Yoogaia - venyttelytunti tuli olohuoneeseen

Olen todella, todella iloinen, että olen saanut iskettyä arkeni osaksi säännöllisen liikunnan. Käyn treeneissä 3–5 kertaa viikossa ja jos en käy, on pakko keksiä hyvän flown ylläpitämiseksi jotain muuta: lenkkeilyä, uintia, hiihtoa (!!) vuorillevaeltamista. Syytän crossfitiä: ensimmäisen kahden kuukauden kokeilun jälkeen jäin kuntoa nopeasti kohottavaan urheiluun totaalisesti koukkuun.

***EDIT 2.3.: Koodilla SALAMATKUSTAJA2015 saakin kaksi ilmaista Yoogaia-treeniviikkoa, eikä yhden kuten aikaisemmin virheellisesti sanoin. Mikäs sen kivempaa! EDIT*** 
                                                                                         Yhteistyössä: Suomen Blogimedia ja Yoogaia
Kuvaaja harmitteli hassua ilmettäni. Lohdutin ajatuksella, että ei kukaan tosissaan treenaava näytä urheillessaan hyvältä.
Kun treenaa paljon, on pakko myös venytellä tai kroppa jumahtaa. Reykjavíkin crossfit-kotisalin tunnin mittaiseen treeniin kuuluu vartin lihashuolto pakollisena osana: hieromme, venyttelemme ja painelemme lihaksia.

Mutta se vartti on kuitenkin todella lyhyt aika. Olen huomannut, että lihakset etenkin jaloissa ja olkapäissä tuntuvat kaipaavan varttia pidempää venyttelyä.

Kun suomalainen nettijoogasali Yoogaia tarjosi mahdollisuutta maksutta testata heidän netin kautta tarjottavia jooga-, jumppa- ja venyttelytunteja, halusin kokeilla (ja nyt tekin voitte testata maksutta, ohjeet alla!)

Vapaa-aikaa on vähän ja kodin ulkopuolisiin treeneihin en pysty irrottamaan enää yhtään enempää aikaa. Omaehtoinen venyttely "televisiota katsellessa" on minulle yhtä suuri itsensähuijausyritys kuin se, että menen irtokarkkibaariin ostamaan "vain 50 grammalla".

Yoogaia tarjoaa tähän tilanteeseen erään ratkaisun: olet treeneissä, mutta himassa.

Homma toimii niin, että tunti varataan netistä Yoogaian sivuilta. Kun treenit alkavat, läppäristä Chrome-selain auki ja kamera päälle, niin tunnin vetäjä näkee sinut ja pystyy antamaan ohjeita.
Ujot tyypit voivat pitää myös kameran kiinni, eli näet kyllä opettajan, mutta opettaja ei näe sinua. Tunnit pidetään Suomessa (kielenä suomi) ja Hongkongissa (kielenä englanti).

Jos et pääse osallistumaan live-tunnille, tallenteet voi katsoa ilman ennakkovarauksia netistä, kun ajankohta on itselle sopiva. Itse olen käyttänyt omalla kokeilujaksollani pelkkiä tallenteita johtuen aikaerosta. Islannissa kello on kaksi tuntia Suomea vähemmän, joten suomalaiselle iltatunneille osallistuminen tarkoittaisi kello viideltä alkavia treenejä. Siis silloin kun koko maailma tapahtuu: ruokakauppaan, päiväkotiin lasta hakemaan, kotiin ruokaa laittamaan... 
Tässä parin minuutin vatsalihasvenytys. Aiettä.
Olen muutamana iltana lapsen nukkumaanmenon jälkeen kokeillut muutamia eri tunteja. Eniten tykästyin syvävenyttelyyn. Muutaman minuutin mittaiset pakaravenytykset tekivät gutaa jomottaneille perslihaksille ja alaselälle. 

Pienessä asunnossamme ei ole omia rauhoittumishuoneita, joten valtasin venyttelytreeneille tilan olohuoneen lattialta. Mulla ei ole kotona jumppamattoa, mutta alustaksi kävi ihan hyvin olohuoneen räsymatto. Läppäri auki ja lihas venyy. Menee tunti yllättävän nopeasti, kun joku koko ajan kertoo, mitä seuraavaksi pitää tehdä, miksi ja miten kauan vielä.

Venyttelyapua kaipaavien treenajien lisäksi Yoogaian ohjatut etäliikuntatunnit sopivat myös liikuntaharrastukseksi ihan pelkästään: kotona pienten lasten kanssa oleville mutseille, kiireisille työmyyrille tai heille, jotka asuvat kaukana liikuntapalveluista. Tuntivalikoima on melko laaja. Lafkan nimestä huolimatta tarjolla ei ole vain joogaa vaan myös mm. pilatesta, niska- ja hartiajumppaa, syvävenyttelyä,  core-tunteja ja kahvakuulasessioita.
Jos osallistut live-tunnille ja pidät kameran päällä, vain maikka näkee sinut. Muut tunnille osallistujat eivät näe toisiaan.
TARJOUS: Kokeile Yoogaiaa ilmaiseksi. Yoogaia tarjoaa kaikille blogini lukijoille ilmaiset kaksi treeniviikkoa. 

Tee näin:
Klikkaa tästä Yoogaian sivuille ja rekisteröidy. Koodilla SALAMATKUSTAJA2015 pääset osallistumaan kaikille tunneille ja katsomaan tallenteita  rajatta kahden viikon ajan. Kokeilujakso ei sido mihinkään. Jos tykästyit, voit kokeilujakson jälkeen halutessasi ostaa lisää aikaa (kuukausi 20 €, vuosi 180 €). 

Kliketiklik, mulla on tänään ohjelmassa aamupilates kera kersan, joten soronoo! Raportoin myöhemmin, miten onnistui yhdistää olohuoneessa treenaus ja kotona hereillä oleva viisivuotias.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson