eissuperheen lähtöhetki lähenee. Maanantaina meidän pitäisi olla Helsinki-Vantaan lentokentällä kello kuusi tukat kammattuina, laukut kiinn...

Tyhjensin apteekin

17.1.14 Satu Kommentteja: 19

Reissuperheen lähtöhetki lähenee. Maanantaina meidän pitäisi olla Helsinki-Vantaan lentokentällä kello kuusi tukat kammattuina, laukut kiinni, kengät jalassa ja passit messissä. Hoidin hetki sitten viimeisen käytännön asian ennen matkalle lähtöä: kävin apteekissa ostamassa pienen matkalääkekaapin turvaksi mukaan. Ettei tarvitse sitä Immodiumia lähteä etsimään tarpeen ollessa jo matkalla lahkeeseen. Apteekin myyntiorientoitunut asiakaspalvelija haistoi epäröintini ja luki tilanteen oikein: luulin tarvitsevani kaikkea mahdollista. Olisi kuitenkin pitänyt ostaa myös se kaappi. Eivät nämä mihinkään käsilaukkuun tule mahtumaan!

Turvallinen olo matkustaa 400 pillerin kanssa.
Kassalla huomasin poimineeni koriin (kahteen koriin) kaikenlaista tarpeellista: vitamiinilisiä, mahalääkkeitä, maitohappobakteereja, laastareita, sidetarpeita, tukiside (jos nilkka vaikka nyrjähtää - wtf!), päänsärkylääkkeitä, aurinkorasvoja (tosi edullisia Suomessa, muuten), salvaa pieniin palovammoihin, hyttyskarkotetta, kynsisakset, käsidesiä, piilolinssinesteitä, desinfiointiainetta pieniin pintanaarmuihin, salvaa lihasjumia vastaan (Niin. Kuka hankkii hartiajumin Thaimaassa? Tämä itsehoitolääke oli kyllä täysin oma ideani.) Luonnollisesti ostin myös muumipeikon kuvalla varustetun kuumemittarin ja prinsessa-aiheisia laastareita. Illalla tuttu lääkäri kirjoitti vielä mesiin parit antibioottilääkkeet.

PS. Huojuva aasinsilta lääkelaukusta kirjakauppaan: Eilen juhlittiin Vuoden mutsi 2 -kirjan julkkareita.  Kirja on saatavilla kirjakaupoissa ympäri Suomen. Netistäkin saa: Hinta Suomalainen.com:sta alle 24 euroa. Ykkösosa - Vuoden mutsi - lähtee alle 14 eurolla.*


Vuoden mutsi 2. Myös iseille. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
*) Tästä affi-linkistä kertyneillä tuloilla maksan pilleripurkkilaskua ja toivon sormet ristissä, että kaikki ostokseni osoittautuvat täysin turhiksi. Jos pakko on valita yksi vaiva, niin ottaisin itselleni yhden tosinopean, tosilyhyen ja tositehokkaan turistiripulin. Kiitos. Sen jälkeen saisin taas nuo nuo viime vuonna jossain ihme positiivisuuspuuskassa ostetut kesäsortsit päälle.

19 kommenttia:

 1. Niin se vaan tämäkin hetki koitti :) Kliseisesti toivotan hyvää matkaa koko seurueelle ja jään odottelemaan huikeita kirjoituksia matkan varrelta.

  VastaaPoista
 2. Samma här. Eli hyvää matkaa ja hienoja uusia kokemuksia. Matkapostauksia odotellessa.

  Korpikissa

  VastaaPoista
 3. Onnittelut kirjasta!
  Mielenkiinnolla jään odottamaan postauksia teidän reissusta! Itsekin tunnustaudun apteekkihamstraajaksi ennen reissulle lähtöä.

  VastaaPoista
 4. Nyt proviisori täältä vielä suosittelee rakkolaastareita matkaan (vaihtoehtoisesti rakonestopuikkoa) :) itse ottaisin myös kortisonivoidetta auringonpolttamia ja muita kutisevia ihottumia varten. Hyvää matkaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies huusi hep - sillä on kuulemma kortisonivoide mukana ;)

   Poista
 5. mä reissaan usein paikkoihin / tilanteisiin, joista on vaikea päästä oikeaan lääkäriin. mukaan lähtee aina särkylääkettä, mieto allergialääke, yleisantibiootti, mahatautiantibiootti, hiivalääke (ks. ed), imodium, jonka käyttöä vältän viimeiseen asti, limakalvojen kuivattajaa (duact tms.) ja korvatippoja (usein sukellusreissuja), kortisonrasva ~2.5%, närästyslääke (vaaka-asento sukeltaessa ja nitrox tuntuvat lisäävän närästystä) ja aurinkorasva. hyttyskarkoitteen ostan paikallisesti, kun kotimaiset ei tropiikissa tunnu aina tehoavan. ja käsidesiä, kynsisakset ja pinsetit tietty. ehkä jokunen laastari. listasi näyttää hyvältä ja ainoa puute näyttäisi olla toi hiivalääke. tulee muuten todella paljon halvemmaksi reseptillä. joskus taannoin apteekissa yksi pilleri käsikaupassa oli noin 15e (riisto!) ja 4-5 pilleriä reseptillä saman verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kuumuudessa tulee joskus iho-oireita, joita olen saattanut hoitaa paikallisesta apteekista ostetulla antibioottivoiteella. suomesta ei taida saada ilman reseptiä.

   Poista
  2. Mulla on itselle hiivatulehduslääke messissä. Siitä asti kun paksuunnuin, olen aina kantanut mukana kyseistä tuubeloa.

   Poista
 6. hyvää matkaa! En vielä ehtinytkään lukaisemaan kirjaa, mutta palattuani takaisin kotiin on mulla suunnitelma: kanansiipiä, laskiaispullaa, putous, vuoden mutsi, tina nordströmin kokkiohjelmia ja runebergintorttyja. Kaikki tänä iltana: lapsivapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Reissusta tulee varmasti unohtumaton; tulevat kuukauden näyttävät, millä tapaa…

   Mitä mainiointa vapaailtaa! Sulla on aika hyvä setti tossa.

   Poista
 7. Moi! Tunnen nyt itseni vähintäänkin huonoksi mutsiksi. Olen reissunnut kuukausia Thaimaa-Burma akselilla, lapsen kanssa ja raskaana ilman minkäänlaista matka-apoteekkia. Ei edes niitä laastareita.
  Aivan kipeen ihanaa reissua! ;)
  Sylvis

  P.s Olen sairaanhoitaja ja mies ensihoitaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut teillä on noin hyvä tiimi messissä :)

   Poista
 8. Kierreltiin v. 2010 viisi viikkoa Aasiassa 4v.:n kanssa ja ennen matkaa hain apteekista lääkkeitä yms. yli sadalla eurolla. Suurin vaiva koko aikana olivat muutamat hyttysen puremat, raahattiin matka-apteekki lähes koskemattomana takaisin kotiin. Nyt sitten kaappeja siivotessa löytyi kattava arsenaali vanhentuneita lääkkeitä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon, että voisin tuoda kaiken tarpeettomana takaisin...

   Poista
 9. Turvallista ja unohtumatonta reissua!

  VastaaPoista
 10. Mieluummin minäkin varaudun pahimpaan ja heitän vanhoja lääkkeitä pois, kun itken siinä vaiheessa, kun se kuuluisa paska on jo housussa! Minulla kulkee jatkuvasti mukana nyssäkkä, jossa on melkein kaikkea mahdollista vaivaan kuin vaivaan... Pakko listata, koska juuri viime viikonloppuna siellä matkamessuilla huomasin, että ikinä ei tiedä mitän tapahtuu!

  Kosteuspyyhkeitä, laastareita, allergialääkettä, duactia, lisää laastareita, kondomi (monikäyttöinen suojausväline muuhunkin kuin seksiin), omat reseptilääkkeet, niiden reseptien kopiot (alkuperäiset kotona tallessa), sitä immodiumia, hydrokortisonia, suolaa (kramppeihin), särkylääkettä, närästyslääkettä, samariinia, hammastikkuja, hiuslenkki, kosteuttavat silmätipat (dagen efteriä varten), rakkolaastareita, sinkkivoidetta, kynsiviila, vielä lisää laastareita, varaside, varatamponi, hiivalääke, pyykinpesuainetta, varakalsarit ja Underberg-pullo (vatsavaivoihin) ja bebanthenia. Nyssäkkä täydentyy aina, kun keksi uusia tarpeita. Siellä matkamessuilla tosiaan keksin tuon suolan tarpeellisuuden, kun sain ihan helvetillisen suonenvedon kesken kaiken! Onneksi sain ravintolasta suolaa hätääni ja paluumatkalla pöllinkin sitten VR:ltä pieniä suolapusseja ravintolavaunusta... :D

  Mutta ihanaa matkaa ja kiitos vielä messulipusta!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?