Arkea joka ei väsytä


Kaupallinen yhteistyö: Teva Finland


Kuinkas täällä jaksellaan? Syksy etenee, työpäivät pitenee, päivänvalo vähenee. Vastoin kaikkia odotuksia: todella mahtavasti! Syksy rullaa kohti tämän vuosikymmenen viimeisiä kuukausia hämmästyttävän iisisti.

Huolimatta siitä, että kesälle ja syksylle ropisi aika paljon kaikkea. Muutto, ne tavalliset työt, ne ylimääräiset ja yllättävät työt, muutama viikon mittainen työmatka, esikoisen uusi koulu, kuopuksen uusi päiväkoti, molempien lasten uudet harrastukset, meidän aikuisten uusi työntekoympäristö, uusia tuttavuuksia, sosiaalisen elämän käynnistelyä uudella paikkakunnalla, uusi vakkariuimala ja hei, ostin jopa uudet lenkkarit. Jestas.On siis ollut asiaa ihan riittämiin. Mutta ei yhtään väsytä eikä uuvuta, vaikka ne lenkkaritkin menivät heti käytössä rikki. Mrr. (Reklamaatio on vielä kesken, katsotaan miten siinä käy.)

Arki muuttui isosti. Energiaa on pitänyt singota sielusta ulkomaailmaan aika moneen ilmansuuntaan. Silti kaikki on mennyt - saako tätä nyt edes sanoa ääneen - älyttömän helposti. Mutkatonta ja melkein jopa simppeliä. Kuin hyvin öljytty kone, joka ei hankaa tai rahise.

Tämä entistäkin säätövapaampi arki on varmasti osittain tehnyt tehtävänsä. Vähemmän säätöä, enemmän aikaa niihin oikeasti tärkeisiin juttuihin.

Fiilikseen vaikuttaa varmasti myös se, että olen saanut nukuttua kunnolla. Vähintään sen seitsemän ja puoli tuntia joka yö.Olen syönyt hyvin ja huomattavasti vähemmän lihaa kuin aikaisemmin. Alkusyksystä asti olen lisännyt myös B12-vitamiinin ja foolihapon saantia purkista. Betolvex Strong sisältää B12-vitamiinin ja foolihapon lisäksi myös mm. B6-vitamiinia.

Siis mikä juttu tämä on?

Mahdoton tietysti sanoa, mikä osa jaksamista johtuu mistäkin.  Mutta jos B-vitamiineja, kuten B12-vitamiinia, saa liian vähän, pidempään jatkuneen puutoksen tyypillisiä oireita ovat mm. lihasheikkous, väsymys sekä muistin ja tunnon häiriöt. B12 edistää hermoston normaalia toimintaa, foolihappo ja B6-vitamiini vähentävät väsymystä ja uupumusta.

Koska B12-vitamiinia saa vain eläinperäisestä ravinnosta, kannattaa etenkin vegejen ja vegaanien huolehtia B12-vitamiinin saamisesta. En ole itse vaihtanut täysin kasvisperäiseen ruokavalioon, mutta lihan syöminen on vähentynyt viimeisen vuoden aikana huomattavasti.Yksi Betolvex Strong nassuun joka aamu aamiaisen jälkeen muiden ravintolisien kanssa. Se on vähän sama juttu kuin läppärin laturin kanssa. Jos en heti aamulla hoida hommaa, se unohtuu ottaa / pakata laukkuun.

Omia virkeydenlisääjäsuosikkejani on myös tämä: raitis ulkoilma heti aamulla. Kävelen joka aamu näissä maisemissa kuopuksen kanssa päiväkodille. Hän sutii potkupyörällä eteenpäin, minä pikakävelen tai hölkkään perässä. Joinakin aamuina, jos olemme erityisen aikaisin liikkeellä, esikoinen ehtii mukaan pyöräilemään ennen koulun alkua.Kuljemme rantaa pitkin seuraavaa kevyen liikenteenväylää ja ihmettelemme kaikkea kivaa, mitä matkan varrelle sattuu. Vanha rannalle nostettu puuvene. Merivirtojen mukanaan tuomista tukeista rakennetut keinut. Yhden hassun naapurin pihalle laittamat pyllymenninkäispuutarhatontut.

Laskuveden aikaan vaihdamme reittiä. Kierrämme läheisen rannan kautta katselemassa lintuja ja kuuntelemassa laineiden liplatusta.Tällaisten eväiden turvin on hyvä fiilis lähteä purkamaan omaa arkipäivää. Aamurutiinien jälkeen sormenpäissä sihisee into käynnistää läppäri ja aloittaa työpäivä.

Arki on hyvää just nyt!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson


Tunnisteet: , ,