Muistatteko, kun vähän aikaa sitten esittelin reykjavikilaisen omakerrostaloasumisen ? No nyt vihdoin voin kertoa, että meidän omakerrostal...

Kotiin uusi kerros

17.1.15 Satu Kommentteja: 7

Muistatteko, kun vähän aikaa sitten esittelin reykjavikilaisen omakerrostaloasumisen? No nyt vihdoin voin kertoa, että meidän omakerrostalomme on muuttunut omakahdenkerroksentaloksi, sillä ostotarjouksemme kellarikerroksen kaksiosta meni läpi ja pankki myönsi lainan. Olen suunnattoman onnellinen ja helpottunut!
Tyytyväinen asukas
Onnellinen siksi, että olemme haaveilleet lisätilasta jo pitkään. Pieni kolmiomme on meille ihan passeli ja tilavaan autotalliin mahtuu kaikki varastoitava roina. Mutta olisi kiva saada oma työhuone miehen valokuvausprojekteille ja omille kirjoitustöille. Teemme molemmat välillä kotitoimistopäiviä, ja vaikka keittiön pöytä on ergonomisesti hyvä ruokailuun, se ei ole paras mahdollinen päätetyöskentelyyn. Nyt meillä on optio kahteen makkariin ihan jalkojemme alla, ja nykyiset makkarimme voisimme kunnostaa työhuoneeksi ja ruokailutilaksi.

Olen helpottunut, koska nyt se on päätetty: me emme lähde tästä talosta mihinkään. Jos kellarikaksion olisi ostanut joku muu, olisimme alkaneet katsella uusia hoodeja. Nyt ei tarvitse ja hyvä niin. Kiinteistö on hyvässä kunnossa ja tunnemme sen heikotkin kohdat läpikotaisin. Kotimme sijainti on meille ihan täydellinen. Aivan Reykjavík 101:n sydämessä - eli ydinkeskustassa - mutta silti muutaman kadun päässä pääkatu Laugavegurista. 
Lähihuudeilta.
Suunnitelmamme on laajentaa kotia jossain vaiheessa ja yhdistää kerrokset. Remontoimme pikku hiljaa. Ikuisuusprojekti eli se sauna nyt ainakin pitäisi saada valmiiksi. Kersalle lupasimme rakentaa puutarhaan ensi kesänä majan laudoista. Autotallin katto pitäisi vaihtaa ja pihan laatoitus uusia - niistä vanhoista laatoista ei ole jäljellä kuin epämääräisiä palasia. Koska tätä kaikkea ei voida tehdä kerralla, pistimme kellarikämpän vähäksi aikaa vuokralle ja otamme sen omaan käyttöön sitten joskus kun budjetti antaa periksi. Koska kyse on omasta kodista, on parempi edetä hitaasti ja pienellä riskillä.

7 kommenttia:

 1. Onnittelut! Odotan jo mielenkiinnolla remonttipostauksia (ja kuvia) :)

  Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niitä onpi tulossa sitten aikanaan. Luultavasti vasta kevällä aloitetaan ensimmäinen remontti.

   Poista
 2. Hei jee, se onnasi!! Tiedätkö mitkä on islantilaisten keskimääräiset asumisneliöt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dänks! Joo niin onnasi! Mä joskus tutkin asiaa ja muistin, että ne on noin kolme neliötä enemmän kuin Suomessa. En tosin muista enää numeroita. Mut skidisti väljempää.

   Poista
 3. Jee Onnea! Ajattelin ihan vähän aikaa sitten tätä juttua ja mietiskelin, josko se oli kehittymässä vai oliko tarjous hylätty kättelyssä. Meillä ei ole läheskään tuollaista määrää huoneita mutta samalla mallilla mennään; hitaasti ikuisuusprojektia tehden. Olen jo huomannut, että se kaikkien ylistäämä hyvä puoli asialle todellakin on totta; tekee erilaisia ratkaisuja, kun on asunnut aikansa ja tietää mitä tarvitsee ja miten tilaansa käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! kyllä me tässä about 65 neliön nettolattiapinta-alassa varmaan vielä joku aika sovitellaan olemaan, lisätään tilaa sitten kun on pakko. on vaan niin helpottavaa tietää, että nyt meillä on siihen mahdollisuus eikä tarvitse alkaa etsiä uutta asuntoa (en olisi halunnut kellariin random-asukkaita -> äänieristys on aika huono)

   Poista
 4. Onnea! Nythän ratkesi myös se missä pidätte muksun synttärit, vuokrasopimukseen vain ehdoksi..:D

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?