Ura blogisijoittajana jatkuu – nyt uudistetaan Glowdian kanssa sisustussuunnittelu!


Kaupallisessa yhteistyössä: Glowdia ja SBM Kipinä

No nyt on niin jännät asiat tulilla, että halkean ihan innosta jakaa tämän muidenkin kanssa. Pääsen mukaan kehittämään Suomen ensimmäistä digitaalista sisustussuunnittelupalvelua.


Tätä on tunnusteltu ja valmisteltu kohta vuosi ja nyt tuntuu tosi hienolta, kun on saatu homma siihen pisteeseen, että asiat alkavat edetä ja vauhdilla.

Kyse on suomalaisesta sisustussuunnitteluyrityksestä Glowdiasta, jonka kotipaikka on Oulussa. Glowdian missio on se, että kaunis koti voi olla kaikkien saatavilla. Glowdia haluaa tehdä sisustussuunnittelusta arkipäiväisempää.


Monella – myös minulla – on mielikuva sisustussuunnittelusta melko kalliina ja jopa vähän porvarillisena palveluna, joka tuo raakasilkkivaatteisiin pukeutuneen suunnittelijan pyörimään moneksi päiväksi omaan kotiin, maksaa maltaita ja jossa suositellut huonekalut ja tekstiilit ovat alkaen parin tonnin luokkaa.

En minä kaipaa hopeisia paahtoleipäpihtejä tai tosissani haaveile kymmenen tuhannen euron hintaisesta Eero Aarnion tuolisetistä. Tykkään siististä ja harmonisesta kodista, jossa jokaisella asialla on paikkansa ja jossa arki toimii hyvin ja helposti. Toimivuus, väljyys ja kestävyys ovat minulle kauneutta. Se, että on sohva, jossa on hyvä istua ja johon ei törmää kävellessään, on kauneutta. Tai eteinen, jossa on paikka ihan jokaiselle kenkäparille.


Olisi kiva, jos joku ideoisi miten lamput kannattaa kotona sijoittaa, tai kuinka työhuoneen pieni tila kannattaa järjestää, jotta voi ahtaista neliöistä huolimatta saavuttaa tilan ja väljyyden tunteen. Tai miten sata vuotta vanhan talon keittiön hyllyratkaisut ja kierrätyspiste kannattaa suunnitella? Millaista sohvaa meidän olohuoneeseen kannattaa ajatella ja miksi? Miksi sohva näytti huonekalukaupassa / kirppiksellä hyvältä idealta, mutta lopputulos näyttää ahtaalta ja pölyisen tunkkaiselta?

En halua tehdä virhehankintaa, jonka huomaa vasta kun norsun on raahattu keskelle olohuonetta. Olisin kiitollinen sisustusvinkeistä, joiden avulla hankkisin kotiin asioita oikein ja harkitusti ja sellaisia huonekaluja, jotka oikeasti sopivat juuri meidän kotiin, väreihin ja omaan makuun.


Kun istuin ensimmäisessä palaverissa Glowdian mimmien kanssa, tajusin, että herranjestas sentään, tämä on juuri semmoinen palvelu, jonka moni tulee kokemaan hyödylliseksi, vaikka kukaan ei vielä ole osannut sitä kaivata, koska sellaista ei ole ollut aikaisemmin olemassa. Sanotaan, että menestyvän liikeidean tunnistaa siitä, että se ratkaisee jonkin asiakkaalle olevan ongelman.

Ja tässä sitä nyt ollaan!

Glowdian ajatuksena on tehdä sisustussuunnittelulle niin sanotusti freskat eli tehdä sisustussuunnittelusta arkisempi palvelu, joka on monien ulottuvilla. Vielä 10 vuotta sitten siivoojia kävi lähinnä vain rikkaissa kodeissa tai jotain erityisen suurta juhlaa ennen. Kotisiivouspalvelun ostaminen tuntui melkein pröystäilevältä. Vaan ei enää: nykyään freskat ja muut siivouspalveluyritykset näkyvät arjessa yhtä tavallisena asiana kuin suutarilla käynti tai kampaajalle meno.Sisustussuunnittelussa on tapahtumassa ihan samaa. Palvelua on ainakin ihmisten mielikuvissa ostaneet ne, kenellä on ollut varaa ostaa kahden miljoonan euron koti Westendistä ja tilata sisustussuunnittelijan ideoimat käsin veistetyt puukalusteet harvinaisesta eteläafrikkalaisesta puulajista. Vaan ei sen tarvitse olla niin! Ihan tämmöinen peruskivassa asunnossa asuva keskiluokkainen keski-ikäinen ja vähän tylsä muija voi saada sisustussuunnittelijan ammattitaidon avulla kodistaan paljon viihtyisämmän ja toimivamman. Ja ennen kaikkea välttää ne virtahepomaiset virhehankinnat.

Glowdian avulla voi sisustaa oman kotinsa vaikka yksi huone kerrallaan. Kaikki sisustussuunnitelmat toteutetaan etäsuunnitteluna netin välityksellä. Suunnitelmia tekevät kokeneet ammattisuunnittelijat, joihin voi tutustua Glowdian verkkosivuilla. Palvelun hinta on alkaen 49 euroa.


Minä uskon, että aika Glowdian kaltaiselle yritykselle on tullut. Kotoilu, sisustaminen, kodin laittaminen, pintaremontointi ja ylipäätään kotiin panostaminen on kasvanut viime vuosina todella paljon. Sen näkee jo ihan sisutuslehtien ja etenkin sisustusblogien ja sisustus-instatilien suurena suosiona.

Kerroin aikanaan täällä blogissa blogisijoittamisesta eli siitä, kuinka keksimme kollegoiden kanssa liittää sosiaalisen median vaikuttajat sijoittajiksi: teemme sopiviksi katsomillemme suomalaisille yrityksille vaikuttajamarkkinointia, mutta rahasuorituksen sijaan saamme yrityksen osakkeita. Tämä on siis sijoitustoimintaa, jossa panoksena on oma työ. 


Hommassa menee kaikki mielestäni niin kohdalleen. Saan tehdä mielekästä työtä yritysten kanssa, jotka koen kiinnostaviksi ja joiden idea ja liiketoimintasuunnitelma tuntuvat fiksuilta, kannattavilta ja kestäviltä. Saan ottaa yrittäjäriskiä ja nähdä työni kautta tapahtuvat muutokset. Kaikilla yrityksillä, yleensä niillä pienimmillä ja alkukuopissa olevilla, ei ole isoa markkinointibudjettia, vaikka liikeidea olisikin timanttinen ja menestys tuntuisi realistiselta vaihtoehdolta. Hyvä markkinointi on kuitenkin erittäin tärkeää bisneksessä onnistumiselle. Yksikään hyvä tuote tai palvelu ei myy itseään, vaan markkinointia tarvitaan aina.

SBM Kipinä pyrkii kuromaan kiinni tätä markkinoinnin tarpeen mutta pienen markkinointibudjetin epäsuhtaa: teemme markkinointiviestintää osakkeita vastaan. Tämä on myös vaikuttajamarkkinoinnin tekijän kannalta äärimmäisen palkitsevaa: oman omistuksen haaliminen ja puunaaminen ja siitä kertominen on todella motivoivaa. Se sitouttaa ja tuntuu hyvältä eri tavalla kuin satunnaisen projektin tekeminen jollekin ulkopuoliselle.


On hervottoman siistiä päästä mukaan edistämään tällaista täysin uutta digipalveluyritystä, joka keskittyy siihen, mikä meille kaikille on kuitenkin loppupeleissä tärkeää ihan joka päivä: toimivaan ja viihtyisään kotiin, jossa sen asukkailla on mukava olla.

Glowdiasta kuulette pian lisää. Minun lisäkseni tässä mainiossa projektissa ovat mukana Project Maman Katja, Muita Ihania -blogin Tiina ja ihana Esko E2O:sta.

Glowidaan voit tutustua tarkemmin täällä. Tilaamalla uutiskirjeen osallistut arvontaan, jossa voit voittaa maksuttoman 30 minuutin sisustuskonsultoinnin suunnittelijan kanssa.

SBM Kipinästä löytyy tarkempi enemmän juttua täältä. Onko sinulla yritys, joka voisi olla kiinnostunut SBM Kipinän tarjoamasta yhteistyömallista? Siinä tapauksessa kannattaa jättää yhteydenottopyyntö. Pidämme tuntosarvet auki, eihän sitä koskaan tiedä, mistä se seuraava nyhtökaura puskee kohti auringonvaloa.

Nämä kuvat ovat viime kesältä, pikkusiskoni ihanalta ja kauniilta mökiltä Turun saaristosta. 

Tunnisteet: , ,