Täysin uusi tunnetila

Hämmentävää huomata, että en ole koskaan aikaisemmin - sitten yläasteen päättymisen - kokenut tällaista tunnetta. Ei ole kiire, ei ole velvollisuuksia, ei ole odotuksia, joita pitäisi täyttää. Ei ole asioita, jotka pitäisi tehdä, paikkaa jonne olisi jo pitänyt lähteä tai ongelmia, jotka pitäisi saada ratkaistua. 

Päivän ainut aikataulu on se, että aamiaistarjoilu lakkaa kello kymmeneltä. Päivän alussa joudumme päättämään, lähdetäänkö päiväksi rannalle, lojutaanko päivä bungalowin terassilla vai yritetäänkö tehdä jotain. Kuten vuokrata tuk-tuk ja ajella saaren ympäri tai mennä seitsemän euron thai-hierontaan. Edes se ei harmittanut, että sain eilen rannalla isovarpaaseeni simpukasta hitonmoisen viiltohaavan ja jouduimme kaivelemaan kuorenpalasia kynnen alta (ei tullut lekurireissua, kiitos jättiapteekin). Varvas veressä ensimmäinen ajatukseni oli, että lukisinko seuraavana päivänä uima-altaan reunalla taskuun mahtuvaa Miki-kirjaa vai syventyisinkö sisätiloissa sähkökirjoihin. 

Tältäkö ihmisestä tuntuu, kun hän on lomalla? Ei saakeli. Mä taidan lähden joka vuosi tällaiselle reissulle. Täytyy laittaa lotto vetämään.

Ostareiden kiinnostavinta antia ovat kukka-asetelmat. Kuala Lumpur.

Tämä matkaopas vetää hihasta stooreja kaupungin nähtävyyksistä: "Olen Lumikki-prinsessa, ja tässä on linnani. Pikkumiehet ovat töissä. Olen yksin kotona. Aion leipoa mustikkapiirakkaa. Tervetuloa." Kuala Lumpur.

Phuketin lentokentältä lauttasatamaan, tunnin bussimatka 1,20 €.

Kotimme kuukauden ajan: Ancient Realm Resort Koh Lantan saaren eteläkärjessä. Vedän tässä katoksessa miehelle ja kersalle puolen tunnin joogasessiot joka aamu aamiaisen jälkeen. Ihanan hippiä. Ja hartiat kiittävät!

Hipiksi muuttuu ulkonäkökin. Huomaa erityisesti jätesäkin kokoinen olkakasi ja gigolopaita.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: ,