Unelmaduunarit: Onko sittenkään viisasta tehdä kaikkea

Työläisten juhla lähenee. Vaikka täällä Islannissa ei vappua oikein juhlitakaan, olen kyllä hankkinut munkkitaikina-ainekset ja paikallisesta viinaskaupasta hieman kuplivaa juhlajuomaa.

Porkkana ja parsakaali. Tämä mainio kuva jaksaa naurattaa. (Kuvaaja: Sanni Riihimäki)

Uusin Unelmaduunarit-podcastin jakso sopii alkuviikon teemaan kuin rusinat simaan. Tällä kertaa pallottelemme moniosaamisen dilemmaa.

Siis itsehän säädän juustopalojen välillä kuin pieni hiiri: lusikkani on aika monessa keitoksessa.  Joskus mietin, että onkohan se jopa liian monessa. Issikkavaellukset, kirjojen kirjoittaminen, somejutut, kauppiashommat, lehtijutut, esiintymiset, tämä blogi... En tietenkään tee näitä kaikkia asioita samaan aikaan, vaan vuodenaikojen ja tilanteiden mukaan vaihdellen. Silti välillä tuntuu, että aika moneen suuntaan on välillä venyttävä.

Olisiko työelämäni rikkaampaa ja vielä nykyistäkin kivempaa, jos keskittyisin vain yhteen tai kahteen asiaan, kuten vaikka kirjojen kirjoittamiseen ja issikoilla ratsastamiseen? 

Epäilen, että ei. Ensinnäkään noista kahdesta hommasta on vaikea saada tarpeeksi tuloja, että niiden varaan voisi rakentaa tulojenhankintaa. Ja toisekseen: pelkään, että kyllästyisin kuitenkin.

Olen alullepanija, projektiorientoitunut puuhastelija ja lyhytkestoisten asioiden valmiiksipuskija. Kehityshommissa olen toivoton. Pitkäkestoisissa projekteissa mielenkiintoni lopahtaa.

Kyllä se minun suosikkisoppani taitaa sittenkin olla se monen sopan kombo.

Tämän päivän jaksossamme Hanne tapasi Piritta Hagmanin. Oivaltavaa keskustelua erikoistumisen tarpeesta.

On kuitenkin monia ammatteja ja pienyrittäjyyskuvioita, joissa erikoistuminen on tärkeää. Erikoistumalla erottuu muista, on helpompi tavoittaa asiakkaita ja tulla ihan superhyväksi siinä, mitä haluaa tehdä. Joissakin hommissa jos yrittää tehdä liikaa kaikkea, ei välttämättä onnistu tekemään mitään kunnolla. 

Tässä podcast-jaksossa Hanne tapasi Piritta Hagmanin. Piritta on fysioterapeutti. Kun hän hoksasi erikoistua äitiysasioihin ja naisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, bisnes alkoi loistaa. Erikoistumisen hyödyt valuivat tietysti asiakkaille asti.

Uusinta jaksoa pääset kuuntelemaan tästä.Hei, ja vielä yksi mahtava juttu!!


PING Helsinki nosti Unelmaduunarit-podcastin Best of the Year 2018 -listalle. Kiitos luottamuksesta.  Aivan mahtavan ilostuttava juttu!

Eli kiitos siis ihan superpaljon teille kaikille, jotka kuuntelette meitä ja olette antaneet meille mahdollisuuden kertoa juttujamme ja välittää kiinnostavien vieraidemme ajatuksia eteenpäin. Olemme tosi kiitollisia ihan jokaisesta kuuntelukerrasta. Niitä on kertynyt jo pitkälle yli 60 000 - aika sanattomaksi vetää.

Tiedoksi teille, kenelle podcast on vieraampi juttu: Näitä meidän podcasteja voi kuunnella täällä minun ja Hannen blogien puolella, mutta vieläkin helpommalla tilaamalla podcastin iTunesin tai Acastin sovelluksen kautta. Näin tieto uudesta jaksosta tipahtaa luuriin samalla hetkellä, kun jakso ilmestyy kuunneltavaksi. Tämän kevään jaksoista on vielä muutama jäljellä!

Ja nyt vapun viettoon. Lähden liottamaan hiivaa, että saadaa niitä munkkeja vielä ennen iltaa...

Tunnisteet: , ,