Turku tutuksi

Mutsi otti ja muutti Kouvolasta Turun keskustaan. Näinpä meidänkin tulevien Suomen lomiemme tukikohta vaihtui kertaheitolla idästä länsirannikolle. Ensivaikutelma on aika hemmetin jees. Kouvolassa oli paljon kaikkea hauskaa, mutta onhan tämä Turku nyt kuitenkin monella tapaa miellyttävä paikka, jokseenkin kiinnostavampi. Entuudestaan kaupunki ei ole kovin tuttu. Olen käynyt täällä lähinnä Muumimaailman takia, mutta nyt siihen tulee muutos.
Kun tämän pitsan saat, ei sinulta mitään puutu.
Tällä viikolla tutuiksi ovat tulleet...

...Tintån pitsat. Voi luoja. Se todella oli paras pitsa, mitä olen tähän mennessä elämässäni syönyt. 

...Sammakon kirjakauppa. Melkein pompahdin ilosta, kun huomasi että Turussa on vielä Sammakon kirjakauppa. Helsingin toimipaikka kun laittoi pillit pussiin joku aika sitten. Jo käytiin tänään pokkariostoksilla.
Kurnauskis. Kirjakaupasta ei lähdetä koskaan tyhjin räpylöin!
....Kaffillari. Siis ihana Annika ystävineen (tutustuimme Reykjavíkissa, Annika oli pari vuotta sitten harjoittelijana kaupassamme) pisti pystyyn pyörän päällä kulkevan kahvilan, joka kesäisin kiertää pitkin Turkua ja kesätapahtumia. Talvella se on parkkeerattu ostoskeskus Forum Korttelin tiloihin (täytyy muuten antaa kiitosta tälle ostoskeskukselle: ensimmäinen ostari, jossa viihdyin heti). Sattumalta törmäsin pyörään ja Annikaan tänään - ja sain kupin ihan sairaan hyvää suodatinkahvia. Käykäähän kahvinystävät kokeilemassa, jos olette huudeilla.
Jeij, Kaffillari!!
Fiilistelen tässä minikahvilassa ihan kaikkea, kahvia, logoa, omistajia, mukeja, polkupyörää...
...Caribian kylpylähotelli. No ei ehkä ihan oma suosikkini, mutta vesipeto-esikoinen haluaisi kovasti päästä uimaan ja tiedän, että hän tykkäisi tästä. Eli taidamme käväistä loppuviikosta...

... Cafe Artin korvapuustit (ensin pitsat Tintåssa, sitten jälkkärkahville naapuritaloon).

...Puolalan puisto. Mutsin huudeilla sijaitseva viheralue hurmasi heti joulupäivänä: todella upeat näkymät yli kaupungin ja lapselle kiva leikkipaikka puiston reunalla. Tänne tullaan hengaamaan kesällä!

...Kiipeilysali Kiipeilypalatsi. Must-kohde perheen partasankarille.

Mitä muuta täällä Turussa pitää ehdottomasti tehdä? Kirjasto on vielä löytämättä. Ja rautakauppa, joka sijaitsee keskustassa. Missäköhän on keskustassa kivointa käydä sauvakävelemässä? Se kun on sellainen suomalainen kesäharrastus, josta en haluaisi luopua, vaikka Kouvolan pusikko vaihtuikin merenrantakaupunkiin. Ensi kesäksi pitää löytää crossfit-sali ja kersoille pari nastaa leikkipaikkaa. Mies ilmoitti tänään lenkiltä sisään tullessaan hölkänneensä jonkun hauskannäköisen eläintarha-seikkailupuiston ohi. En tiedä näkikö se pakkasessa näkyjä, mutta jossain rautatieaseman lähettyvillä kuulemma oli nähnyt eläimiä ulkosalla - ja lämpölamppuja? Wtf.

Hauskaa, kun on uusi Suomen "kotikaupunki".

Tunnisteet: , ,