Meidän verkkokauppa on auki!

Joskus tulee elämässä niitä hetkiä, että tekisi mieli kylpeä kossussa. Tämä on nyt juuri sellainen hetki.


Meidän verkkokauppa Islannissa saatiin auki. Meinasi hengitys ottaa takapakkia, kun luottokorttiyhtiöstä tuli viimein sähköpostiviesti, että arvoisa asiakas nyt testi ajettu ja olemme avanneet maksuyhteyden. Verkkokauppanne on toiminnassa. Istuin junassa Leppävaaran kohdalla, ja universumini räjähti hiukan. 

Tuhansia tuotteita, tuhansia kuvia ja tuhansia islanninkielisiä sanoja tuotekuvauksiin. Sisällöntuotantoa vahvoilla perslihaksilla ja venyvillä hermoilla. 

Ja sitten se kaikki muu: verkkokauppa-alusta, varastointegraatio, maksuportti ja automaattinen tilauksenhyväksymisjärjestelmä. Puoli vuotta sitten - tai ehkä siitä on jo yli vuosi, ei voi muistaa kamalan tarkkaan - ei ollut muuten käryäkään mistään VARASTOINTEGRAATIOSTA. Enkä kyllä rehellisesti sanoen osaisi mitään sanakirjaselitystä vieläkään antaa. Se oli enemmän sellaista ”mikäköhän avain tämä on, kokeillaan minne se sopii” -tyylistä etsi, löydä ja toteuta -toimintaa.

Ja ai niin! Joku lainopillinen kaupan ehdot teksti piti vielä loppumetreillä pieraista islanniksi ja koodata lain vaatima check box ostokorisivulle. Tosi helppoa. No ei ihan! Onneksi Intiasta löytyi kahdessa tunnissa nopea koodari. Html:n naputtelu hoitui pimeässä palaveriputkessa kahden tapaamisen välissä, kun hölkkäsin Kampista Punavuoreen.


Niin. Puuh. Elikkäs. Juuri nyt kun projekti on jossain mielessä valmis (kiitos kollegat Maarit ja Piia, yhdessähän tämä lapioitiin kasaan), tekisi mieli hypätä aistit turruttavaan jääkylmään kosskukylpyyn, sukeltaa ja tehdä kuperkeikka ja sammuttaa pariksi päiväksi valot. Pakkorentoutus olisi paikallaan.  Tässä kohtaa yhden skumppalasin kilistäminen tuntuisi melkein hyttysen ininältä.

Huh mikä keikka. Tulipa tehtyä. No mutta siellä se nyt on. Livenä ja läsnä. Toki ”pientä päivitystä” pitää tehdä edelleen, mutta jonkinnäköisellä välipysäkillä tässä nyt pikkuhetki vedetään henkeä.

Saa tykätä, per*ele.  :-)

Tunnisteet: ,