os sitä kiipeilyseinää ei lasketa, paras lapsiaiheinen hankinta tavaraosastolla on perheessämme ehdottomasti ja kaikissa olosuhteissa pyör...

Parasta on pyöräily

8.10.13 Satu Kommentteja: 13

Jos sitä kiipeilyseinää ei lasketa, paras lapsiaiheinen hankinta tavaraosastolla on perheessämme ehdottomasti ja kaikissa olosuhteissa pyöräkärry. Emme pyöräile päivittäin, koska päiväkotiin on kävelymatka. Sen sijaan temme kolmisin pidempiä pyörälenkkejä vähintään kerran viikossa. Välillä pyöräilemme anopille kahville, joskus vain kierrämme Reykjavíkin merenrantoja ja käymme moikkaamassa matkan varrella asuvia kavereita. Pyöräily on ihan sairaan siistiä!

Reykjavík lokakuussa.
Kaksikymmentä kilometriä menee huomaamatta - jopa omasta mielestäni ja oma kulkupelini on sentään yksivaihteinen Jopo. Kiipeilijä painaa maastopyörällä lapsi perässä paljon kovempaa, mutta yleensä ne kaksi pysähtyvät katselemaan maisemia ja odottelevat perässäpolkijaa.

Kas, Atlantti!
Ostimme kuvissa vilahtelevan keltaisen pyöräkärryn paikallisesta pyöräkaupasta, hintaa sillä oli pari vuotta sitten 450 euroa. (Veikkaan, että tämänkin asian saa Suomesta edullisemmin; nopean googlauksen perusteella tämä kärry on vähän sama kuin Suomessa melko yleinen Spectra.) Kersa istui siinä ensimmäisen kerran vöissä ja kypärä päässä puolitoistavuotiaana ja kärry on edelleen sopiva. Kätevää on myös se, että pyöräkärryn takaosassa on pieni varastotila. Sinne mahtuu yksi kauppakassillinen ja leipomosta mukaan napatut munkit. Voi talvi, älä ihan vielä tule!

Perässätulijalla on aina paremmat näkymät. Tirsk!

13 kommenttia:

 1. Niin samaa mieltä. Erityisesti kun lapsia on kaksi, niin pyöräkärry on ainoa mahdollisuus ottaa molemmat mukaan fillarilla, jos aikuisia on sillä kertaa vain yksi. Sateellakaan lapset eivät kastu.

  Vinkkinä muuten. Sitten kun lapsi kasvaa ja haluaa polkea itse, niin aikuisten pyöriin on saatavilla sellaisia telakoita tjsp., joihin lapsen pyörän eturenkaan saa kiinni. Pienen polkijan väsähdettyä pyörän voi siis ottaa "kyytiin" ja lapsi jatkaa siinä istumistaan. On kai aika kalliita, mutta meille tulee kyllä parin vuoden sisään viimeistään. Kun varmaan esim. 5-vuotias ei enää halua vain istua kyydissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, tuollaista mä en ole nähnytkään! Pitääkin ottaa ensi keväänä harkintaan. Epäilen, että olisi suuri succee.

   Poista
  2. Kun kerran kiinnostuit, niin konsultoin vielä perheemme fillaristia. Kas tässä löytyy valmistaja ja kuva (followme tandem): http://www.followme-tandem.com/p-ueber/followme.html

   Ja käyttökokemuksia fillarifoorumilla: http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?34260-Per%E4py%F6rist%E4-kokemuksia&p=1689176#post1689176

   Poista
 2. On olemassa myös sellaisia "aisapyöriä", jotka kiinnitetään satulatolppaan. Siinä on vain takarengas ja polkimet ja tanko muksulle, ei ollenkaan etupyörää. Polkea voi silti. Toi telakka kuulostaa periaatteessa fiksummalta. Liittäisin tähän kuvan aisasysteemistä, jos tietäisin, mikä sen oikea nimi on. Oi Googlen kuvahaku, miksi minut näin hylkäsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kah, tämmöisestäkään en tiennyt. Tässä kyllä huomaa, miten kehnot valikoimat tässä pienessä maassa on...

   Poista
 3. Noita aisapyöriä kutsutaan ainakin Fillarifoorumilla peräpyöriksi. Kuukkelihaku antaa linkkejä kuviin ja lisäinfoon. Aktiivisena pyöräilijänä olen tyytyväisenä katsellut kuinka lasten potkupyörät, kärryt ja peräpyörätkin ovat viime vuosien aikana yleistyneet.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, ihana tapa liikkua ja retkeillä porukalla. Ja teillähän on siellä puita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän monta osui joo tälle reitille :)

   Poista
 5. MISSÄ Reykjavikissa on noin paljon puita? Öskjuhlidissä?? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pyöräiltiin Fossvogurissa päin, eli Öskjuhlidiltä vielä vähän itään. Hämmästtyvän iso kyllä tuo kuvan kuusi.

   Poista
 6. Peräpyörä... Tirsk!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?