Tsäppädää! Uusi Unelmaduunarit-jakso on täällä - ja aihe on ihan hemmetin kiinnostava. Möyhimme trendiaihetta eli  rahaa . Tällä kertaa näk...

Kuinka paljon kirjailija tienaa, Juha Itkonen?

15.5.19 Satu Kommentteja: 2

Tsäppädää! Uusi Unelmaduunarit-jakso on täällä - ja aihe on ihan hemmetin kiinnostava. Möyhimme trendiaihetta eli rahaa. Tällä kertaa näkökulmana on kirjailijan työ. Kuinka ihmeessä kirjailija voi Suomessa elättää itsensä, kun kirjailijan kirjoistaan saama myyntitulo on Suomessa keskimäärin hikiset 2 000 euroa vuodessa. Siis VUODESSA. Se tekee huimat satakuusikymppiä per kuukausi. Veijj.

Kirjailjoilla ei ole varaa värikuviin.

Saimme podcastiin vieraaksi yhden Suomen tunnetuimmista kirjailijoista, kynäilijän jota itsekin avoimesti fanitan. Juha Itkonen kertoo avoimesti tienesteistään ja siitä, kuinka kirjailijantyöllä yleensä Suomessa eletään.

Jos olet koskaan haaveillut kirjailijan työstä tai muusta luovasta kulttuurialan työstä, kannattaa ehdottomasti kuunnella tämä jakso. Se sisältää nimittäin myös vinkkejä kulttuuriapurahojen hakuun.

Voit kuunnella Unelmaduunareita Spotifyssä, iTunesissa eli oman älypuhelimen sovelluksessa ja Soundcloudissa. Löydät uusimmat jaksot näistä vempaimista nimellä Unelmaduunarit - kausi 3.

Tai klikkaamalla tästä:

2 kommenttia:

 1. Kirjoista saatavat tulot on todella mielenkiintoinen asia. Kun esikoiskirjani tuli 2017 kaverini luuli, että saisin noin 20 000 euroa siitä. :D Eeeeeei ihan, totuudessa sain noin kymmenesosan, hehe.

  Hyvä haastis! Olisin mielelläni kuunnellut Itkosta pitempään, mutta todella ytimekkäästi saitte kaikkea mahtumaan tuohon aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ei ihan kymppitonneja satele ikkunasta sisään :D Kiitos tosi kivasta kommentista, Itkosta oli kyllä ilo haastatella, hän on niin hyvä puhuja.

   Poista

Mitä tuumaat?