Tättärää! Köhköh. Matkamessujen jälkeinen olo tiivistyy noihin kahteen edellämainittuun. Olen pälättänyt ääneni käheäksi kehuessani Islant...

Matkamessujen ihana krapula

18.1.15 Satu Kommentteja: 11

Tättärää! Köhköh. Matkamessujen jälkeinen olo tiivistyy noihin kahteen edellämainittuun. Olen pälättänyt ääneni käheäksi kehuessani Islantia. Annoin matkavinkkejä, kerroin omista villeistä reissuista tundralla ja niistä vähemmän villeistä mutta silti hauskoista perhematkoista, kommentoin Islantiin lähtevien matkasuunnitelmia, kehotin kokeilemaan paikkoja ja baareja, pyysin turistirysien välttelyä. Jaoin omistuskirjoituksia Mondon Islanti -matkaoppaisiin, joita sai messuilla 15 egen tarjoushintaan.
Palkkaa tästä itselles hyvä messumuija!
Messuil eka, messuil vika esiintymisvuoro.
On helppoa olla myyntitykki, kun uskoo omaan tuotteeseensa. Kun näin pari laatikkoa täynnä kirjoittamiani Islanti-oppaita, päätin että myyn ne kaikki. Noh. Oppaat myivät messuilla loppuun sunnuntai-iltapäivällä kello 16. Hyvin puhuttu.
Ne tulivat kaikki kuuntelemaan minua!
Mondo Islanti -oppaiden tilanne 18.1. kello 15.45. 
Kaikki jotka ovat olleet töissä messuilla, tunnistavat messukrapulan. Pää on tättärää. Korvien välissä surisevat ilmastointilaitteet, silmissä vilisevät ihmiset. Mieli on ihanan yliherkkänä kaikesta tapahtuneesta. Niin nytkin. Kaiken tuon ihanan myyntihulabaloon ja haastattelujen ohella tapasin messuilla joku tsiljoona hyvää tyyppiä livenä.
En voinut vastustaa kiusausta nähtyäni tämän lottopallon...
Ehdimme vetäistä pikatreffit muutaman matkabloggaajan kanssa. Islannissa viime kesänä reissannut Walleni.us-matkablogin Sanna tyttärineen kävi moikkaamassa. Insta-kaverini, Islannissa viime vuonna vaihdossa olleen Maaritin kanssa, ehdimme vihdoin tavata kasvotusten. Uudessa-Seelannissa tapamaani Lauran kanssa käytiin kahvilla pressitiloissa jauhamassa bloggaamisesta ja crossfitistä (Lauran häämatkasta oli muuten juttu lauantain Hesarissa, vinkvink). Anna Kaukaa haettua -blogista on tuttu Islannin-kaverin kautta. Muutamat teistä blogin lukijoistakin kävivät sanomassa MOI. Kiitos, oli kiva tavata teitä :)
Walleni.us-matkablogin Sanna oli myös messuilla.
Matkamessuilla kävi tänä vuonna väkeä viime vuotta enemmän: yli 68 000 kävijää. Myös Mondon lavalla riitti yleisöä kuin pipoa. Monet kehuivat kirjaa, innostuivat Islannista ja lupasivat matkustaa sinne. Kieriskelen tässä kolmen vuorokauden myyntihuumassa vielä vähän aikaa täällä Hotelli Annan yhden hengen huoneessa. Huomenna herään aikaisin ja lähden kuvauksiin, kokoustan seuraavan kirjani markkinointikuvioista ja menen crossfit-treeneihin Hertsikkaan, jossa odottaa paluu todellisuuteen. Siellä on ohjelmassa rinnalleveto. Voi saakeli.

11 kommenttia:

 1. Tämä instafrendi oli niin innoissaan sun Islantijutuista että unohti ottaa selfien :D Ehkä ens kerralla! Joulun jälkeen oli sellainen Islanti/opiskelukrapula etten halunnut edes ajatella hetkeen palaamista. Sitten hiukan messujen jälkeen selailin taas tuota matkaopastasi ja joo, kaikenlaista ihanaa sieltä vois löytyä. :) Haaveilen jo lentäväni Amerikkaan Icelandairilla. Hyvä syy käydä pari yötä vaikka vain fiilistelemässä,eli uimassa ja kahviloissa!
  Oli niin hauskaa nähdä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin unohdin - muistin vasta, kun oltiin jo erottu... Ens kerralla sit!! :)

   Poista
 2. Tuolla matkamessuilla oli todellakin kiirettä. Oma poikani oli siellä työharjoittelupaikkansa puolesta heidän pisteessään jakamassa karkkia ja juttelemassa englanninkielisten asiakkaiden kanssa. Hän on työharjoittelussa Linjaliikenne Kivistö Oy:llä ja heillä oli yhteinen piste Forssan Matkatoimiston kanssa. Poikani meni tutustumaan messuihin perjantaina päivällä ja pyysivät hänet sinne vielä lauantaiksikin. Joten kotona ehti käydä pikaisesti lauantai-illasta sunnuntai-iltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosi haipakkaa, kunnon pöhinä. Vieläkin väsyttää...

   Poista
 3. Olen nyt itse vihaamani blogikommentoijatyyppi, joka kommentoi jotain täysin postaukseen liittymätöntä, mutta kun en nyt jaksa muutakaan kautta ottaa yhteyttä tämän toiveen kanssa niin here goes: kirjoita yksilapsisuudesta pitkästä aikaa! Mitä ajattelet, missä meet sen asian kanssa? Muistan jonkun ohimenevän viittauksen että siippa ehdotteli kakkosta, mutta siitä ei kuulunut sen enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rönsyily on just ihanaa.
   Hyvä idea - jatkopostaus lienee paikallaan kun se herätti viimeksikin niin paljon hyvää kesksutelua. Palaan siis tähän!

   Poista
 4. Ois kiva kuulla, mitä turistirysiä Irlannissa et suosittele. Nimimerkillä Perla ja Blue Lagoon oli kyllä niin turistipaikkoja kuin olla voi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Blue Lagooniin en menisi vaikka maksettaisiin kesäkuukausina. Talvella se on tosi kiva ja oikeasti rauhallinen, koske jengiä on vähemmän. Geysir ja Gullfoss alkaa olla myös aivan liian täynnä väkeä toukokuu-syyskuu ellei yöllä mene. Menee vähän maku siitä luontokokemuksesta kun busseja on jonossa useita kymmeniä. Islannissahan vitsaillaan jo siitä, että islantilaisen perheen pitää ottaa pikavippi, että niillä olisi varaa mennä Blue Lagoniin kylpemään. Haha :D

   Perlanin maasto on kiva, Nautholsvikin ranta on lähellä ja siellä "metsässä" liikkuu paljon komeita maastopyöräilijöitä. Perlanin parvekkeelta saa hyviä valokuvia Reykjavikista, mutta se kahvila ja ravintoila ovat vähän ylihinnoiteltuja laatuun nähden.

   Keskustan turistikaupat ovat aivan karmeita. Kiinasta tuotua muovikrääsää, jota myydään "islantilaisina matkamuistoina". Ulko-ovella vieraat vastaanottaa jättimäinen jääkarhupehmolelu. Jos Islantiin tulee jääkarhu, se lähinnä ammutaan. :)

   Poista
 5. Onneksi hankin oman Islanti Mondoni ajoissa :) nim. yleensä mattimyöhänen

  VastaaPoista
 6. Tunnistan messukrapulan :) Olin la-su Matkamessuilla duunissa ja pää oli pyörällä kuin Haminan kaupunki su-vuoron jälkeen. Mielessä oli tulla moikkaa sinua, mutta enhän mä sieltä omasta pisteestä minnekään päässyt. Maybe next year!

  VastaaPoista
 7. Oli kiva nähdä messuilla, vaikkakin pikaisesti.
  Ja kiitti blogini mainitsemisesta tässä jutussa, sen myötä sinne oli eksynyt uusia kävijöitä.
  Mun piti myös ottaa meistä kuva! Jotenkin se siinä hösäyksessä jäi. Ens kerralla sitten. :-)
  Lottopallona oleminen oli muuten tosi hauskaa! Siitä, ja monista maskoteista joiden kanssa poseerasin messuilla, on kuvamatskua kahdessa messuaiheisessa jutussa. Kivaa oli!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?