopettaa. Täin pyydy...

Täijahdista Muumimetsälle

2.9.12 Satu Kommentteja: 22

Hei taas. Olen melkein selvinnyt hengissä täiepidemiapelosta. Jahdin makuun kerran päästyäni ei etsimistä ole helppoa lopettaa. Täin pyydystämisen sijaan yritänkin nyt vimmatusti etsiä Suomessa valmistettuja muumipehmoleluja.

Kuulostaa skitsolta, mutta anna kun selitän.

Myymme Suomi PRKL! Design -liikkeessämme suomalaista designia. Myös Muumeja. Pehmolelut ovat kysyttyä tavaraa. Tuntuu kuitenkin idioottimaiselta myydä suomalaisiin lastensatuhahmoihin perustuvia pehmoleluja, jotka on valmistettu tuhansien kilometrien päässä Aasiassa. Ei oikein istu kestävän designin näkökulmaan, ei niin mitenkään.

Suomessa valmistetaan monia Muumituotteita, mutta pehmoleluja en ole löytänyt. Ehkä en ole osannut etsiä oikesta paikasta. Äidit tietävät yleensä kaiken. Kysynpä siis neuvoa täälläkin. Onko joku törmännyt Suomessa valmistettaviin muumipehmoleluihin? Tiedättekö jonkun, joka voisi tietää? Ostopaikalle johtavan vihjeen perusteella vinkkihenkilölle lähtee pieni Muumi-aiheinen palkkio. Koska kaikkihan niitä haluavat nurkkiinsa pyörimään, eikö?22 kommenttia:

 1. Ovatko Eko-muumipehmotkin valmistettu Aasiassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut vaikea löytää tietoa valmistusalkuperästä. Ekoo jne. mutta tarkempia tietoja esim. tuottajasta en löydä. Kaikki haut vie jälleenmyyntikanaviin, kuten Ellokseen.

   Poista
 2. Jos ei löydy, niin onpa kurjaa... Voi Sophia minkä teit, kaupallisuudessasi. Ehkä http://www.moomin.com/fin/ noi tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonne on oltu jo yhteyksissä ja asiaa tiedusteltu. Joskus vastays löytyy nopeammin netistä ;)

   Poista
  2. Kumma kun eivät osaa auttaa/ tietää, kun itse kuitenkin niitä oikeuksia myyvät!

   Poista
  3. Johtuu varmaankin siitä, että heillä on tiedot lisenssien haltijoista (joita on pelkästään Suomessa useita kymmeniä) mutta ei ehkä tarkempaa tietoa siitä, missä tuotteet milloinkin tehdään.

   Poista
 3. Meidän leluhyllyssä asuu muumi, joka lahjaksi tullessaan oli pelastusliivit yllään (osa tuotosta itämeren suojeluun tms.)

  Sen pesulapussa lukee: Martinex, Kuninkaanväylä 37, 20320 Turku, www.martinex.fi. Sanotaan nyt vaikka näin, että jos tämä on kaikki valmistajaan viittaava info, pidän lievästi kyseenalaisena jos kyseessä onkin Kiinan-muumeja...

  Pinta on bambua (eli se tuntuu käteen miellyttävältä), täyte polyesteria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö Martinex ole vähän kuin Pirkka. Missä tahansa valmistettuja. Kyllä Suomessa valmistettu on niin "arvokas" juttu, että jos Muumi olisi tehty Suomessa, siitä olisi luultavasti maininta.

   Poista
  2. Olen ollut joku aika sitten yhteydessä Martinexiin. Kerron heti, kun sieltä on tullut vastaus :)

   Mäkin ajattelisin, että jos tuote on valmistettu Suomessa, se sanottaisiin selkeästi. Mutta mutta, tutkinpa ensin ja sitten hutkin.

   Poista
  3. Martinex sanoo ainakin sivuillaan näin:

   "Monet tuotteet valmistetaan omilla työkaluilla. Tällaisia ovat useimmat Muumi-tuotteet (alkaen Muumitalosta, jota on myyty yli 100.000 kpl), Mauri Kunnas-tuotteet, Viiru ja Pesonen tuotteet ja tietysti Peliko pelit."

   Poista
  4. Joo, huomasin tämän. "Monet tuotteet" on armeliaan epäselvä ilmaisu. Se voi periaatteessa olla mitä tahansa 10 % ja 95 % välistä. Vastausta odotellessa :)

   Poista
  5. Totta tuo, että MADE IN FINLAND olisi myyntivaltti. Mutta: eikös ole jonkinmoinen laki, että tuotteen alkuperä pitäisi mainita? Koska tämä muumi ei ole made missään... Pistäpä tiukkaa palautetta Martinexille Satu jos ja kun asia selviää ;)

   Poista
 4. Tuli tuosta bambusta vaan mieleen, kun monilla liittyy siihen niin positiviisia mielleyhtymiä... tiesittehän, että bambu ei ole oikeasti bambua. ks. http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2951 (kohta 4).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mihin tässä maailmassa enää voi luottaa...? Tosin tuon jutun luettuani, uskon, että myös kiinalaiset ravintolat käyttävät bambun sijaan selluloosakuitua - sen verran puisevaa on se purkkibambu.

   PS: Millä aikavyöhykkeellä sä Satu oikein olet? ;)

   Poista
  2. Islannissa, -3 h Suomeen (talviaikaan -2 h)

   Poista
  3. No ennemminkin San Franciscossa: tuonkin kommentin kirjoitit puoli kolmen aikaan aamuyöstä... :)

   Poista
  4. ups, näissä aika-asetuksissa on näköjään joku viturallaan. kello on nyt 10 aamulla :D

   Poista
 5. No niin, asia selvisi. Muumit (siis ne yleisimmät, missä on Martinexin lappu kiinni), suunnitellaan Suomessa mutta valmistetaan pääosin Kiinassa. Voi mahoton. Eko-Muumien osalta selvitys on kesken - en ole vielä löytänyt niiden valmistajaa.

  Kunpa joku alkaisi valmistaa muumipehmoja Suomessa! Näen tässä hyvän liiketoimintamahdollisuuden!! Eli firmaa pystyyn ja muumituotanto käyntiin.

  VastaaPoista
 6. Semmoinen firma kuin Neulatyyny teki froteisia muumeja ainakin 1980-luvun lopulla tai 1990-luvun alussa, koska meillä on lapsena ollut niitä ja yksi on vieläkin jäljellä. Ne olivat takuulla Suomessa tehtyjä, mutta tuskin tuota firmaa on edes enää olemassa. Ne froteiset on lisäksi mun mielestä paljon symppiksempiä kuin polyesteriset karvamuumit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Harmi vaan firmaa ei tosiaan taida enää olla; ainakaan googletus ei tuottanut tulosta...

   Poista
 7. Onkos nämä Muumi-tuotteet sellaisia luvanvaraisia, että niitä ei kuka vaan saa edes valmistaa, vaan pitää olla tuotemerkin omistajan kanssa sopimus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla Moomin Charactersin lisenssi...

   Poista

Mitä tuumaat?