stin elokuussa paikallisesta puutarhaliikkeestä kaksisataa tulppaaninsipulia. Ajattelin, että niistä tulee ihana kukkaloisto talomme pihaan...

Perheenäiti pitää puutarhan nättinä

4.12.13 Satu Kommentteja: 9

Ostin elokuussa paikallisesta puutarhaliikkeestä kaksisataa tulppaaninsipulia. Ajattelin, että niistä tulee ihana kukkaloisto talomme pihaan! Liioittelin hieman sipulien lukumäärän kanssa, koska halusin pelata varman päälle. Jos sipuleita istuttaa todella paljon, ainakin osa niistä jaksaa nousta maanpinnalle asti. Järkevästi ajateltu. Paitsi että havahduin joulukuun ekalla viikolla siihen, että sipulit ovat vieläkin autotallissa. Kaivoin - tai siis oikeastaan kairasin – onionit maahan lumisateessa. Tuli samalla ulkoreissulla luotua lumet pyörävaraston edustalta. Kyllä siitä vielä hieno puutarha tulee, ei epäilystäkään!


9 kommenttia:

 1. Hienoa! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
  Itsellänikin oli tämä aikomus, mutta sipulit jäi tänä syksynä vielä kauppaan - mutta minkäs teet, kun ei aina ehdi, tuleehan näitä kesiä/syksyjä. Ajattelin kuitenkin, ehkä joskus tulee tekoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, nouseeko sieltä keväällä mitään :)
   Muuten, keväisin voi kuulemma ostaa tulppaaneja taiminakin puutarhakaupoista. Meille ns. myöhästeilijöille se on hyödyllinen uutinen...

   Poista
 2. Parinakin alkutalven iltana olen lumipyryssä otsalampun valossa hakannut raudoitusteräksen kanssa koloja kukkasipuleille. Sillä lailla niitä ei saa tarpeeksi syvälle. On pitänyt hakea kaupasta muutama puutarhamultasäkki korotukseksi.
  Tänä vuonna laitoin kukkasipulit suuriin piharuukkuihin jo hyvissä ajoin, mutten koskaan kastellut niitä, siis miksi, en tiedä? Ruukkuihin laitoin, jotta myyrät ei söis sipuleita, niin kuin viime
  keväänä oli käynnyt.
  Aina joku juttu, joka pitäis tehdä paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, niin helpottavaa kuulla, että en ole ainut kairaaja :)

   Poista
 3. Minäkin reippaana sain sipulit istutettua oikeaan aikaan.. oli niitä varmaan 100sipulia.. kunnen joku viisas kysyi että istutinko ne oikein päin.. ?!! mitä helv... no, jospa sieltä edes yksi lähtisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo oli se haastavin vaihe! Että sai sormet jäässä aseteltua ne sipulit suippokärki ylöspäin ja laskettua multaa päälle ilman, että ne keikahtavat. Äitini tiedusteli, että kai mulla on käytössä semmoinen sipulinistutuslapio, jolla saa näppärän pienen reijän maahan ja sinne on helppo laskea sipuli. No ei ollut. Lähetin sille vastausviestinä tämän kuvan :D

   Poista
 4. Niin kauan kun maa on sula, niin voi istuttaa, tällaisen neuvon mä sain puutarhaliikkeessä. Eiköhän tuosta määrästä jotain nouse. Mäkin istutin ainakin sata kukkasipulia etu- ja takapihalle, pitää pelata varman päälle :D
  Vähän typerää kysyä näin sivukommenttina, mutta olemme kovasti suunnittelemassa ensi vuonna matkaa Islantiin ja varmaan kohta yritetään buukata lennotkin, joten mikä olisi hyvä aika tulla yksivuotiaan kanssa sinne? Tietty tuo Mondon opas pitää hankkia käsiin! ;)
  Ja vielä yksi juttu: olen kade teidän maailmanympäriseikkailusta, matkapostauksia odotellessa!
  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa oli vielä suhteellisen sula; pinnasta muutaman sentin jäässä, mutta vähän kun antoi teräväkärkisellä lapiolla vauhtia ja kiroili hieman, niin kyllähän sieltä tuli pehmeähköä saventapaista maa-ainesta vastaan.

   Islantiin-matkustamisesta; tulkaa kesällä. Kesäkuusta elokuun loppuun on varmiten aurinkoisinta ja lämpimintä (mutta lähes aina viileämpää kuin Etelä-Suomessa), eli vuoden ikäisenkin kanssa voi huoletta mennä viettämään aikaa esim. ulkoilmauima-altaissa. Vesihän on niissä siis todella lämmintä (+38:sta 42:een), joten talvellakin kyllä tarkenee :)

   Mulla on Mondon sivulla Islanti-blogi, sieltäkin löytää kaikkea kivaa Islanti-sälää: www.mondo.fi/islanti

   Kivaa jos ostat kirjani :) Sitä saattaa tosin saada myös suurimmista kirjastoista.

   Poista
  2. Ja siis joo, mäkin oon tosta kevään reissusta ihan täpinöissäni. Tulen varmasti postailemaan sieltä juttuja - ainakin ekassa hostellissa on wifi, tsekkasin tämän oleellisuuden jo ennen varauksen tekoa ;)

   Poista

Mitä tuumaat?