Joka hemmetin kesänalku tonttinaapurimme kaivaa esiin kottikärryt, puutarhasakset ja alkaa pyllistellä kukkaistutusten parissa. Parin tunni...

Helvetti jäätyy, mutta tulppaanit eivät!

16.5.14 Satu Kommentteja: 17

Joka hemmetin kesänalku tonttinaapurimme kaivaa esiin kottikärryt, puutarhasakset ja alkaa pyllistellä kukkaistutusten parissa. Parin tunnin huhkimisen jälkeen hän polttaa pikkusikarin ja katselee rehvakkaana ympärilleen. Sietämätön tyyppi. Sikarintuoksu kyllä leviää meidänkin pihalle, mutta nätit kukkaistutukset eivät. Pihassamme on ikuinen lokakuun loppu. Tunnistan itseni näistä Katjan puutarhakokemuksista. En vaan osaa. Antaa edes periksi. Viime syksynä ostin paikallisesta puutarhaliikkeestä kaksisataa (!!??) tulppaaninsipulia. Huonompi juttu vaan, että muistin hakata sipulit maahan vasta joulukuun ensimmäisellä viikolla. Tulipa samalla luotua lumet!

Kuusi kuukautta myöhemmin olen saada hyvälaatuisen sydärin. Helvetti todella voi jäätyä, mutta tulppaaninsipulit eivät! Joulukuussa jäiseen maahan tiputetuista sipuleista oli kuin olikin noussut pintaan hitonmoinen tulppaanimeri.

Ihan kuin olisi Hollannissa. Taidankin lähteä naapurin seuraksi käryttelemään tunnelmaan sopivia pikkusikareita. Nyt on näet otettava tilanteesta kaikki irti, koska kohta se hyvä onni kuitenkin kääntyy.

Hyvää viikonloppua!

Aamulla takapihalla.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No tattis! Ihan melkein hävettää kun näistä näin kauniita tuli.

   Poista
 2. Onpas tulppaaneja! Kyllä sä olet jotain tehnyt oikein, kun tällaisen kukkameren olet saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan s**tanasti sipuleita - ja muistin laittaa oikeinpäin :D

   Poista
 3. Hieno tuli ja nehän nousee sieltä vuosi toisensa jälkeen olettaen että maa ei ole liian kosteutta pitävää. Tänä syksynä sitten toiset kaks sataa, niin alkaa mennä naapurinkin sikarinsavut kiemuralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänä vuonna aion olla sipulit kourassa ajoissa! Ainakin yritän.

   Poista
 4. En oo juurikaan kasvi-ihminen, mutta tästä täytyy onnitella. Hyvin hakattu! :-D

  VastaaPoista
 5. No oho! Onnittelut.
  Mä luulin olevani ovela, istutin omat kukkasipulini suuuureen ruukkuun myyriltä suojaan. Toukokuun puolivälissä ollaan, eikä mitään näy, ei yhtikäs mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko sulla ruukun pohjassa rei'ät? Puutarhakaupasta sain kerran sellaista neuvoa, että ruukuissa pitäisi olla pohjassa "ilmastointi".

   Poista
 6. Ei muuta kun sikari käryämään, on tuo varmasti niin komea näky. Tulppaanit on just siitä hyviä, ettei niitä laitellakseen tarttee olla mikään kukkamaisteri. Meilläkin kasvavat hyvin, vaikkei ole äidin kukkamaisterius todellakaan periytynyt tyttärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islannin kylmässä keväässä/kesässä nämä elävät aika pitkään, saattaa olla että kesäkuun lopussakin on vielä hienot tulppaanikasvustot. Tai ainakin sillä pyllistelijänaapurilla on ollut :)

   Poista
 7. Aina kannattaa yrittää... Sillä yrittänyttä ei laiteta, mikä tuli nyt todistettua!
  Itse yritän kasvattaa nurmikkoa lasten pyöräajoreitillä talon ympäri :) tämä yritys on kyllä tuhoon tuomittu - ehkä 10 vuoden päästä onnistun, kun lapset olisivat jo teinejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin yritettiin... Viime kesänä annettiin periksi ja ostettiin nurmikkoa metritavarana kaupungin puutarhalta :D

   Poista
 8. Upea kukkapenkki, kyllä kannatti istuttaa vielä joulukuussa!

  VastaaPoista
 9. Nyt tiedän miltä mun touhu naapureista näyttää =D mä en vaan tee tota sikari osuutta, vaan keitän kahvit ja hymistelen kahvia juoden =) komiat on sulla kyllä tulppaanit.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?