Haaveissa crossfit-loma (ja keskivartalo)

Aloitin eilen treenaamisen, melko tarkalleen 8 viikkoa synnyttämisen jälkeen. Juuri nyt olen yhtä aikaa todella väsynyt ja törkeän energinen. Kaikki isot lihakset ovat ihanasti kipeät, mutta hartioita ei särje yhtään. Ehkä en huomaa jomotusta koska reisilihakset, tai siis se mikä niistä vielä on jäljellä, tuntuvat vieläkin rasittuneemmilta. Oli miten oli, tämä tunne on mah-ta-va!
Ne ensimmäiset treenit alkoivat eeppisellä tavalla. Lämmittelyssä piti tehdä muutama burbee eli perusliike: seisoma-asennosta lankkuun, punnerrus ja hypäten takaisin seisoma-asentoon. Nooh. Hyppäsin kyllä omasta mielestäni varsin kevyesti lankkuasentoon, mutta samassa sekunnissa läsähdin mahalleni lattiaan. Siinä turpa, kannut ja etureppu kiinni lattiassa kiitin itseäni siitä, että olin ottanut alleni pehmeän maton. Keskivartalolihasten paluuta pitää siis vielä jonkin aikaa odotella.

Tein kaikki nostoharjoitukset pelkällä tangolla, leuanvedot salin paksuimmalla kuminauhalla ja kahvakuulasta valitsin kaikista pienimmän, sen kuusikiloisen vaaleanpuanisen pienen pallukan, johon ei mahdu edes aikuisen ihmisen kaksi kämmentä vierekkäin. Pidin siitä kiinni kummankin käden kolmella ensimmäisellä sormella.
Hophop...
Tässä täytyy nyt vain olla kärsivällinen. Oikoteitä ei ole, eikä kiirehtiä saa. Juttelin treenien jälkeen valmentajan kanssa, jolla itselläänkin on pieniä lapsia. Hän kehotti tekemään ahkerasti keskivartalonlihaksia mutta treenaamaan muuten varsin kevyesti. Ei mitään takakyykkyennätysyrityksiä seuraavaan puoleen vuoteen.Yleensä raskautta edeltävään fyysiseen kuntoon pääsemisessä kestää noin vuosi, jos treenaa useammin kuin kahdesti viikossa. Aluksi ihan vain pari treeniä viikossa ja pitkiä kävelylenkkejä. Muutaman viikon kuluttua, joskus vuodenvaihteen jälkeen treenikerrat voisi nostaa kolmeen tai neljään omia fiiliksiä kuunnellen. Tärkeintä on juoda himopaljon vettä joka päivä, jotta treenaus ei vaikuta imetykseen.

Huomasin tässä taannoin yhtä lehtijuttua tehdessäni, että suomalainen, urheilumatkoihin erikoistunut PWT Urheilumatkat -matkatoimisto järjestää ensi maaliskuussa crossfit-loman Teneriffalle. Vielä pari vuotta sitten olisin nauranut pitkästi moiselle lomakonseptille, mutta nytpä on tässä kellossa ääni hieman muuttunut. Kahden lapsen hoitamisen, kuopuksen imetyksen, esikoisen päiväkoti- ja tanssiharrastusaikojen, kauppojenpyörityksen, kirjoitushommien ja miehen työaikataulujen manageerausviidakossa on hemmetin hankalaa löytää aikaa omalle urheiluharrastukselle, vaikka kyse onkin vain yhteensä noin kuudesta tunnista viikossa. Aion säätää viimeiseen asti, että saan ne tunnit itselleni, mutta ei se helppoa ole.

Juuri siksi ajatus seitsemästä päivästä YKSIN vain treenaten, aurinkoa ottaen ja syöden kuulostaa juuri sellaiselta luksukselta, jota nyt kaipaan. Illan luppoajan voisin käyttää vaikka kirjoittamiseen ilman keskeytyksiä. Yöt saisin nukkua kokonaan ilman herätyksiä ensimmäistä kertaa vuoteen. Minusta tämä kuulostaa jokseenkin täydelliseltä talvilomalta.

Ongelma vain on se, että en ollut varma pärjäisinkö eturepun kanssa reissussa, onko kuntoni liian surkea. Koska ajatus auringosta, urheilusta ilman aikataulupaineita ja omasta vapaa-ajasta ei jättänyt rauhaan, päätin ottaa selveää. Laitoin reissutreenien vetäjälle, Crossfit Herttoniemen perustajalle Antti Akonniemelle viestiä. Olen kerran yhdellä Suomen-visiitillä osallistunut Antin vetämiin treeneihin, joten kaveri oli ennestään tuttu. Laitan tähän alle minun ja Antin välisen kirjeenvaihdon, jos teistä jota kuta sattuisi aihe kiinnostamaan. Huomasin nimittäin matkanjärjestäjän sivuilta, että reissu järjestetään jos mukaan saadaan vähintään 10 osallistujaa. Toivon, että se tulee täyteen, sillä minähän olen jo varannut oman paikkani :)
1. Millaisella kunnolla tuollaiselle reissulle uskaltaa lähteä? Saattaa nimittäin olla että en saa tehtyä edes yhtä leukaa ilman maailman vahvinta kuminauhaa.
Crossfitin peruskurssi pitäisi olla suoritettuna, mutta muita vaatimuksia ei ole. Treenejä pystytään skaalaamaan tarvittaessa helpommiksi ja sopivat kaikille lähtötasosta riippumatta.
2. Missä me treenataan?
Treenejä on paikallisella crossfit-salilla ja rannalla. Teemme myös aamulenkkejä ulkona. Mahdollisuuksien mukaan myös salin treeneistä osa tehdään pihalla. Lämpötilan takia nesteytyksestä huolehtiminen on erittäin tärkeää, joten siihen kannattaa päivien aikana kiinnittää huomiota. Lämmössä on myös hyviä puolia, koska se laskee loukkaantumisriskiä venähdysten ja revähdysten osalta.
3. Kuinka monta tuntia päivässä on treenejä?Päivän aikana on mahdollisuus osallistua aamulenkille, kahteen treeniin (joista toinen muutamana päivänä joogaa, pelailua tai visiitti toiseen treenipaikkaan) ja kehonhuoltoa on joka päivä. Kaikki treenit ovat valinnaisia, eli jokainen voi itse päättää kuinka paljon haluaa treenata.
4. Millaiset tyypit lähtevät crossfit-lomalle?
Erittäin hyvä kysymys :D Uskon, että matkalle lähtijoita on laidasta laitaan. Monelle matkan pointtina on se ettei tarvitse itse miettiä tai suunnitella reissussa mitään. Käy treenaamassa sen verran kun tuntuu mukavalta ja nauttii auringosta sekä hotellin palveluista. Lomalla palautuminen on myös nopeampaa, kun keskimäärin unta ja lepoa saa enemmän kuin arjessa.
Jos joku kiinnostui, niin speksit kyseiseen reissuun löytyvät täältä. Minä käyn nyt vähän venyttelemässä tuolla olohuoneen lattialla, että pääsen huomenaamulla sängystä ylös omin jaloin. Mutta täytyy kyllä vielä erikseen korostaa, että voi taivas miten tämä tekemisestä aiheutunut lihaskipu on ihanaa! 

Kuvat: Björgvin Hilmarsson (istumakuvat otettiin taannoisella viikonloppureissullamme Pohjois-Islannissa, pullistelukuva on viime kesältä). 

Tunnisteet: ,