Luonnonkosmetiikkaa pukinkonttiin

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Luonnonkosmetiikka on hyvä joululahja. Kun ihoa ja hiuksia hoitaa luonnonkosmetiikalla, ei tarvitse tehdä kompromisseja: luonnonkosmetiikka pitää huolta omasta ihosta mutta myös luonnosta. Seuraavaksi kerron ovat omat kosmetiikkasuosikkini pukinkonttiin. Jutun lopussa on 15 prosentin alekoodi Biodellyyn. Ja sen vielä sanon, ennen kuin aloitan, että tämä ensimmäinen tuotekuva on puolisoni joulujäynä - tällä siis mennään, ei ollut aikaa vaatia uutta kuvaa ;)

Partaöljyä parrastaan ylpeille


Omalle miehelle, veljelle, isälle, ystävälle ja kenelle tahansa partaansa tyytyväiselle tyypille. Laitoin oman puolison testaamaan tätä ja sain tyytyväisen käyttäjän palautteen. Pari tippaa pipetistä kämmenille ja sitten sivellään partaa. Karvat ojennukseen eli viimeinen silaus ennen kotoa poistumista. Jättää kuulemma parran mukavan pehmeäksi ja pitää sen muodossaan. Mietoa tuoksua kuvaisin pehmäksi ja syväksi. Iso plussa kotimaisuudesta: Rokua-partaöljy on suomalainen tuote.Pitkähiuksisille, ohuthiuksisille


Omassa päässäni on aika paljon tukkaa, mutta yksittäinen hius on paksuudeltaan toivottoman ohut. Tyypillinen suomalainen hiuslaatu, siis. Omat hiustenhoitorutiinini ovat todella yksinkertaiset: pesen noin kerran viikossa shampoolla, laitan hoitoaineen ja käärin hiukset vähäksi aikaa pyyheliinaan ja menen saunaan. Huuhtelen hoitoaineen nopeasti pois ja pidän huolen siitä, että hoitoainettaa jää hiuksiin jonkin verran. Kampaus harvapiikkisellä kammalla ja valmista tuli! En käytä fööniä tai suoristusrautaa arjessa.Evolve shampoo ja Evolve hoitoaine ovat käsittämättömän hyviä hiustenhoitotuotteita tässä hintaluokassa. Shampoo pesee hyvin ja hoitoaine hoitaa hiusta hyvin. Kunhan hoitoainetta jättää vähän latvoihin huuhtomisen jälkeen, pitkienkin hiusten kampaaminen helpottuu. Näistä tuotteista jää hiuksiin ihana, raikas tuoksu. Tämän vuoden hiusteni luottotuote.


Olen jo useita vuosia käyttänyt niin sanottua pyyheturbaania eli sellaista päähän kiedottavaa hiuspyyhettä. Sain sellaisen lahjaksi kymmenen vuotta sitten mieheni äidin siskolta enkä aluksi tajunnut ollenkaan, miksi hiuksilla pitäisi olla oma pyyhkeensä. No, pari kertaa kokeiltuani en enää halunnut vaihtaa. Pyyheturbaani on älyttömän kätevä kääräistä märkien hiusten suojaksi, se pysyy paikallaan eikä se rusenna hiuksia (märät hiukset ovat alttiimpia vahingoittumaan kuin kuivat hiukset, siksi märkien hiusten tiukka kääriminen pyyhkeeseen voi tehdä hiuksille huonoa). Esikoinen on nyysinyt omaan käyttöönsä sen minun edellisen hiustenkuivaajani, joten olen nyt tänä syksyä käyttänyt tällaista Aquitex-materiaalista valmistettu pyyheturbaania. Se imee kosteutta todella nopeasti. Nerokas materiaali nopeuttaa hiusten kuivumista. Ja mikä parasta: yksi koko sopii kaikille.Nuorelle iholle huokean hyvää luonnonkosmetiikkaa


Mossa tunnetaan edullisena ja hintaluokassaan laadukkaana luonnonkosmetiikkana. Kaikissa kokeilemissani Mossan tuotteissa on ihanan raikas ja kepeä tuoksu ja pakkaukset ovat värikkäitä silmäkarkkeja. Tässä Mossa-lahjapaketissa on sekä kasvoöljy (iltaisin kasvoveden jälkeen) että kasvonaamio/yövoide (voi käyttää iltaisin yövoiteena tai kerran-pari viikossa kasvonaamiona). Kätsy ja kaunis paketti esimerkiksi ensimmäiseksi luonnonkosmetiikkahankinnaksi.

Suosittelen tätä pakettia kuitenkin lähinnä nuorelle iholle (eli omalla mittapuullani sellaiselle +/– 20 vuotiaalle). Mossan kasvoöljy on periaatteessa aika tehokas kasvoöljy; se sisältää useampaa öljyä, mikä on hyvä merkki. Useimmiten monen öljyn sekoitukset ovat myös hintavampia kuin vaikka pelkkä kookosöljy.

Hinta ei aina kerro koko totuutta, mutta aika usein se korreloi sisällön kanssa.  Melko edullinen Mossan kasvoöljy tuoksuu hyvälle ja se on ravitsevaa, mutta nelikymppiselle iholleni tämä öljy ei kuitenkaan ole tarpeeksi tehokas. Syynä on tuotteen sisältämät esteriöljyt, joiden hoiteteho ei ole ihan parhaasta päästä. Ne ovat luonnollista alkuperää, mutta labrassa valmistettuja. Ihon pinta tuntuu öljyn jälkeen sileältä ja kauniilta, mutta vaikutus ei mene kovin syvälle eli öljy ei hoida samalla tavalla kuin niin sanotut kokonaiset kasvoöljyt. Suosittelen näitä Mossan tuotteita kuitenkin lämpimästi hieman nuoremmalle iholle. Tuoksu on aivan ihana!Luksustuote äidille, sisarelle, itselle, ystävälle...


Herkullisen värinen ja paksurakenteinen Evolven hedelmähappokuorintanaamio sisältää sokeriruokoa ja perulaista macajauhetta. Glykolihappo ja papaya kuorivat ihoa ja tekevät siitä kirkkaan ja sileäntuntuisen. Paksunkeltainen kuorintanaamio näyttää ja tuoksuu ihan papayahillolta.  Tyylikäs musta pakkaus sopii kylppäriin kuin kylppäriin. Tässä kuorintanaamiossa on sekin ilo, että se sopii myös kuivalle ja herkälle iholle, koska se ei sisällä mekaanista kuorintaa (siis niitä iholla pyöriteltäviä rakeita). Kuollut ihosolukko kuoriutuu pois happojen ansiosta.Talvelta suojaava yleisvoide ihan kenelle tahansa


Suomessa valmistettu yleisvoide Murumuru hoitobalmi  suojaa ihoa rajullakin talvisäällä, tuulisina ulkoilupäivinä, niin hiihtoreissulla kuin koirankusetuslenkeillä. Voide sisältää myös viinirypäleen siemenöljyä, joka lupaa tehdä ihosta pehmeän ja kimmoisan.

Kasviöljyä ja -vahoja sisältävä voide on paksuudeltaan samaa tasoa voin kanssa: purkista otetaan ronskisti sormella, hierotaan voide lämpimäksi käsissä ja levitetään vasta sen jälkeen iholle. Erinomainen tuote myös pakkasessa: koska tässä voiteessa ei ole lainkaan vettä, se ei jäädy naamalle.

Tätä voi sivellä kasvoille ulkoillessa, ulkoilmassa kuivuneille käsille tai ihan vaikka yöksi kasvoille kasvoveden ja seerumin jälkeen.

Ison kehun arvoinen yksityiskohta on tuo luonnonvaaleaa ja vihreää yhdistävä purkki.  Tuotepakkaus on täysin muoviton ja biohajoava. Tällaisten pakkausratkaisujen soisi yleistyvän myös muilla kosmetiikavalmistajilla. Isot plussat siis tästä! Murumurua murulle.Jos naputtelet Biodellyn verkkokaupassa alekoodikenttään koodin SALAMA12 saat 15 prosentin alennuksen Biodellyn tuotteista (paitsi Less is More) . Koodi on voimassa 31.12. asti.

Tunnisteet: , ,