Helppoa ja edulllista sisustussuunnittelua - löysin täydellisen sohvan


Kaupallisessa yhteistyössä Glowdian ja SBM Kipinän kanssa.

Oumaigaad, olen nyt ensimmäisen kerran käyttänyt sisustusuunnittelijan palveluita. Fiilis on yhtä hyvä, kuin perusteellisen kotisiivouksen jälkeen (silloin, kun siivouksen on tehnyt joku muu).

Ostimme meille "jonkun sohvan" yli viisi vuotta sitten. Se oli ensimmäinen uusi sohva, jonka olimme puolisoni kanssa täällä Islannissa yhdessä hankkineet. Huonekalu näytti tilavassa myymälässä kivalta ja siinä oli mukava istua. Sohva tuotiin kotiin ja se mahtui olohuoneeseen ihan kivasti.Ongelma kulminoitui kahteen sanaan: ihan kivasti.

Aikaa kului ja se ihan kivasti alkoi muuttua siedettäväksi ja lopulta sohva alkoi ottaa aivoon jo siinä määrin, että en ole oikein enää edes istunut siinä. Olen kuullut, että on olemassa sellaisia sohvia jotka kutsuvat istumaan ja miellyttävät silmää ja luovat olohuoneeseen mukavan tunnelman. No tämä meidän yksilö ei ole sellainen.

En osannut itse oikein sanoa, missä hiersi. Mikä on se syy, joka teki tästä huonekalusta epäsopivan möhkäleen olohuoneeseemme. Viiden vuoden jossittelun jälkeen ja remppamme loppusuoralla ajattelimme yksissä tuumin, että nyt kyllä vaihdetaan tämä. Myydään tämä hyväkuntoinen sohva pois tai annetaan se jollekin, jolle sopii ja hommataan uusi. Sellainen, joka on täydellinen ja joka huutaa meitä upottamaan pehvamme siihen ilta toisensa jälkeen seuraavien vuosien ajan.Aloitin hetki sitten yhteistyön sisustussuunnittelufirma Glowdian kanssa. Olen yhtiössä mukana osaomistajana ja teen osuuttani vastaan heille markkinointiviestintää esimerkiksi kertomalla palveluista täällä blogissa. Glowdiassa minut vakuutti yrityksen perustajien tapa katsoa sisustussuunnittelua ihan uudesta näkökulmasta. Glowdialla sisustussuunnittelu toteutetaan kokonaan netin kautta. Se laskee suunnittelukustannuksia ja tekee suomalaisten sisustussuunnittelupalveluiden ostamisen mahdolliseksi ihan missä vain. Esimerkiksi täällä tuulisella laavakökkäreellä.

Klik, klik.

Kokeilin netissä tapahtuvaa sisustussuunnittelua nyt itse käytännössä ensimmäistä kertaa. Olin älyttömän positiivisesti yllättynyt, kuinka nopeaa ja helppoa palvelun tilaaminen oli ja kuinka lopputulos oli nopeudesta huolimatta erittäin asiantunteva ja perusteellinen.
Näin se tapahtui:

Klikkasin itseni Glwodiaan, klik.


Valitsin huoneen, johon tarvitsisin sisustussuunnitteluapua. Olohuone, klik.

Valitsin palvelupaketin suuruuden. Koska halusin apua oikeanlaisen sohvan valinnassa, valitsin paketeista Minin, 49 €, klik.

Valitsin sisustussuunnittelijan toteuttamaan tilaukseni. Valitsin Petra Alasen, koska hänen rosoinen tyylinsä tuntui sopivan hyvin meidän kodin retromaiseen tunnelmaan. Klik.

Sen jälkeen minulle näytettiin palvelussa erilaisia valokuvia huoneista, väreistä ja materiaaleista. Klikkasin niitä, joista pidin, klik.

Kerroin tarvittavat yksityiskohdat sohvanpaikasta - esimerkiksi nykyisen korvattavan sohvan mitat - ja latasin kuvat olohuoneestamme, klikelti klik.


Ruutukaappaus sisustussuunnittelun ostamisesta.

Tähän kaikkeen meni aikaa noin 10 minuuttia.

Muutaman päivän kuluttua sain sähköpostiini ilmoituksen, että omalla Glowdian sivullani olisi nyt sisustussuunnittelijan tekemä ehdotus valmiina.

Suunnitelmassa sisustussuunnittelija ensin kertoi, minkä tyyliseltä asuntomme hänen silmissään näyttää ja miksi nykyinen sohva ei luultavasti miellytä meitä asukkaita tällä hetkellä. Se on tilaamme liian jötikkä: sohvassa on lyhyet jalat ja sen reuna on lähellä lattiaa.

"Kun sohva on alta auki, sen painopiste on korkeammalla ja ilme kevyt ja ilmava."

No niin!

Ehdotuksessa oli määrittelemäni budjetin mukaiset kolme sohvaa, joista jokaisesta suora linkki myymälään, josta sen voi ostaa. Olin kertonut suunnittelijalle, että asun Islannissa eikä minun kannata tilata sohvaa Suomesta korkeiden kuljetuskustannusten takia, mutta haluaisin häneltä silti näkemyksen sohvan tyylistä, koosta, mallista ja linkit suomalaisten myymälöiden sivuille kuvia katsomaan. Voisin sitten näiden speksien avulla mennä kiertelemään pariin huonekalukauppaan.

Mutta hei, sain myös ostoskauppavinkit! Olin superiloinen ja yllättynyt siitä, että suunnittelija oli nähnyt niin paljon vaivaa, että oli etsinyt minulle Islannista myymälän, joissa osa näistä hänen ehdottamistaan sohvista on myynnissä.

Täydellistä.

Kyseinen sohva ei ole vielä saapunut meille, koska tilausaika paikallisen kaupan kanssa on pitkä. Mutta kun se on kotiutunut olkkariin, päivitän kuvan uudesta tilanteesta tähän postaukseen.

Glowdia tarjoaa erilaisia sisustusuunnittelupaketteja ja tämä, jota minä nyt testasin, Mini, maksaa 49 euroa. Oikeanlaisen sohvan löytämisestä se ei ole mielestäni paljon. Se ei-niin-sopiva sohvamme maksoi uutena 1 400 euroa, eikä siitä varmasti käytettynä saa kuin pari hunttia. Sillä 1 200 eurolla olisi saanut vaikka mitä muuta. Argh. Enää en tee vastaavaa virhettä ainakaan sellaistan huonekalujen kanssa, jotka ovat melko hintavia ja joiden tarkoitus olisi kuitenkin kestää kotona käytössä useita vuosia, vuosikymmeniäkin.Elämäni ensimmäistä kertaa käytin sisustussuunnittelijaa ja siitä jäi tosi hyvä mieli. Kiitos!

Kannattaa muten tilata Glowdian uutiskirje. Uutiskirjeissä on yksinkertaisia ja helppoja sisustusniksejä maksutta. Uutiskirjeen voi tilata tästä.


Tunnisteet: , , , ,