Instagram Travel Thursday: Surffitipuna Kaliforniassa

Reissumme viimeinen kohde Kalifornia on osoittautunut paljon hienommaksi paikaksi, kuin mitä etukäteen ajattelin. Kävi niin hassusti, että olen nyt korviani myöten ihastunut Kaliforniaan. Suurin syy tämänhetkiseen Kalifornia-fanitukseeni taitaa olla se, että olemme täällä reissatessa tavanneet mestoilla asuvia ystäviämme ja tehneet heidän kanssa yhdessä kaikkea huippukivaa. Los Angelesissa vierailimme ystäväperheen luona. Jatkoimme sieltä matkaa Big Surin kautta Santa Cruziin, jossa asuu kaksi hyvää, surffausta harrastavaa ystäväämme.

Kokovartalokorsetissa.

Koska Santa Cruzia kehutaan yhdeksi Yhdysvaltojen ja koko maailman hienoimmista surffikohteista, pakkohan sitä oli itsekin hypätä muina surffitipuina laudalle. Hih. No nyt ehkä vähän liioittelin: minulla kesti kaksi päivää oppia kantamaan surffilauta mereen ilman että tuuli on läjäyttää sen vierustoverin päähän. Sehän on melkein sama asia kuin liitää laudan päällä bikineissä surffitukka hulmuten.

Kiitos ihanien ystäviemme, saimme lainaan kamat, muutaman tunnin johdatuksen ja käytännön harkat Santa Cruzin 38-rannalla. Nielin kahden päivän aikana lähemmäs litran suolavettä, jouduin muutaman aallon nielaisemaksi (nyt tiedän, miltä sukkaparista tuntuu pesuokoneessa) ja pelkäsin jumalattomasti kun näin yli metrin korkuisen aallon lähenevän ja tiesin, että en ehdi uimaan sitä karkuun vaan ainoa suunta on täysillä eteenpäin. Kaikesta tästä myllytyksestä huolimatta surffaus oli superihanaa!
Siellä hän kauhoo, opettaja vierellään. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Köhköhköh. Sniifff. Blubblubblub. Köhhhh. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Minua ottaa hyvällä tavalla päähän, että kiipeilijä ei ole yhdessäkään ulkoilulajissa edes keskinkertainen aloittelija. Kahden päivän harjoittelun jälkeen sain punnerrettua itseni vatsalleen laudalle. Samoilla treeneillä tämä toinen vihelteli mennessään ohi ja näytti tältä.
Kun kokeilee jotain uutta lajia, etenee jättiharppauksin, vaikka laji olisi miten vaikea. Vaikka kahden päivän aikana en päässyt surffilaudalle seisomaan, opin vaikka mitä. Sain lopulta märkäpuvun päälle oikein päin, osasin laittaa surffilaudan remmiin nilkkaan oikein, tiesin miten surffilauta kuljetetaan rannasta merelle ja miten kauhotaan lautaa kohti aaltoja. Hui! Se tunne kun sai aallon "kiinni" eli pääsin laudalla etenemään aallon mukana kohti rantaa (vaikkakin laudan päällä mahallaan), oli mahtava.

Longboard-lageria suolavesihuuhtelun päälle. Yksi reissun parhaimpia päiviä!
Enkä luonnollisesti pistä yhtään pahakseni, että surffiranta on täynnä sporttisia ja vähäpukeisia surffareita. Coolimpaa lajia on vaikea löytää.

Viileetä!!
Näiden treenien jälkeen merta ei enää koskaan katso samalla tavalla. Seuraavaksi pitääkin miettiä, voisikohan tätä lajia kokeilla myös Islannissa. Luulenpa, että joudun vielä palaamaan aiheeseen!

--
Postauksen kuvat (kuvia 2, 3 ja 4 lukuunottamatta) ovat kuvia Instagram-tililtäni ja postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta, jonka tarkoituksena on testailla Instagramia matkainspiraation levittämiskanavana. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu täällä ohjeisiin. Lisää maailmanympärimatkamme kuvia löytyy Instagrammista satu_reykjavik.

Tunnisteet: