Kasvojen mikroneulaus kotona - Swiss Clinicin alekoodi


Ehkä muistatte; aloitin viime syksynä kasvojen ihon rullauksen erittäin hyvillä tuloksilla. Juttuni kasvojen mikroneulaus kotona kirjoitin joulukuussa ja suureksi yllätykseksi siitä tuli lopulta yksi loppuvuoden luetuimpia juttuja. Saan siitä melkein joka viikko kysymyksiä, kavereiltakin. Pieni päivitys lienee siis paikallaan (ja sain myös uuden alekoodin, se on tuolla jutun lopussa).

Kaupallinen yhteistyö: Swiss Clinic ja Suomen Blogimedia

Enhän siis yritä näyttää mahdollisimman vittuuntuneelta, vaan pitää naaman rentona, niin näette tilanteen viikon rullauksen jälkeen. 

Käytän Swiss Clinicin mikroneulausrullaa kuurinomaisesti. Viime syksynä rullasin kasvoja viikon ja pidin sen jälkeen viikon taukoa. Toistin tämän kolme kertaa ja otin sen jälkeen pidemmän paussin. Vaikutukset ihoon ovat olleet todella hyvät (ennen ja jälkeen -kuvia löytyy tuosta edellisestä, jutun alussa linkkaamastani postauksesta). Helmikuussa aloin huomata, että rullauksen vaikutukset ovat vähenneet. Aloitin rullauksen uudestaan, mutta tällä kertaa vain viikon ajan. Rullasin viikon ja lopetin. Kuulaus ja sileys palasivat. Ihon pinta tuntuu ja näyttää jälleen tasaisemmalta. Seuraavan viikon mittaisen rullauskuurin teen aikaisintaan  kesällä.

Virvon, varvon.

Swiss Clinicin Skin Revival Treatmentissa idea on se sama tuttu kuin viimeksikin: kasvorullan hyvin pienet ja hyvin terävät, 0,5 mm pituiset neulat tekevät ihoon mikrokanavia eli pikkuruisia reikiä. Rullaaminen stimuloi kollageenituotantoa ja toisaalta tehostaa hoitoaineiden imeytymistä. Rullaamisen jälkeen “kynnetylle pellolle” levitetään saman valmistajan seerumia Face Serumia, joka kosteuttaa ihoa ja sitä kautta vähentää juonteita. Tämän kasvoseerumin vaikuttavat ainesosat ovat mm. erilaisia hyaluronihappoja, jotka estävät kosteuden haihtumista ihosta ja toisaalta myös tuovat lisää kosteutta iholle. 


Joulukuussa rullatessani käytin rullaukseen 0,5 mm pitkien neulojen rullaa ja rullauksen jälkeisenä ihonhoitotuotteena Swiss Clinicin Rejuvenating Serumia, joka kiihdyttää ihon uudistumista. Tämä uusi seerumi jota nyt kokeilin, Face Serum, on rakenteeltaan juoksevampaa ja se imeytyy nopeammin. Lopputuloksessa en kuitenkaan huomaa mitään eroa, molemmat seerumit toimivat jälkihoidossa yhtä hyvin. Swiss Clinicin sivuilla kerrotaan, että tämä Skin Revivalin Face Serum (joka minulla on nyt käytössä) on kevyempi hoitomuoto kuin Skin Review -paketin Rejuvenating Serum (joka oli käytössä loppuvuodesta). En oikein ymmärrä että miksi, koska molemmissa minulla on ollut käytössä tuo sama neulanpituus 0,5 mm ja molemmat seerumi tuovat iholle sitä tärkeintä ryppyjen ehkäisijää eli kosteutta.

Seerumeita kuvaillaan Swiss Clinicin sivuilla näin:

Rejuvenating serum: "Rejuvenating serum rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa, palauttaa ihon luonnollisen kosteustasapainon sekä edistää ihon nuorentumista. Se kiihdyttää ihon luonnollista kollageenin tuotantoa. Kollageeni on proteiini sidekudoksissa, ja se muun muassa auttaa silottamaan ryppyjä."

Face Serum: "Viisi eri hyaluronihappoa vaikuttaa kohdennetusti ja progressiivisesti kosteuttamalla ihoa, lisäämällä kiinteyttä, ehkäisemällä karheutta sekä pehmentämällä ja tasoittamalla ihoa."

Kysyin tästä erosta Swiss Cliniciltä, mutta en saanut tämän selkeämpää vastausta. Koin tuotteet teholtaan täysin samanlaisiksi ja olen niihin tyytyväinen, mutta ympäripyöreä markkinointi kieltämättä vähän häiritsee. Koska näistä mikrorullauspaketeista (Skin Roller + seerumi) toinen on toista kympin edullisempi, antaisin hinnan päättää.


Skin Roller kannattaa puhtaussyistä aina säilyttää muovilaatikossaan.

Kasvojen rullauksessa muistettavaa:


1. Puhtaus! Jos iho tai Skin Roller on vähääkään likainen, seuraukset voivat olla ilkeitä. Pidä siis huoli puhtaudesta äläkä lainaa rullaa kenellekään tai lainaa kenenkään rullaa. Se on henkilökohtainen. Puhdistan kasvot iltaisin puhdistusmaidolla ja painelen ihon kuivaksi. Sen jälkeen suihkutan Skin Rollerin rullan eri suunnista Swiss Clinicin puhdistussuihkeella (muutkin desinfiointiaineet ajavat saman asian) ja odotan suihkeen haihtumista.

2. Rullaan puhtaita kasvoja pari minuuttia eri suunista. Rullaaminen ei satu. Rullaan samalla voimalla millä voitelen uuniin menevät korvapuustit. Jämäkästi mutta ei pullaa liiskaten. Käytän itse 0,5 mm mittaisia neuloja, mutta Skin Rollerin saa myös 0,2 mm:n mittaisilla neuloilla. Swiss Clinicin sivuilla kerrotaan enemmän mikroneulauksesta ja välineiden valinnasta.

3. Rullauksen jälkeen suihkutan Skin Rollerin puhdistussuihkeella ja suljen sen muovilaatikkoonsa ja laitan boksin paikkaan, jossa pakkaus ei voi vahingossa aueta.

4. Levitän seerumin. Sitten odotan kymmenisen minuuttia ja jatkan normaaleilla ihonhoitorutiineilla (koska seerumi on jo laitettu, jatkan voiteen ja öljyn levittämisellä).


Kasvorullassa on monia satoja pieniä neuloja, mutta ne ovat niin pieniä että käsittely ei satu lainkaan. Älä silti erehdy ylirullaamaan. Pari minuuttia riittää.

5. Toistan rullauksen viikon ajan joka ilta, jonka jälkeen pidän taukoa vähintään viikon. Sain hyviä tuloksia kolmella kahden viikon setillä. Nyt teen uusintarullausta viikon erissä silloin tällöin.

6. Vaihda rulla vähintään kolmen kuukauden välein - siis ei kolmen kuukauden yhtäjaksoisen rullaamisen jälkeen vaan kolme kuukautta pakkauksen avaamisesta. Neulat saattavat tylsyä käytössä ja ajan myötä  riski rullaan tarttuviin epäpuhtauksiin kasvaa.

7. Älä rullaa ihoa jatkuvasti, vaikka tulosten näkyessä tekisikin mieli rullata iholta vuosikymmen ja kaikki mahdolliset arvet. Kyse on kuitenkin pikkuruisten reikien tekemisestä ihoon ja ideana on, että iholla on aikaa toipua ja vahvistua. Urheillessakin pitää muistaa vapaapäivät, muten ei kehitystä tapahdu ollenkaan. Tämä on kuuriluonteinen hoito, ei jokapäiväiseksi tarkoitettu.

8. Kierrätä rulla. Tämä on se vaikein kohta, jonka kanssa olen itse vielä jumissa. Olen hillonnut käytettyjä Skin Rollereita suljetussa meikkipussissa kylpyhuoneessa, mutta jotenkin ne pitäisi kierrätää. Käsiosa on muovia, samoin säilytyskotelo. Ne menevät muovijätteeseen. Rullan irroittaminen käsiosasta vaatii työkaluja, kuten pihtejä, koska neuloista ei voi ottaa kiinni paljain sormin. Rulla sisältää sekä muovia, terästä että hopeaa. En oikein tiedä, missä jätteessä tällainen pitäisi kierrättää. Luonto ei anna periksi laittaa satoja neuloja, vaikkakin tosi pieniä, sisältävää rullaa sekajätteeseen. Kun kierrätyskysymys ratkeaa, käyn päivittämässä tiedon tänne jutun loppuun.

Swiss Clinicin verkkokaupasta saa 20%:n aluennuksen mikroneulaushoidoista (Skin Renewal ja Skin Revival) koodilla: SATU20

Tunnisteet: , , ,