Syksyn paras alepäivä: luonnonkosmetiikkaa 40 prosentin alennuksella

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Taas on se päivä syksystä, kun yhdellä lemppariluonnonkosmetiikkamerkilläni eli Madaralla on käynnissä 24 tuntia kestävä ale. Tänään 24.9. lähes kaikki tuotteet Madaran verkkokaupassa saa siis 40 prosentin alennuksella. Alen ulkopuolella ovat esim. Infinity-sarja (harmi!).

Turhia puteleita ei tietystikään kannata hankkia nurkkaan pyörimään eikä montaa kosmetiikkapurkkia ole järkeä avata yhtä aikaa, koska tuotteilla on rajallinen säilyvyysaika. Mutta jos nyt on tarve täydentää kosmetiikkavarastoja (tai jos olet niitä ihanan järjestelmällisiä tyyppiä, jotka hankkivat joululahjat monta kuukautta etukäteen), tämä alennus kannattaa tosiaankin hyödyntää.


Tässä ovat omat Madara-suosikkini eli ne tuotteet, joita käytän kolmen kohdan kasvojen ihon hoitorutiinissa. Riittoisaakin on kuin pirulla helvetissä, sillä itselläni nämä tuotteet ovat kestäneet lähes vuoden. Ostin kasvoöljyn elokuussa vuosi sitten samasta alesta ja ravistin putelin pohjalta viimeiset tipat elokuun lopussa. Tämän toisen pullon ostin syksyllä, kun pelkäsin että se ensimmäinen loppuu ennen seuraavaa Suomen-reissua.

Madara on yksi luonnonkosmetiikan suosikkimerkeistäni, koska valikoima on älyttömän laaja. Sieltä löytyy tuotteita nuorelle iholle ja yhtä lailla myös tymäkämpää tavaraa tällaiselle rutikuivalle iholle, ikääntyvälle iholle ja erityisen herkälle iholle. Madara ei ole se kaikkein edullisin luonnonkosmetiikkamerkki mutta se ei ole myöskään kallein, ei edes niiden kaikkein monipuolisimpia raaka-aineita sisältävissä kasvoöljyissä. 


Kasvojeni iho on kuiva, eikä sen hoitoon oikein enää riitä pelkkä vedellä pesu ja "joku kiva voide". 

Kirjoitin aikanaan perusteellisemman jutun aiheesta ikääntyvän ihon hoito luonnonkosmetiikan tuotteilla.

Nykyään teen tämän rutiinin joka aamu ja joka ilta:

1. Aamuisin laitan iholle kosteuttavaa kasvovettä. Kasvoveden juju on kosteuttaa ihoa, ei toimia esim. putsarina. Itselleni onkin veden valinnassa tärkeintä, että siinä on mahdollisimman paljon kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa. Sitä on tässä Infinity Mist -kasvovedessä. Tämä ei olekaan alessa (ups), mutta suosittelen sitä silti.


2. Kun kasvovesi on imeytynyt, heitän siihen päälle seerumin, joka kasvoveden tavoin tuo kasvoille kosteutta (ja ajaa kutinan pois ja tekee maaperän epäedullisemmaksi tulevaisuuden juoville). Madaran seerumeista suosikkini on kuivalle iholle suunnattu  SOS-Hydra Repair Serum joka sisältää mm. pioniuutetta, pellavansiemenuutetta ja hyalyronihappoa. Seerumi näyttää purkin takia vaaleanpunaiselta, mutta on iholla täysin väritöntä. Hinta alen jälkeen noin 26 €.


3. Kolmantena lukitsen kasvoveden ja seerumin tuoman kosteuden ihoon levittämällä kasvoille voiteen tai öljyn. Laitan voiteen, jos aion laittaa päiväksi meikkiä, jotta ripsari ei heti leviä viiruiksi alaluomelle. Luonnonkosmetiikan kasvojöljyjen laatu on sitä parempi, mitä useampia öljyjä tuote sisältää. Tässä Madaran Age Recovery -öljyssä on kymmentä erilaista öljyä. Muun muassa pihlajan, porkkanan, karpalon ja vadelman siemenöljyjä. Hinta alen jälkeen alle 30 €. Hellurei! Enpä usko, että mistään muualta saa tällä hintaa näin monesta eri öljystä valmistettua kasvoöljyä. Hinta on ihan hemmetin hyvä!


Kuivalle iholle runsasta ja superkosteuttavaa voidetta. Eikä mikään ohut päivävoide riitä. Runsasta ja paksua, kiitos! Viime vuonna tilaisin SMART-sarjan Fine Line -voidetta erittäin kuivalle iholle mutta sitä en löytänyt Madaran valikoimista tällä kertaa. Pienen etsiskelyn jälkeen tulin siihen tulokseen, että tämä SMART Anti-Fatigue  -voide näyttäisi olevan samantyylinen.  Levittyy helposti eikä jätä ihoa tahmeaksi, joten se sopii myös meikin alle.  Tämä on hyvä tuote erittäin kuivalle iholle. Hinta alen jälkeen himpun yli 24 €.


Iltaisin teen aivan samat jutut kuin aamullakin, mutta ensin puhdistan kasvojen ihon miedolla puhdistusmaidolla (kuivalle iholle kannattaa käyttää puhdistusvoidetta tai -maitoa, ei vaahtoa koska se kuivattaa). Tämä mieto Madaran puhdistusmaito, joka sisältää mm. rauhoittavaa jasmiiniuutetta, sopii myös herkälle iholle. Pyyhin puhdistusmaidon pois lämpimään veteen kastetulla pienellä rievulla. Putsarin hinta alen jälkeen 12,54 €.


Ja löytyyhän sieltä Madaran verkkokaupasta kaikkea muutakin:  shampoota, hoitoaineita, monikäyttöistä pihlajavoidetta, kasvonaamioita... Jos suunnitelmissa on muistaa jouluna läheisiä luonnonkosmetiikalla, sellaiset lahjat saa nyt edullisesti.  Vinkkinä hänelle jolle on mahdoton keksiä mitään: anna laadukasta käsisaippuaa. Kaikki pesevät - ainakin toivottavasti - vessassa käynnin jälkeen kätensä. Mukaan lukien anoppi, päiväkodin henkilökunta ja omat elossa olevat vanhemmat. Tämä  mintuntuoksuinen käsisaippua on oma suosikkini, tuoksussa on myös pikkiriikkisen mäntyä ja sypressiä (hinta alen jälkeen reilu 7 €).  

Neljänkymmenen prosentin tarjous ei (ymmärrettävästi) toistu kovin usein, joten jos aiot toimia, kannattaa toimia nopeasti.

Tunnisteet: ,