Suomi on lämmin ja halpa maa, etenkin kun täältä Islannista päin asiaa tarkastelee. Eikä se ole edes mikään vitsi. Islannin hurjasta hinta...

On ilmoja pidellyt

3.7.18 Satu Kommentteja: 11

Suomi on lämmin ja halpa maa, etenkin kun täältä Islannista päin asiaa tarkastelee. Eikä se ole edes mikään vitsi. Islannin hurjasta hintatasosta tein aikanaan oman jutun. Tässä muutama totuus tämän kesän säästä eli kuvamateriaalia perheemme tämän vuoden kesäpukeutumisesta. Ei ole ihme, että kuvan islanninhevosellakin on vielä talvikarvaa jäljellä.

Reykjavíkissa koettiin tänä vuonna sateisin toukokuu siitä asti, kun sademääriä on maassa mitattu. Vettä tuli joka ikinen päivä. Eikä se ollut mitään lämpöistä kesäsadetta, joka kivasti raikastaa ilmaa, vaan sateen ropina tuntui siltä kuin märkiä jääpuikkoja putoilisi taivaasta niskaan. Siis joka ikinen päivä.

Ajattelin, että joskohan kesäkuussa helpottaisi. No niin varmaan! Kesäkuu pisti pahemmaksi.  Kesäkuussa ei yhtenäkään päivänä lämpötila Reykjavíkissa noussut yli 14 plusasteen. Aurinko paistoi kesäkuussa täällä pääkaupunkiseudulla yhteensä vain 70 tuntia. Se ei ole ihan kamalan paljoa, kun ajattelee, että koko kuukauteen mahtuu tunteja 720. Hieman kehnompiin auringonpaistetunteihin on päästy vain kerran aikaisemmin Islannin historiassa. Silloin elettiin vuotta 1914. 


En laita uskoani heinäkuuhun enkä elokuuhun, vaan pukeudun yhä edelleen tähän talvimyssyyn. Paksut sormikkaat, pipot, talvikumpparit ja kaulaliinat ovat edelleen eteisessä omilla paikoillaan. Onhan tässä tietysti se hyöty, että tänä vuonna ei tarvinnut suorittaa kesä- ja talvivaatteiden logistiikkaa. Samat villakalsarit joulusta keskikesään ja ne shortsit, jotka vahingossa kaivoin esiin  vaatevarastosta kesäkuun alussa...noh, käytän niitä lähinnä alushousuina.

Että on ilmoja pidellyt.

11 kommenttia:

 1. Ymmärrän että maailmanympärimatka houkuttelee. �� Ei kestäisi meikän pälli noita säitä, hädin tuskin näitä Suomenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen pieni auringonkaipuu kieltämättä on... :)

   Poista
 2. Ymmärrän tuskasi, vaikka olenkin täällä hurjan lämpöisessä +15 vettä tulee enemmän kuin esterin... Tänään sadetakin huppu silmillä kaatosateessa, ajattelin, että nyt rupeen kuvittelemaan, että oon Islannissa, niillä on tosi peet ilmat, niin että tää on ihan normaalia, eiköhänemieli kohene. Ja kuule kyllä auttoi! Kotona sit skyria vielä lusikoimaan:)) Juhannuksena aloitin neulomaan islantilaisneuletta ja kohta on valmis, niin varmaan ne helteet sitten tulee, eikä paitaa tarvita ennen joulua;) toivossa on hyvä elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa erinomaiselta virtuaalimatkalta. Ja teillä on tosiaan hurjan lämmin siellä heh heh. Tsemppiä neulontahommiin!

   Poista
 3. Mun täytyy näyttää tämä kirjoitus mun aussimiehelle, joka ehdotti että lähtisimme Islantiin pyöräilemään. Taaperon kanssa. Me ei olla koskaan pyörämatkailtu. Hän kutsui mua ilonpilaajaksi kun sanoin, että Islannissa ei ole pyöräilykelejä :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vähän tyrskähdin nauramaan. Juu ette tule tänne pyörämatkalle. Ehkä jos aikuiset keskenään ja hirveä taistelumentaliteetti päällä, se saattaa onnistua. Kannattaa lukea Matti Rämön kirja pyöräilystä Islannin ympäri. Se oli niin mahtava kuvaus "rentouttavasta" pyöräretkestä, että meinasi pissat tulla housuun sitä lukiessa. Täällä on niin kovin tuulista ja usein märkääkin, ja pyöräteitä ei pääkaupunkiseudun ulkopuolella oikein ollenkaan.

   Mutta ihanaa, että sun miehellä oli tämmöinen idea <3

   Poista
 4. Oma Islannin reissu lähestyy ja olen jo tovin seuraillut road.is sivustoa. Olenkin ihmetellyt, että vielä nyt heinäkuunkin alussa osa erämaateistä on suljettuna. Siellä on siis ollut tosi kurja sää. Noooh, vielä ehtii elokuun alkuun tulla hyvät säät. Onko siellä ollut spekulaatiota mistä tavallistakin kurjemmat kelit joutuu? Satunnaista vaihtelut vai ilmastonmuutosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo, on tullut kesä tosi myöhään monille alueille. Pohjoisessa, idässä ja Länäreillä on ollut parempi sää kuin täällä etelärannikolla. Jostain syystä isot matalapainealueet ovat hengailleet tässä meidän lähistöllä ja on ollut paljon etelätuulta, mikä tarkoittaa sateita Reykjavikiin. Toivotaan, että loppukesä sujuisi paremmissa merkeissä.

   Poista
 5. No voi jösses! Ja me kun ollaan tulossa ensi viikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saatte paremmat ilmat :) Ainakin jos poistuu Reykjavikista kohtii itää tai pohjoista, arska paistaa varmemmin.

   Poista
 6. Kuulostaa unelmapaikalta meikäläiselle. En kestä Suomen kesähelteitä nykyään yhtään. +15C rupee oleen jo kipuraja. Tälläkin hetkellä oma asunto on kuin sauna. Yhtä tuskaa.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?