Islanti kylässä Jyväskylässä 15.5.

Tämä reissupirkko salamatkustajineen saapuu juuri sopivasti Tokiosta ehtiäkseen perjantaiaamuksi Jyväskylään!
Kotikatu, Reykjavik 101.
Jyväskylässä nimittäin alkaa perjantaina 15.5. maksuton kaupunkitapahtuma Muotipäivät ja keskustassa on sen tiimoilta kaikenlaisia kivoja muotiin, hyvinvointiin ja matkailuun liittyviä tapahtumia. Islantikin on mukana menossa. Olen juttelemassa Islannista, islantilaisista trendeistä ja Islantilainen voittaa aina -kirjastani Muotipäivien lavalla Jyväskylän kävelykadulla perjantana 15.5 kello 15:45 ja 18:15. Jos Islanti kiinnostaa, niin tule ihmeessä Kauppakadulle kuuntelemaan. Esiintymisten jälkeen on mahdollisuus jäädä kyselemään vaikka matkavinkkejä tuleville Islannin-matkoille tai keinoja iskeä itselleen islantilainen puoliso (ovat komeita ja pitkäikäisiä).
Islantilaista fashionia; käsinneulottu villapaita.
Mestoilla voi tavata myös muita Islanti-kontakteja: reissuja Islantiin järjestävä Matka-Vekka, islantilainen kosmetiikkafirma Bioeffect (joka ei yritä sen vähempää kuin viedä markkinaosuuksia Lorealilta - joo, islantilaisilla todella on pokkaa), islantilainen maitotuote Skyr (jota Suomenkin ruokakaupoissa myydään ja eniten kuulemma koko Euroopassa Islannin jälkeen) sekä kalaöljyvalmistaja Lysi, tuo islantilaisten aamiaispöytien vakiovieras.

Eikä tässä vielä kaikki! Perjantaina 15.5. olen kello 16.30 paikalla Kauppiaankadun Suomalaisessa kirjakaupassa (Kauppakatu 33) signeeraamassa kirjaani ja jakamassa matkavinkkejä ja Islanti-faktaa. Tervetuloa juttelemaan ja kyselemään matkavinkkejä. Kirjaakin saa toki ostaa :)
Ísland, best í heimi.
Kauppiaana takataskussani on tietysti vielä yksi bonus! Jos et ehdi käymään Muotipäivillä etkä Suomalaisessa kirjakaupassa, niin laita Radio Jyväskylä päälle perjantaiaamuna kello 9. Olen äänessä siellä(kin). Melkoiset kaksi päivää tiedossa, huisia!
Islantilainen metsämaisema.
Jos Tokio on Aasian Tampere, niin ehkä Jyväskylä on sitten se Euroopan Kuala Lumpur. Pienempi mutta alueensa keskus, joka yllättää. Aina kun olen siellä Keski-Suomessa käynyt, on ilmassa ollut tiettyä säpinää. Viimeksi kaadoin oluen syliini juna-aseman ravintolassa ja kiltti tarjoilija tarjoutui kuivaamaan mekkoni. Olin nimittäin niin innoissani, koska olin hetkeä aiemmin tavannut tyypit, jotka ovat kehittäneet vesijuoksuvyön - kyllä vaan, se on jyväskykäläinen keksintö.

Että Jyväskylä, yllätäthän minut taas! Nähdään!

Tunnisteet: ,