Ooh, miten ihana päivä tänään. Sain Vuoden matkakirja -palkinnon ja paljon kauniita sanoja. Aurinko paistoi jo herätessä (joka tosin tapa...

Tyttö saunoo!

24.10.15 Satu Kommentteja: 6

Ooh, miten ihana päivä tänään. Sain Vuoden matkakirja -palkinnon ja paljon kauniita sanoja. Aurinko paistoi jo herätessä (joka tosin tapahtui hieman liian aikaisin), mutta onneksi punainen Ruby Woo korvasi liian lyhyiden yöunien aiheuttamaa freesiysvajetta. Näin äidin, joka tuli messukeskukselle tapaamaan mörssäriä ensimmäistä kertaa (ja toi minulle lisää televisiosarjoja: Breaking Badin päätöskauden ja House of Cardsin kaksi tuotantokautta - wohoo!).

Näin muutamia vanhoja ystäviä, töistä tutuksi tulleita ja joukon blogin lukijoita. Iltapäivä sujui siis parhaassa seurassa ihanasti kaikkea mahdollista hölötellen ja kuohuviiniä hörppien. Loppupäivästä sain palkinnon ja kukkia, saatoimme äidin kukkineen junalle (Islantiin kun ei saa viedä tuoreita kukkia ulkomailta) ja kävimme miehen ja mörssärin kanssa pitsalla.

Illalla WSOY oli järjestänyt messubileet ravintola Cockissa. Olin ilmottautunut kemuihin mukaan, mutta hotellilla iski tajuton väsymys. Kun sitten vielä hotellin hissin seinältä huomasin, että yleinen sauna olisi auki illalla kello yhteentoista, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Ravintolan sijaan lähdin käväisemään naapurin Alepassa ja ostin meille saunaoluet. Mies meni saunaan ensin, minä katsoin Liviltä jotain perin kummallista televisio-ohjelmaa Erilaisista Äideistä ja ruokin vauvaa.

Tunnin jälkeen vaihdoimme läpsystä vuoroa. Vetäisin villasukat (en lähde minnekään, edes kahdeksi päiväksi keskuslämmitettyyn Suomeen ilman isoja villasukkia) ja pieruleggarit jalkaani, pyyhkeen olalle ja rasvat taskuun ja suuntasin  saunaosastolle. JOKA OLI TÄYSIN TYHJÄ, vaikka Kampin Radisson Blue oli kuulemma koko viikonlopun viimeistä huonetta myöten täynnä. Sain siis koko saunan itselleni.

Miten ihanaa se saunominen olikaan, olin jo melkein unohtanut. Heitin löylyjä yksin isossa löylyhuoneessa, makasin lauteilla selällään, otin pitkän suihkun ja pukuhuoneessa istuin jalat penkillä ja rasvailin varpaitani kaikessa rauhassa, upesssa yksinäisyydessä. Palattuani hotellihuoneeseen vauva oli nukutettu ja saunakaljat ja -siideri jäähdytetty kylpyammeessa. Magnersin korkatessani tajusin, että huomenna siirrytään talviaikaan. Täydellistä. Kaikki tämä ihanuus tänään ja huomenna tunti enemmän aikaa pakata!

Oli ihanaa. Kiitos vielä kaikille jotka pääsivät paikalle. Lisää kuvia itse messukuoharipalkintojenjakoynnämuuseremonioista seuraa hieman myöhemmin. Huomenna kotiin, saunanraikkaana. Luksus. Pus ja moi. Hyvää yötä.

6 kommenttia:

 1. Hah. Mekin lämmitettiin sauna eilen. Varmasti railkaampi vaihtoehto kuin bileet, aiankin seuraavana aamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja ihana herätä kun sai nukkua tunnin pidempään :D Ja mörssärikin nukkui!

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä tosiaan ihanalta ja luksukselta :) Villasukista olen ihan samaa mieltä, aina mukana reissussa ja yleensä jalassa kotona. Nyt kun aloin miettiä, niin enpä muista, että olisin ehkä koskaan nähnyt muita naisia hotellin saunavuorolla. Mistäköhän sekin johtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vaikka mikään ei ole rentouttavampaa pitkän päivän päätteeksi kuin sauna.

   Huomasin muuten yhden tyhjän oluttölkin pukkarin roskiksessa, eli siellä on todistettavasti ollut joku ennen minua.

   Poista
 3. Kiitos vielä kivasta kutsusta ja julkkarikuohuista! Ja onnea palkinnostakin, en osannut vielä messuilla siitä onnitella! Ps. Ihan oikea tapa juhlistaa perisuomalaisttain saunoen.

  VastaaPoista
 4. Mä olen myös ollut hotellin saunassa aivan yksin. Tuntuu, että naiset käyttävät saunoja miehiä vähemmän ja se yksin saunominen on kyllä melko ylellistä. Hieno kuulla, että viikonloppunne sujui hyvin.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?