Hehkeä helppo nakki - vinkit hehkuvaan meikkiin

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly ja SBM Kipinä. Juttu sisältää myös affiliate-linkkejä.

Hehkuva meikki helposti ilman värikerrosövereitä.  Näillä vinkeillä saa talven väsyttämiin kasvoihin pienen lupauksen kesää.


Ystävyys tai rakkaus ovat vain sanoja, kunnes löytyy yksi, jolle olet hehkuasi säästellyt. 

Sorry! Tuo muutama sata vuotta sitten hautaan päätyneen englantilaisrunoilija John Gayn lainaus ei nyt ehkä ihan sovi kontekstiin, mutta tuollainen rosoinen kulmikkuus ja kolmionmallisen palikan tunkeminen neliöstä sisään kuvastaa hyvin suhdettani tähän aiheeseen. Siis meikkaamiseen.

Visuaalisuus, hehkeys, ehostaminen, kauneus ja itsensä hemmottelu ovat asioita, jotka koen itselleni vähän vieraiksi. En osaa oikein tarttua niihin. Valeäiti sen hyvin ilmaisi: "Minä en ole hemmottelija, olen tekijä". Juttu oli erinomainen muistutus itsellenikin, että meikeistäkin voi kirjoittaa kovin monella tavalla.

Tämä pisteestä A pisteeseen B koheltaminen, "mieluummin varma kymppitonni kuin etäisesti mahdollinen miljoona" -ajattelutapa ja tekemällä valmiiksi -mukareippaus saavat jopa naurettavat mittasuhteet. 


Esimerkiksi tänään. Nyt askel lyhyelle sivupolulle, ennen kuin menen itse asiaan. Otimme tämän postauksen kuvat tänään Islannin pohjoisrannikolla, yhden kuuman luonnonlähteen vieressä. Kuvaussession jälkeen laitoimme uikkarit päälle ja laskeuduimme jääkylmästä ilmasta uimaan nelikymmenasteiseen veteen. Se oli ihanaa. Hiukset hulmusivat pakkastuulessa ja keho hikoili kuumassa vedessä. Kuuman kylvyn jälkeen puin vaatteet päälle mahdollisimman nopeasti. Äkkiä ruho kuivaksi ja housut jalkaan, pusero päälle. Ja sitten kiireellä autoon odottamaan muita ja kylälle asioita hoitamaan.

Ensin juoksin pankkiin, muut odottivat autossa. Auton ikkunasta puoliso oli huomannut, että vaimo on näköjään pukenut ulkohousut jalkaansa nurin päin. Pesuohjelaput löpöttivät housujen saumassa kankkujen välistä pilkottaen kuin pala väärään paikkaan jäänyttä vessapaperia. No mitäkö tein? En niin mitään. Pistin käden pyllyn päälle, ettei ohjelaput näy ja kiirehdin käsi hanurissa leipomoon. Oli tärkeämpää hoitaa käytännön asiat ensin, ja miettiä vasta sitten "pikkuasioita". Puoliso ei ihan tajunnut tätä logiikkaa, mutta suhdettamme piristää kovasti se, että katselemme asioita useimmiten aika eri vinkkeleistä.

Tämmöistä menoa elämäni aika usein on.


Eli ei varmaankaan tule yllätyksenä, että en jaksa fiilistellä erilaisia purkkeja ja purnukoita, ihastua värisävyistä ja etsiä ja löytää erilaisten meikkituotteiden koostumusta. En osaa innostua meikeistä tai meikkaamisesta. Meikkaan välillä, kun haluan näyttää freesimmältä ja kuvissa paremmilta. Meikkaan täysin lopputulos edellä, en innostuksesta itse tekemiseen tai meikkaamisesta tulevaan rauhalliseen flow-tunteeseen. Kulmakynä kädessä sykkeeni nimittäin vain nousee. 

Meikkihommani perustuvat seuraaviin juttuihin. Ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Helposti levittyvä ohut pohja, joka tasoittaa ihon sävyä eli esimerkiksi peittää vessan peilin edessä mustapäiden puristelusta syntyneet punaiset jäljet. Väriä kulmiin ja luomelle, että näytän olevani enemmän hereillä. Huuliin kylmänsävyistä huulipunaa. Silmäripsiin vähän mustaa ripsaria.

Lue lisää:  Minun viiden minuutin meikkini.

Oi mutsi mutsin Elsa antoi minulle kerran ihan loistavia strobing-vinkkejä, eli kuinka saada kasvoille sellainen avaistuksen hehkuva, virkeä ja haalean kimaltelun puolelle menevä flirttaileva olemus (googlaamalla strobing löytyy tarkempia tietoja tästä hehkutekniikasta). Kun Asikaine teki tämän kaikki pankit päräyttävän hehkumeikkipostauksen, minänkin innostuin. Saisikohan omallekin naamalle samanlaisen fiiliksen?

No saisi.

Ei tarvitse osata tehdä varjouksia, eikä näiden valitsemieni tuotteiden kanssa tarvitse käyttää sutia tai edes meikkisientä. Levitän nämä ihan vain sormilla. Ja luonnollisesti: jos käytän kahta tuotetta, levitän värit eri sormilla, ettei lopputulos ole kirjava.


Nui Berlinin multistick* on paksun peukalon kokoinen leveä väristikki, josta saa mahtavan poskipunan. Islannissa pimeääkin pimeämpi talvi on jatkunut jo viikkoja. Lumenpuute on vaivannut vuoden pimeimpänä aikana eikä aurinko paista lainkaan. Kasvoistani alkaa olla kaikki väri kadonnut. Sipaisen persikkaista Karamere-sävyä poskipäihin ja levitän huolettomasti joka suuntiin niin, että väri levittyy luonnollisen näköiseksi. Haa, ihan kuin olisin saanut pikkuisen auringonpaistetta:


Korennon huuli- ja poskiväri*. Tämä kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki on vilahdellut viime aikoina kavereideni Instagramissa ja kiinnostuin kokeilemaan sitä myös itse. Valitsin tämän tuotteen, koska siitä löytyi täydellinen sävy: viileän sinipunainen Rasberry. Kun tätä levittää ohuen kerroksen huulille, tuntuu kuin olisi syönyt jäisiä marjoja. Väriä tulee sopivasti, mutta ei yhtä paksusti kuten huulipunasta. Viileä sävy sopii minulle, koska se leikkaa hampaitani vaivaavaa keltaisuutta ja tekee niistä asteen vaaleamman näköiset. Jos haluaa korostaa poskipäitään vähän enemmän, kannattaa sipaista tätä tuon Nuin multistickin sijasta. 


Nui Berlinin hennosti kimaltelevat korosteluomivärit* ovat kätsy vaihtoehto puuterimaisille luomiväreille. Sitä paitsi ne sytyttävät iholle pikkuruiset lamput! Etusormella levittyvä voidemainen luomiväri tuo talvinaamalle hehkua, virkistyneen ilmeen ja pienen aavistuksen kesästä. Nuin valkoinen Hukarere-sävy on omasta mielestäni paras sävy luomaan luminizer-efektin, joka näyttää kivalta niin luonnossa kuin valokuvissakin. Tuote sytyttää kasvoille pienet lamput, mutta  hienovaraisemmin kuin ne 1990-luvulla suositut supervahvat valokynät. Jos Hukarere tuntuu liian valkoiselta, vähän lämpimämpää jälkeä saa aikaan värisävyllä Puawai, joka on hieman ruusuinen. Käytän tätä korosteluomiväriä kasvojen korkeimpiin kohtiin: yläluomelle, kulmakarvojen yläpuolelle, ylähuuleen päälle, leukaan, poskien korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle. 


Kaikki tuotteet ovat helppoja käyttää, laadukkaita ja monikäyttöisiä. Tuoksuvat hyvälle, mutta eivät vahvalle. Nämä taskussa on hyvä olla hehkeä helppo nakki.

Helpon nakin kuvasi: Björgvin Hilmarsson (tuotekuvat otin itse).

Tunnisteet: , , , ,