eissussa saa käsiinsä kirjoja, joiden olemassaoloa ei ole aikaisemmin tiedostanut. Paras väylä löytää tällaisia löytöjä on katsella sill...

Jose Luis Correa: Kuolema Las Palmasissa

12.3.14 Satu Kommentteja: 5

Reissussa saa käsiinsä kirjoja, joiden olemassaoloa ei ole aikaisemmin tiedostanut. Paras väylä löytää tällaisia löytöjä on katsella sillä silmällä hostellien vastaanottoauloja ja suosittujen turistikahviloiden nurkkauksia. Pokkarivaihtohyllyistä löytyy vaikka mitä: huonojen vaihdokkaiden väleissä saattaa piileskellä todellisia yllättäjiä.

Minua onnisti Thaimaassa, kun suomalainen bungalow-naapuri jätti minulle läjän jo lukemiaan kirjoja. Yksi pinon pokkareista osoittautui täyskympiksi. Espanjalaisen Jose Luis Correan Kuolema Las Palmasissa on epätavallinen rikoromaani, jonka hyvin ainutlaatuinen loppuratkaisu yllättää, hihityttää ja jää hymyilyttämään pitkäksi aikaa. 

Päräyttävän loppuratkaisun lisäksi tarina on täynnä vallattomia käänteitä. Juoni ei ole timanttinen tai edes jännä, mutta ei sen tällaisessa kirjassa tarvitsekaan olla. Mutkaton ja vähän hassu päähenkilö, yksityisetsivä Ricardo Blanco seuralaisineen kirvoittaa useat naurut, kun hän ryhtyy selvittämään Las Palmasin suihkuseurapiireissä tapahtunutta kuolemantapausta kurvikkaan lesken toimeksiannosta. Dekkaritarina on tyyliltään kovin samankaltainen aikaisemmin hehkuttamani veijarikirjailija Pablo Tussetin tuotannon kanssa. Ollaankohan tässä espanjalaisdekkareiden humoristikoulukunnan äärellä?

Paljon huumoria, vähän väkivaltaa. Täydellistä luettavaa lomahetkiin. Suosittelen!

Nopea vilkaisu verkkokirjakauppoihin paljasti, että kirja on loppuunmyyty, eikä uutta painosta ole otettu. Toivottavasti kirjastoista löytyy. Tai divareista! Hitsi, edellisestä divarikäynnistäni on ainakin viisi vuotta... Täytyy seuraavalla Suomen-vierailulla korjata tämä vaje.

5 kommenttia:

 1. Minä ruukaan käydä divarissa Suomen visiiteillä. Lähinnä ostan lapselle ääneen luettavaa. Viime vuonna valitsin netti-divarista meille joululahjaksi laatikollisen kirjoja. Kansikuvan, sivumäärän ja julkaisuvuoden perusteella koitin päätellä olisko hyvä ostos. Kirjan tiedoissa mainitaan myös paino, valitsin tietysti kevyitä. Vallan tyytyväinen olin paketin sisältöön. Ja vieläkin mulla on muutama lukematon jemmakirja.

  Etusivullaan netti-divari lupaa lähettää paketin mihin vaan ulkomaille.
  http://www.finlandiakirja.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow, nettidivari! Ihan huippua. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Löytyi ainakin meidän kirjaston valikoimista ja kuulosti sen verran mukavalta lukukokemukselta tälläisen ei niin ahkeran lukijankin korvaan, että klikkailin heti itseni varausjonoon. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan huippua, jos innostuit kirjasta. Toivottavasti pääset lukemaan kirjaa pian :)

   Poista
 3. Kiitti vinkistä !
  Samoin minä löysin kirjan kirjastosta ja varasin sen jo. Samoin yhden Pablo Tussetin.
  Ostan nykyään tosi vähän kirjoja, lähinnä vai ammattikirjallisuutta. Useimmat romaanit löytyy kirjastosta joko heti tai pienen odottelun jälkeen.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?