Jokaisen päivän hyvät jutut


Kaupallisessa yhteistyössä: Vuokkoset ja Suomen Blogimedia

Tämä tanko kertoi just ihan ookoo vitsin.

Lapsena minulla ei ollut liikuntaharrastuksia. En juuri urheillut. Koulun yleisurheilupainotteiset liikuntatunnit tuntuivat neljän tunnin mittaiselta painajaiselta. Kuusitoistavuotiaana muutin pois kotoa lukio-opintojen takia ja yksinäisiin iltoihin piti keksiä jotain tekemistä. Lenkkeily oli ilmaista, eikä pikkukaupungissa kuntosalikortin kuukausimaksukaan mahdoton. Tuntui hyvälle: kun yritti tarpeeksi monta kertaa tehdä jotain asiaa, jossain kohtaa alkoi jo mennä vähän sinne päin. Kun tuloksia alkoi tulla, innostuin lisää.

Treenin jälkeinen zen.

Nykyään liikunta on osa arkea ja lomia. Urheilen arkipäivisin puolenpäivän aikaan crossfit-treeneissä ja viikonloppuisin jos on kaunis sää, käyn lenkillä. Työmatkoilla valitsen hotellin tai airbnb-asunnon siten, että muutaman sadan metrin päässä on joku liikuntapaikka. Parhaat lomat ovat nykyään sellaisia, joissa voi tehdä jotain hauskaa ulkona kuten murtomaahiihtää, ratsastaa tai vaeltaa. Liikunta on yhtä normaali osa päivää kuin syöminen, en sen kummemmin mieti, että jaksaako tai viitsiikö. Siitä on tullut yhtä normaalia kuin nukkumisesta ja hiusten kampaamisesta.


Siis tältähän liikkuva ihminen oikeasti näyttää.

Liikun, koska se tuntuu hyvältä. Tuntuu kivalta nukahtaa fyysisesti väsyneenä, herätä aamupalanälkäisenä ja huomata että vaikka mittarissa on kohta neljäkymmentä, olen paremmassa kunnossa ja tyytyväisempi itseeni nyt kuin kolmekymppisenä. Joku muu saattaa saada tämän tunteen tekemällä jotain ihan muuta, ja siinähän ei ole mitään väärää tai enemmän oikeaa. Minulle se hyvä perusfiilis, joka tasoittaa muita elämän pomppuja, tulee liikunnasta.

Kuntopiiriharjoitukset menossa.

Pidän raskaammasta liikunnasta kuukauden mittaisen tauon kesäisin lasten kesälomien aikaan, mutta muutoin urheilen joka viikko. Myös silloin, kun on menkat.

En kärsi minkäänlaisista menkkaoireista. Tämän kuulostaa varmasti todella inhottavalta teistä, jotka joudutte kärvistelemään säryssä, vitutuksessa ja kolotuksessa. Niistä minä en tiedä mitään, mutta kuullut sen verran paljon, että sympatiani ovat täysin teidän puolella. Mutta koska omat menkkani ovat kivuttomat, on jokainen päivä kuukaudesta ihan samanlainen liikunnankin kannalta.

Salipose.

Esikoisen syntymän jälkeen asensin hormonikierukan. Ehkäisykeino sopi minulle: ei tullut sivuoireita, en huomannut kierukkaa millään tavalla ja menkatkin loppuivat. Kuopuksen jälkeen jatkoin samalla hyväksi koetulla vempaimella. Kaikki oli kuten ennenkin, paitsi että menkat palasivat viiden vuoden tauon jälkeen. Niukkoina, mutta kuitenkin. Oli siis taas aika palata terveyssidehyllylle.

Ostan Suomessa ollessani aina Vuokkosia (koska suomalaisuus, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton takaama ihoystävällisyys ja Joutsenmerkillä varmistettu ympäristövastuullisuus) ja usein paketti tai pari tulee työmatkalta laukussa mukana kotiin. Nyt muutaman viime kuukauden ajan olen testannut niitä ihan kunnolla. 


Treenikassi edestä.

Ratsastusvaelluksilla, juoksutreeneissä, voimistelutreeneissä (pakko kertoa, että sain ensimmäisen kerran elämässäni tehtyä varpaat tankoon –vatsalihasliikkeen kolme kertaa peräkkäin ja vaikka se nyt ei minusta vielä tee mitään telinevoimistelijaa, riitti iloisesta arkitapahtumasta riemua useampaan päivään, wo-haa!), kuntopiirissä (julmettu hiki ja syke joku 500+ mutta jäin henkiin) ja voimannostotreeneissä (treenasimme kyykkyjä, ja silloinhan oli muuten tosi hyvä idea laittaa menkkojen aikaan vaaleat jumppatrikoot, mutta jäin tahrattomasti henkiin). Side ei mennyt rullalle, kasaan eikä irronnut. Pysyi paikallaan kuin takiainen.

Treenikassi takaa.

Käytän useimmiten Vuokkoset Normal Wingsejä, mutta ratsastusreissulle valitsin herkkäihoisille suunnatut Vuokkoset Cotton Normal Wingsit, joiden pinta on 100 %:sta luomupuuvillaa. Kun tarakka hikoaa kiinni satulassa seitsemän tuntia päivässä, terveyssiteen varmuudella mutta myös käyttömukavuudella on aika paljon merkitystä.


En ole ihan varma, mitä tuolla salin seinälle kiinnitetyllä tsemppilauseella haetaan, mutta se sopii hyvin tähän kahvakuula-asetelman väritykseen. Kiva!

Vuokkosilla on vaihtoehtoja myös runsaisiin menkkoihin, biohajoavia siteitä ja uusimpana luomupuuvillasta (!) valmistettuja tamponeja. Terveysside on yllättävän tekninen tuote ja on kyllä hurjan hienoa, että tällaista tuotetta valmistetaan onnistuneesti yhä edelleen myös Suomessa.

Jos et ole kokeilut Vuokkosia, täältä voi tilata tuotenäytteitä kotiin maksutta. 

Tunnisteet: , , , , ,