SOY on alkanut julkasta esittelyjä ensi kevään kirjoista. Joukossa on myös se omani eli  Islantilainen voittaa aina. Tarkemman esittelyn vo...

Ennakkokurkistus ensi kevään kirjaan

26.9.14 Satu Kommentteja: 49

WSOY on alkanut julkasta esittelyjä ensi kevään kirjoista. Joukossa on myös se omani eli Islantilainen voittaa aina. Tarkemman esittelyn voi lukea #kirja-saitilta. Tuli muuten ihan voittajaolo, kun sain äsken kirjoitettua viimeisen rivin tulivuorista kertovaan lukuun. Päällimmäiseksi jäi tunne, että siitä tuli sairaan hyvä. Vaikka tiedänhän sen jo, että word-tiedoston sisältö tuntuu maanantaina ihan keskinkertaiselta ja tiistaina tajuan sen vaativan vielä järjettömän paljon muokkausta ennen kuin sen kehtaisi laittaa edes kustannustoimittajalle. Mutta nyt on kivaa aloittaa viikonloppu! Editoidaan silmät sikkarallaan, hartiat jumissa ja sormenpäät tulessa taas maanantaina.
Otimme kesäkuussa kansikuvan lisäksi muistikortillisen muitakin kuvia. Kiitos islantilaisen tuulen vain joka kolmas kuva oli sellainen, jossa minulla ei ole  hiuksia nenässä, suussa tai naaman peittona. Tässä on muutamia onnistuneimpia otoksia tuuliselta kahdeta päivältä. Mielestäni kannen Reykjavíkin merenranta, Esja-vuori ja Nokian kumisaappaat tekevät hienon kombon. Fontti ei ole liian asiapentti, mutta se näyttää silti, että tosissaan tässä ollaan vaikka vähän hullutellaankin. Olisi kiva kuulla, mitä tuumaatte kannesta ja sen kuvavalinnasta.
Kannen suunnitteli Satu Kontinen ja kuvat otti Gudny Hilmarsdottir.

49 kommenttia:

 1. Makeet korkkarit. Hyviä kuvia. Olet valokuvauksellinen. Kansi on onnistunut. Mietin tässä miten saan opuksesi tilattua Saksaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksimme kyllä keinot :)
   Mä pystytän vaiks postitoimiston tänne Reykjavikiin ulkomaantilauksia varten, jos ei muuten. Ja ehkä tästä tulee myös e-kirja!

   Poista
 2. Kansi on houkutteleva. Herättäisi mieleenkiintoni siinäkin tapauksessa, etten "tietäisi" entuudestaan. :-) Ostan.

  VastaaPoista
 3. Hieno kansi, kiinnostuisin sen perusteella kirjasta. Ainoa miinus nimesi edessä olevan nuolen sijainnista/suunnasta �� Ehkä sitä voisi vaikka kääntää osoittamaan hippasen ylemmäs.
  T. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mietin samaa tuosta nuolesta :D

   Poista
  2. Haha, ihan loisto huomio. Mä en edes nähnyt koko nuolta :D Kertoo jotain yksityiskohtien tajustani. Mutta ehkä sitä voisi vähän siirtää, hehe

   Poista
  3. Nuoli pisti minunkin silmääni vähän harmittavalla tavalla. Mutta muuten mahtava kansi, hieno fontti ja upea malli! :)

   Poista
  4. Jep, minäkin vanha raskausbongailija heti kelasin että siellä siis uusi salamatkustaja, ovelasti kirjan kannessa esitelty :)

   Poista
 4. Minä haluan tämän! Kuvassa on tarpeeksi maisemaa, kuitenkin vain sen verran että näkee selvästi sinun olevan ite pääosassa :) Noi värikkäät Marimekot sopii sulle niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin oon yllättynyt noiden värikkäiden vaatteiden paluusta vaatekaappiini :) Sitä se teettää kun myy Marimekkoa...

   Poista
 5. Suoraan jalkoväliin osoittava nuoli on öööö hiukan hämmentävä? Tai ainakin tahattoman koominen:) Muuten oikein hieno kansi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole uskoa että en ollut huomannut tuota nuolta!

   Poista
 6. ^^^^ Siis aivan saman palautteen aioin antaa! :D Miten noin pieni asia voikin kiinnittää huomion noin voimakkaasti!?
  Eli ehdottomasti nuoli muualle kun alapäähän osoittamaan ... tuskin kirjan nimellä tarkoitetaan sitä, että islantilainen on voittanut kyseisellä alueella :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, islantilainenhan ON voittanut kyseisellä alueella. :D
   Satu, mä en huomannut, mutta sä tiedätkin jo kuin pal silmää mulla on yksityiskohdille...

   Poista
  2. Mietin ihan samaa, että islantilainenhan on voittanut, tirsk :) mutta siis tosi hieno kansi kaiken kaikkiaan!

   Poista
  3. Heh, mä puolestani en kiinnittänyt tohon mitään huomiota (sitä paitsi musta toi nuoli osoittaa enemmänkin mahaa kuin jalkoväliä). Nuolensuuntaa enemmän mua itse asiassa häiritsee tossa se, että teksti menee otsikon alkuosassa sun takaa ja jälkiosassa edestä.

   Silti, hieno kansi. Ja kirjan ostan aivan varmasti! :)

   Poista
  4. Siitä tulee kolmiulotteinen fiilis :)

   Poista
  5. Siis tuosta tekstin kulusta edessä ja takana. Tai niin mä kelasin ite...

   Mutta tää nuoli pimppiin juttu on kyllä niin mainio havainto
   :) Pitänee korjata tämä yksityiskohta. Tai ehkä ei kuitenkaan, koska ehkä se lisää myyntiä?! Muahhaa...

   Poista
 7. Kivan raikas ja hyvässä mielessä edukseen erottuva kansi!

  VastaaPoista
 8. Kiinnitin ekana huomiota kansikuvan "kuvaan". Tykkään kovasti!
  Tokana nuoleen..tosi koominen sijainti!
  Tosin sun mieshän nyt voitti tässä uusi geenejä Islantiin jutussa!! :D
  Kolmanneksi, kirjan nimi on tosi hieno! Tykkään! Oikein hyvä ja kiinnostava!

  Ja kun joku mainitsi että häiritsee kun ensin teksti menee sun taakse ja toiselta puolen edestä. Niin mä tykkään et sun "pää on tekstin päällä, mut hiukset jää taakse. Ja alhaalla taas teksti on edessä" jne.
  Kiinnitin siihen huomiota jo ennen kuin luin tuon kommentin ja mä taas itseasiassa tykkäsin! Sä erotut, mutta myös sulaudut niin että sinä ja Islanti ootte molemmat esillä selkeesti :D

  Onko tässä sun ja Katja Lahden suosion salaisuus? Ette kiinnitä huomiota pieniin yksityiskohtiin..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, saattaa muuten hyvin olla :) Toisaalta meidän tiimeissä on pakko olla mukana joku, joka rakastaa yksityiskohtia ja on hyvä niissä. Onneksi heitäkin on!

   Poista
 9. Hyvä kansi. (Voittajan) nuolta en huomannut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tässä vasta kommenttien myötä :D

   Poista
 10. Minusta kansi on elävä ja selkeä, ja tarttuisin kirjaan sen perusteella ja lukisin takakannen, vaikken tuntisikaan blogiasi ja olisi tavannut sinua tammikuun matkamessuilla.

  En pidä itseäni kovin visuaalisena ihmisenä, joten jos kuva kannessa on kovin silppuinen, ohitan kirjan helposti. Luettuani kommentit ihmettelin ensin, että mikä nuoli. Ei häiritse minua.

  Kirjan nimi kutkuttaa huumorintajuani ja kun matka- ja kulttuuritarinoista muutenkin tykkään, odottelisin hyviä nauruja jo vallan sen perusteella. Menestystä kirjallesi ja iloa editointiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ananas2go :) Kirjoitusurakka on ollut melkoinen, mutta hauskaakin on ollut. Jännä kuvitella sitä päivää kun tämä on valmis... Tuntuu vielä niin kaukaiselta.

   Poista
 11. Kansi on todella onnistunut! Minulle heti yksi kappale!
  T. Katri H

  VastaaPoista
 12. Hieno kansi! Nuolen tahatonta komiikkaa en edes huomannut, mutta mikä merkitys on vasemman alakulman "älä koske!" -tekstillä? Älä koske kirjaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on menninkäisen koti, jonne ei saa mennä sorkkimaan ;-)

   Poista
 13. Musta ihan superhyvä kansi, samoin kuin kirjan nimi! Ostaisin. ;) Go Satu go!

  VastaaPoista
 14. Miä kiinnitin kanssa ensimmäisenä huomion tuohon nuoleen, mutta se nyt ei ole mikään ihme, koska kaveritkin joskus sanoo, että ajatumaailmani huomattavan monimielinen... :) Muuten tykkäsin erityisesti saappaiden ja laavakiven kontrastista, toki kansi on kiva ihan yleisilmeeltäänkin. Ja ostan kirjan, tietenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tekijänoikeuksien omistaja kiittää jo etukäteen :)

   Poista
 15. Ensimmäinen reaktio oli naurunpyrskähdys, joten kyllä, täälläkin nähtiin nuoli ensimmäisenä :D Ainakin tekee kannesta ajatuksia herättävän, mutta ei ehkä hyvällä tavalla? ;)

  VastaaPoista
 16. Mulle kanssa tuo nuoli pisti heti silmään! Mun mielestä olisi parempi ilman koko nuolta :). Ja noita viivoja on tosi paljon, mua miellyttäisi se että niitä ei olisi ollenkaan. Kuva on tosi hieno ja onnistunut, senkin takia nuo viivat vähän mua häiritsee..Haluan kirjan kyllä ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiosta! Ja kiitänpä jo etukäteen luottamuksenosoituksesta valmista kirjaa kohtaan :)

   Poista
 17. Kivoja kuvia, reipas ja raikas tyylisi välittyy hyvin:) Mutta ehkä myös kiinnitin turhan paljon huomiota tuohon nuoleen, jotenkin kun se korostaa vielä takapuolen asentoa :D vaikka onhan peppu nyt pop, niin tiedä silti onko sadan vuoden päästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadan vuoden kuluttua se on madonruokaa. :)

   Poista
  2. Niinkin voi käydä tai sitten ei :)

   Poista
 18. Kansi tekee kirjasta kiinnostavan. Tekee heti mieli lukea koko kirja. Tuo Esja-vuoren maisema on itselleni tärkein Reykjavikissa. Sen monet eri sävyt, jotka vaihtelevat sään mukaan. Viime viikolla kävelin moneen kertaan rantakatua pitkin ihaillen vuoren värejä.
  Tuota paljon kommentoitua nuolta ei mielestäni tarvitse ollenkaan.

  VastaaPoista
 19. Kiva ja erottuva kansi (ja joo, nuoli pisti kyllä silmään, mutta ei niinkään se mihin se osoittaa vaan jäin miettimään miksi nuoli ollenkaan). Ja kirjan esittelyteksti oli mielenkiintoa herättävä, menee kyllä hankintalistalle :) Niin, ja muut kuvat oli tosi hienoja kans, tykkäsin!

  VastaaPoista
 20. Joo, nuoli (ja ehkä sen mukana myös nimesi) kaipaisi veilä vähän sijaoinnin uudelleenharkintaa. Myös menninkäisen kodin varoitusteksti jää epäselväksi, kun ei tiedä mihin ei saa koskea.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?