Yllätyksiä puolisolleni

Uijjui, nyt on kuulkaa jännät paikat. Olen järkännyt puolisolleni yllätysmatkan, yhdistetyn synttäri-joulu ja tsirptsirp-olemme-elossa-ja-iloisia-lahjan. Lähdemme reissuun huomenna. Huisin upeaa!

Rakastan yllätysreissuja, pieniäkin. Lauantaikaffet, lounas tai puskista tullot ehdotus uimahallikäynnistä, liput teatteriin tai yhdessä hiihtoladulle. Tällä kertaa minulla oli kuitenkin vähän isompi yllätys mielessä. Olen suunitellut aikatauluja, reissun taloutta ja logistiikkaa jo yli vuoden. Tänään illalla lapset menevät anopin luo hoitoon ja huomenna aamulla suunnitelmani vihdoin toteutuu.


Olen käynyt yhden kerran Tokiossa. Siskoni kutsui minut matkalle neljä vuotta sitten. Ihastuin kaupungin tunnelmaan ja rauhallisuuteen ja helppouteen ja kauneuteen - vaikka olimme yhdessä maailman isoimmista kaupungeista. Miten voi yhtä aikaa olla niin rauhallista ja niin paljon ihmisiä? Ympärillä niin täyttä, mutta silti järjestelmällistä.

Siitä asti olen haaveillut paluusta. Ajattelin, että jos tekisimme jonkun kaukomatkan vielä joskus, sen pitäisi olla Tokioon. Tiedän, että tämä matka tekee kaameita tämän vuoden hiilipäästöilleni (hiilipäästöt kompensoin, itsestäänselvää). Koska aiomme tehdä tämän matkan nyt vain kerran, olen suunnitellut sen pienintäkin yksityiskohta myöten valmiiksi. Toki tilaa jää myös yllätyksille, eihän seikkailu ilman sellaista olisi kokonainen.Haluan nähdä kukkivat kirsikkapuut. Tutkin pitkään ja hartaasti kukkimisaikatauluja netissä, vertailin historiatietoa ja tulin lopulta siihen tulokseen, että jos menemme maalis-huhtikuun vaihteessa, me luultavasti näemme ne. Olenkin ollut tosi iloinen huomatessani, että jatkuvasti päivitettyvä hanami-ennuste on luvannut, että kukinta on hienoimmillaan nyt tulevana viikonloppuna.

Olen varannut meille superkivat hotellit jo kuukausia sitten. Yövymme muutaman yön perinteisessä japanilaisessa majatalossa ryokanissa Länsi-Tokiossa Asakusan kaupunginosassa. Loppuosan reissua majoitumme Shinjukussa pilvenpiirtäjähotellissa. Majoitus- ja kaupunginosavinkit nyysin tietysti "omasta talosta", siis täältä mainiosta Tripsterin Tokio-oppaasta. Löysin sieltä myös parhaat hanami-aluevinkit.

Tuohon kuvassa näkyvään pikkuruiseen vihkoon olen kirjoittanut jokaiselle matkapäivällemme ohjelman: puistot joissa voi vaellella kukintoa ihaillen, tehdyt ravintolavaraukset ja yhden museokäynnin. Illalliset ja lounaat olen varannut etukäteen japanilaisen varauspalvelun kautta. Ensin etsin ravintolatyypin, jota halusin kokeilla, sitten ravintolan.

Pöytävaraukset halusin tehdä varmuuden vuoksi etukäteen, jotta varmasti pääsisimme juuri niihin ravintoloihin, joihin haluaisimme mennä. Varasin autolle parkkipaikan lentokentältä ja latasin vastamelukuulokkeiden akut. Pakkasin mukaan hyvät kengät ja kevätvaatteita. Tilasin kaveriltani Sirulta hänen kirjoittamansa Tokio-oppaan.Puolisoni tietää jo, minne olemme menossa - piti töihin ilmoittaa ja katsoa passiasiat kuntoon - mutta kaikki tuo pienessä värikkäässä vihkossa oleva on vielä salaista tietoa.

Kääks, jännittää ihan hirveän ihanasti.
Kevätlovee!

Tunnisteet: ,