Matkavinkit Pietariin - viikonlopun täydelliset valinnat

Olimme toukokuun alussa puolison kanssa pari päivää Pietarissa. Kuten ehkä blogin seuraajat jo ovat huomanneet, olen intohimoinen etukäteissuunnittelija, eli ravintolavaraukset ja baarit oli katsottu valmiiksi ennen reissua. Näissä paikoissa kävimme ja tykkäsimme jokaisesta ihan valtavasti. Saa pölliä!


Pietari - matkamme ravintolat


Olimme reissussa kaksi vuorokautta ja saavuimme kaupunkiin iltapäiväjunalla - ehtiäksemme rauhassa ensin hotellille ja sitten ravintolaan.The Red Fox
Hämyisä jazz-klubi ja simppeli kellariravintola. Ruokalistalta sai muutamalla eurolla venäläistä kotiruokaa ja hyllyllä oli viiden pullon valikoima huoneenlämpöisiä punaviinejä. Hanasta sai kaljaa. Täydellistä. Tilasin lihavartaita ja kaalisalaattia, puolisoni otti kyljyksiä. Olut oli edullista ja keskinkertaisen viinipullon sai 8 eurolla. Baari on pieni, älyttömän rento ja mukava. Istuskelupaikka on tunnettu livekeikoistaan: musiikki alkaa joka ilta kello kahdeksan eikä ainakaan tällä kertaa ollut edes sisäänpääsymaksua. Mehän emme tienneet ohjelmasta mitään etukäteen, mutta se ei haitannut. Jos se on jazzia niin ei se nyt ihan kakkaa voi olla.

Meidän illalle osui tavattoman hauska jamitussessio. Ensin paikalle saapui rumpali, joka toi rummut paikalle polkupyörällään. Kosketinsoittaja saapui seuraavana, sitten puhallinsoittaja. Toinen rumpali lampsi baariin puoli tuntia myöhemmin, mutta hyvin oli lavalla tilaa hänellekin. Kokeellista ja hauskaa meininkiä; yleisössä istui saman verran väkeä kuin bändissä (sateinen arki-ilta), mutta tunnelma erityinen. Yhteistä kieltä ei ollut, mutta kaikki jammailivat hyvissä fiiliksissä ja diggasivat musiikista. Ihan paras tapa virittäytyä Pietarin tunnelmaan.

The Red Fox


Cococo
Hiuksianostattavan tyylikäs ja näyttävä venäläisravintola luksushotellin alakerrassa aivan Iisakin kirkon vieressä. Ravintola on hieno ja melko hintava, mutta ei siis kuitenkaan Pietarin kalleimpia - silloin se olisi jo täysin oman budjetin tavoittamattomissa. Maksoimme noin kymmenen ruokalajin illallisesta viineineen 300 euroa kahdelta hengeltä. Jos tänne tulee, kannattaa laittaa panokset maistelumenuuseen. En ainakaan itse olisi tullut syöneeksi esimerkiksi konjakkitikkarihyytelöä tai mehulla täytettyjä munankuoria, jos ne eivät olisi olleet osana menuuta. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen.

CococoBanshiki
Tämä ravintola on valittu Pietarin parhaaksi venäläisen ruoan ravintolaksi, joten pakkohan sinne oli mennä. Tasokas ja maanläheinen ravintola, jossa on todella hyvä ja huomaavainen palvelu. Ei siis tippaakaan pröystäilevä tai muotokielessään liian runsas. Erinomainen paikka tutustua venäläiseen keittiöön ja viinikulttuuriin.

Tilasimme tarjoilijan ehdotuksesta pullon venäläistä kuohuviiniä ja voi että hän osasi kyllä suositella meille juuri täydellisen yksiön. Tämä oli tosi paikallinen kokemus olematta yhtään kitch. Hieman samaa meininkiä kuin Sea Horse Helsingissä. Jos joku ulkomaalainen kaveri kysyy, missä Helsingissä kannattaa syödä suomalaista ruokaa, neuvoisin Sea Horseen. En siis ihmettele, että venäläinen tuttuni vinkkasi menemään tänne. Söimme kolmen ruokalajin lounaan, loppulasku oli skumppapulloineen noin 80 € kahdelta hengeltä.

BanshikiPietari - matkamme baaritThe Red Fox
Jazz-baari, esitelty yllä. Tänne tullaan nauttimaan simppeliä ruokaa ja kuuntelemaan jazzia. Ei mitenkään ylen tyylikäs sisustus tai sydämelinen palvelu, mutta mitä väliä. Perusasiat olivat enemmän kuin kohdallaan. Suosittelen!


Griboedov
Klassikkoklubi Pietarissa. Olen käynyt Pietarissa bilettämässä kolmena iltana ja joka kerta olemme päätyneet tänne, vaihtelevissa kokoonpanoissa. Hurjan hyvät hikiset bailut, vodkaa ja kaljaa ja nuorta possea. Erinomainen äänentoisto ja hyvät deejiit. Seuraavana päivänä olo on asiaan kuuluvasti aivan raato.

Griboedov


Apotheke Bar
Speak easy eli eräänlainen salakapakka. Sijaitsee Pietarin suositulla baarialueella mutta on tunnelmaltaan hyvin toisenlainen kuin ne sisäänheittäjien ja mainostaulujen kansoittamat meluisat baarit. Tämän paikan tunnistaa pienestä rististä ikkunassa ja ovikellosta, jota soittamalla pääsee sisään. Baari on todella suosittu ja täyttyy avaamisen jälkeen hetkessä. Tänne ei tulla ottamaan "yhtä nopeeta roseeta", eli kannattaa varautua odottamaan ja nauttimaan. Drinkit tehdään hartaudella: siinä kestää, mutta odotus palkitaan.

Ei muuten kannata hämmentyä juomalistan puutetta. Baarimestarille täytyy vain kertoa minkätyylisestä juomasta tykkää ja sellaisen hän sitten sinulle sekoittelee. Hyvä aloittelupaikka esim. ennen illallista. Tänne ei kannata tulla loppuillasta jos on tullut jo nautittua muutama bisse, koska hyvä cocktail kuuluu juoda selvin päin, jotta taidolla luotu juoma ja sen ainutlaatuinen maku ei mene hukkaan.

Apotheke Bar, Ulitsa Lomonosova 1

Tunnisteet: ,