Matkalaukkutestissä: Deuter Helion -rinkkalaukku

Etsiessäni matkalaukkutestiin isoa koko perheen matkalaukkua, jota voisi yhtä vaivattomasti vetää perässä ja kantaa selässä, vaihtoehtojen määrä ei laulattanut. Havaitsin matkalaukku-rinkka-yhdistelmien puutteet usein siellä rinkkapäässä. Ohuet olkahihnat ja kehnot kantovyöt - jos sellaista ylipäätään edes oli -  tekevät laukusta todella inhottavan kannettavan. Nähdessäni ensi kertaa kuvat netissä Deuterin Helion 80 -rinkkalaukusta olin varma, että tässä se mun matkalaukku nyt on.

Portlandin kaduilla Oregonissa. (Laukku saatu Deuterilta ilmaiseksi testikäyttöä varten.)Ensimmäisenä kiinnitin huomiota olkaremmeihin, jotka näyttivät tarpeeksi paksuilta ja pehmustetuilta. Kantovyö oli massiivisen tukeva ja näytti myös helpolta säätää. Kokeiltuani laukkua tositoimissa fiilis vain parani. Kapean ja matalan mallin ansiosta parikymmenkiloinenkaan laukku ei edes kaltaiseni persjalkaisen selässä vedä painopistettä taaksepäin, kuten tämäntyylisissä yhdistelmälaukuissa usein tuppaa käymään.

Tätä matkalaukkurinkkaa on yhtä mukava kantaa kuin kaikkia niitä vaellusrinkkoja, joita minulla on ollut käytössä. Voisin ihan hyvin lähteä tämän kanssa vaikka vuoristovaellukselle. Kantomukavuus ei liene yllättävää: Deuterhan tunnetaan parhaiten ulkoilutuotteistaan ja nimenomaan vaellusrinkoistaan.

Laukun kangas on valmistettu polyamidi-sekoitteista. Viiden kuukauden reissaamisen eli auton takakonteissa hankautumisen, lentokentillä heittelyn, sateessa kastumisen ja yksien yrjöjen jälkeen veska näyttää edelleen melko uudelta. Kankaan pintaan ei tule helposti käyttöjälkiä, eikä vesisade pehmeästä materiaalista huolimatta mene kovin helposti laukkuun asti.

Jo Nesbö -pose. 


Hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin, mutta juuri nyt Scandinavian Outodorsstoressa tämä näyttäisi olevan 250 euron tarjouksessa.

PS. Mitäs tykkäätte uudesta hupparista? Oli pakko hankkia, koska Jo Nesböllä on samanlainen!!! Ilmettä pitää vaan vielä vähän harjoitella. Sitten oon yhtä hot.

PPS. Täältä löytyvät aikaisemmat tuotetestijutut käsimatkatavaralaukusta, lasten kantorinkasta ja lasten matkalaukusta.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: , ,