Terveisiä Joensuusta! Tulin tänne maakuntamatkailemaan ja kertomaan Islannista, islannin kielestä ja kirjoistani. Matkustin Pohjois-Karjal...

Neljätoista asiaa, jotka yllättivät hyvyydellään

21.1.19 Satu Kommentteja: 14

Terveisiä Joensuusta! Tulin tänne maakuntamatkailemaan ja kertomaan Islannista, islannin kielestä ja kirjoistani. Matkustin Pohjois-Karjalaan junalla Helsingistä. Päivä oli mitä parhain maan tasalla matkustamiseen. Juna pyyhälsi läpi talvisen maiseman ja lumi pölisi. Aurinkoinen sää sai maiseman ja vauhdilla singahtelevat lumihiutaleet kimmeltämään. Luulin tulleeni Arendeliin. Mutta päädyin Joensuuhun. Aika hyvä juttu sekin!


Kirjoitin junamatkan erästä lehtijuttua, johon haastattelin Juha Itkosta. Hänhän on aivan ihana haastateltava, ja hänen kirjansa ovat mahtavia. (Kun juttu ilmestyy, lupaan linkata.). Tuota haastattelua kirjoittaessa mieleeni karkasi monta ajatusta, joista päällimmäiseksi taisi jäädä elämän sattumanvaraisuus.

Mistään ei voi varmaksi sanoa mitään etukäteen paitsi sen, että se on epävarmaa. Siksi myös pieniä ihmeitä tapahtuu koko ajan. Listasin viime päivien aikana tapahtuneita pieniä ihmeitä eli niitä asioita, jotka yllättivät hyvyydellään.

1. Menin Helsingissä katsomaan elokuvan, mistä en tiennyt etukäteen mitään ja se oli tavattoman hyvä. The Green Book. Suosittelen.

2. Sain jälleen yöpyä Suomenlinnassa Doritin luona. Kävimme Cafe Silossa mielettömän hyvillä laskiaispullilla ja söin kaksi. Kolmannen olisin halunnut, mutta vatsaan ei mahtunut.

3. Join ensimmäistä kertaa tuoreista veriappalsiineista puristettua mehua. Se maistui terveydeltä, mutta ei siis sillä tavalla terveelliseltä kuin terveelliset asiat välillä maistuvat.4. Tulin junalla Joensuuhun. Juna oli ajoissa ja siellä oli väljää ja supermukava konduktööri.

5. Menin crossfit-treeneihin Joensuun Pajalle. Oli kyykkytreenit, sain olla hyvä. Jess! Jos olisi ollut hyppynarua tai köysikiipeilyä.... No, onneksi ei ollut.

6. Tapasin viikonloppuna baarissa uusia tyyppejä, joista tuli heti mukava olo. Olin siis baarissa. Hiphei!

7. Näin miehen, joka on soittanut Björkin rumpalina ja hän oli mukava. (Ei ollut siellä baarissa kuitenkaan.)8. Menin Suomenlinnassa saunavuorolla saunaan. Se oli melko lämmin. Ja kaunis!

9. Maistoin matkamessuilla Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan tekemää basilikajäätelöä. Uu-la-laa! Miten voikin jäätelö olla näin hyvää olematta makeaa? Veisin kotiin, jos voisin.

10. Löysin televisiosarja The Good Doctorin. Se toi heti ensimmäisestä minuutista hyvän mielen. 


11. Katsoin suomalaisen rikossarjan Karpin loppuun. Viimeinen jakso oli yllättävä, vaikka olinkin ihan pikkiriikkisen epäillyt syyllistä syylliseksi jo sarjan alussa. Ilostuin suunnattomasti nokkeluudestani.

12. Matkamessuilla kerroin eräälle Islantiin suuntavalle yksinmatkaajalle, mistä löytyy Länsivuonojen paras kuuma lähde ja parhaat turskanposket. Parhaat vinkit pitää aina laittaa jakoon.


13. Hauskat aamiaistreffit Kurvin Picnicissä. Söin paahtopaistipatongin (syön aina sen saman) ja juteltiin islanninhevosista ja apinoista ja mielensäpahoittajista ja rokotuskorteista ja esim. Kirjailijaliitosta. Parhaat naurut evör.

14. Menen tänään Joensuussa luennoimaan ruotsin kielen tunnille enkä osaa yhtään ruotsia. Se vähän hymyilyttää! 

14 kommenttia:

 1. Maailma on väliin ihana. Kahvilan setä kuiskas "ota vadelmakakkua, se on tuoretta, suklaakakku on tullut tiensä päähän!"
  Eeva, taas Viikissä

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti Joensuu oli sinulle hyvä.
  Perikuntani nuorin kertoi, että olit tänään heidän ruotsintunnillaan (Yhteiskoulun lukio) ja että nyt hän ymmärtää taas vähän paremmin miksi minä aina sanon, että se laavakökkäre Atlantissa on ihan oma maailmansa. Se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan ihania lukiolaisia molemmissa lukioissa, nautin! Mukavaa kuulla, että hekin tykkäsivät!

   Poista
 3. Ihan käsittämätöntä, että yksi suosiskkibloggaajani on omilla kotikulmillani! Maailma on pieni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja siis täällä Joensuussahan on ollut ihanaa! Täyteläisiä päiviä, mutta niin paljon kivaa tekemistä että en tiedä maltanko lähteä pois....

   Poista
 4. Hei, yritin jo lähettää kommentin, mutta taisi jäädä matkan varrelle.
  Olin eilen kuuntelemassa sinua Joensuun kirjaston Muikku-salissa. Islanti-kirjasi lukeneena oli tosi kiva kuunnella sinua ihan livenä, kiitos! Jäin miettimään, että miten ennen islantilaiset ovat talvella valaisseet ne turvemajansa, että ovat nähneet tuijotella toisiaan. Suomessahan on riittänyt puita, joista on saanut päreitä valaistukseen, mutta miten siellä? Valaan rasvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että pääsit käymään kirjastolla :)
   Kyllä, valaan rasvaa (öljyä) käytettiin öljylampuissa. Hyvin pimeäähän siellä on ollut...

   Poista
 5. Voi voi, harmi, kun en ehtinyt kuuntelemaan sinua eilen! Luettuani blogiasi yhdeksän vuotta (ja aiemmin kommentoituani ehkä liikaakin) olis ollut tosi hauskaa nähdä sinut livenä.

  Elina

  VastaaPoista
 6. Porvoolainen jäätelö oli varmaan sitä ruusu-basilika. Se on ihan killeri. Ja niillä ei ole myyntitykkiä Helsingissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, just sitä! Ihan TÖRKEÄN koukuttavaa ja hyvää <3

   Poista
 7. Minun viime aikojen hyvien asioiden listalle kuuluu ehdottomasti Mia Kankimäen kirja Naiset joita ajattelen öisin. Aivan loistava! Yhtä aikaa matkakirja, tietokirja ja kirjoittajan omaa elämää käsittelevä kirja. Jos et ole vielä lukenut, lue ihmeessä. En tiedä miksi, mutta jossain vaiheessa kirjaa lukiessa sinä tulit mieleeni. Olisiko syynä kirjoitustyyli tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, tuota kirjaa on kehunut moni. Täytyykin avata se nyt heti tuolla lukuaikasovelluksessa.

   Poista

Mitä tuumaat?