Yksi, kaksi, päätäi. Näin ehkäiset täiden tarttumisen


On se jännä, miten kaksi millimetriä pitkä eläin voi laittaa koko arjen sekaisin. Siitä on nyt tarkalleen vuosi, kun viimesi jahtasin näitä vittumaisia pieniä ötököitä sormet maitohapoilla. Yhden hikisen pesurumban, kampaamisen, shampoopesun ja suoristusrautaspurtin (varmuuden vuoksi toteutin grillauskäsittelyn) kirjoitin käytännön oppaan siihen, kuinka täistä pääsee eroon sitten kun ne ovat iskeneet.

Kaupallinen yhteistyö: Free Täikarkoite
Suihkututuskäsittelyn jälkeen laitoin hiukset kiinni.
Viimeinen 12 kuukautta on mennyt täittömänä. Esikoisen koulusta ei ilmoituksia päätäistä tullut kuin yhden ainoan kerran ja silloin selvittiin säikähdyksellä. Tänä sykysnä kuopus aloitti päiväkodin ja osasin jo odottaa tätä viestä:

Okkur hefur borist tilkynning um lús á ***deild og vil ég því biðja ykkur um að kemba hár barnsins...

Olemme saaneet tietoomme, että päiväkotiryhmässä on päätäitartunta. Pyydämme teitä kampaamaan lastenne hiukset... Ja niin edelleen.

Yök. Mutta! Ajoitus oli kerrankin täydellinen. Olin nimittäin aikaisemmin syksyllä kertonut, että minua kiinnostaisi täällä blogin puolella tutustua Free Täikarkotteeseen, joka suojaa täitartunnalta.

Kun tuo sähköposti kilahti puhelimeeni, otin pari viikkoa aikaisemmin postissa tulleen suihkupullon esiin kylpyhuoneen kosmetiikkalaatikosta. Pääsin kokeilemaan tätä tuotetta ihan käytännössä.


Käytin polkkamittaisiin hiuksiin kymmenisen suihkausta.

Tein siis näin. 

Ensin kampasin kuopuksen ja varmuudeksi esikoisenkin hiukset täikammalla. Koska jos täi on jo tarttunut, ennaltaehkäisevä täikarkote ei auta. Silloin tarvitaan täit hengiltä ottavaa shampoohoitoa. Mutta jos täit eivät ole vielä tarttuneet, tämä suihke saattaa pelastaa tilanteen.

Kammattuani kuivat hiukset suihkutin niihin Freetä juuresta latvoihin. Sen jälkeen kävin hiukset vielä kammalla läpi, jotta aine varmasti leviäisi kaikkialle hiuksiin.

Lasten hiukset olivat heti käsittelyn jälkeen hieman tahmeat, mutta jo seuraavana aamuna hiukset harjattuani lievä likaisuuden tuntu oli poissa ja kuontalo näytti molemmilla ihan tavalliselta. Jos suihkauttelet vähän suurella kädellä kuten minulla kävi, saattaa suihkeesta osa laskeutua tahmeaksi läikäksi kylpyhuoneen lattialle. Käsittelyn jälkeen lattia kannattaakin pyyhkiä kostealla rätillä (vedellä kosteutettu rätti riittää.)

Karkote lupaa tehoa jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Tein ensimmäisen käsittelyn maanantai-iltana, seuraavan keskiviikkoiltana ja sitten uudestaan vasta sunnuntai-iltana, sillä viikonloppuna molemmat lapset olivat kotioloissa ja anopin luona.

Toista täipostia ei ole tullut, eli ilmeisesti tartunta jäi siihen yhteen yksilöön eikä lähtenyt leviämään.

Käsittelyn jälkeen palkitsin itseni kukkasin. (Kannatan näinä hetkinä henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon lämpimästi myös tätä Katjan täilaatikkoa.)

Tässä vielä faktat Free Täikarkotteesta:

- Ainetta suihkutetaan kuiviin hiuksiin ja se sopii kaikenikäisille.
- Tuotteen teho perustuu aktiiviaineeseen IR 3535, joka on saanut suosituksen maailman terveysjärjestöltä WHO:lta. Tuo aktiiviaine on täysin hajuton.
- Jos hiuksia ei kastella välillä, täikarkotteen teho kestää pari vuorokautta.
- Huomaamaton tuote. Kun karkote on kuivunut hiuksissa ja hiukset harjaa uudestaan, suihke ei näy hiuksissa mitenkään.

Onko sinulla joku hyvä täinkarkotus- tai ennaltaehkäisyvinkki?  Kaikkien vastanneiden kesken arvon kolme Free Täikarkotetta. Ne postitetaan voittajille. Kilpailuaika on 17.9.-22.9., jonka jälkeen voittajat ilmoitetaan täällä blogin kommenttiosiossa. Arvonnan säännöt löytyvät täältä. (Jos et halua osallistua arvontaa, mainitse siitä kommentissa. Kiitos!)

Täivapaata syksyä!


Pitkät hiukset pampuloille.

Tunnisteet: , ,