Pehmeä iho talvella - myös 20 asteen pakkasessa


Aijjai, talvi. Nyt se vasta vihdoin tuli tänne laavakökkäreellekin. Lunta tuiskuttaa lähes päivittäin ja voimakkaan tuulen takia ulkona on kylmä kuin pirun pakastinlokerossa. Sain talvesta oikeastaan esimakua jo joulukuussa, kun matkustimme pariksi viikoksi Lappiin perheen kanssa. Hiihtolenkit –20 asteessa toivat kasvoille kivan glitterikerroksen. Tässä postauksessa hyviksi koettuja ihonhoitoniksejä talveen ja alekoodi Biodellyn verkkokauppaan.

Kaupallinen yhteistyö: SBM Kipinä ja Biodelly

Talvimeikki.

Täällä Islanissa pakkasasteet eivät laske ihan Lapin lukemiin, mutta sää on silti talvisin tuulen takia tosi vaativa. Kun viiden asteen pakkasen päälle ottaa puuskittaisen kovan tuulen ja raekuuron, on iho aika koetuksella. Kun ihana Dorit oli kylässä tammikuussa, kävimme islanninhevosvaelluksella. Pieni lumimyräkkä vaan sattui sille samalle päivälle. Tiet oli tuulen takia suljettu ja liikenne vuoristossa kielletty, mutta hevoset kulkivat. Täytyy kyllä myöntää, että se oli ehkä huonoin kokemani ulkoilusää koskaan. Meillä ratsastajilla oli suu, nenä ja silmät täynnä jäähileitä ja yläkroppa kipeänä vastatuuleen nojaamisesta, mutta hevosia ilma ei näyttänyt haittaavaan ollenkaan. 

Koska omaan naamani ei kasva 10 sentin paksuista talvikarvaa eikä korvia pysty kääntämään 180 astetta, täytyy talvikelejä varten suojautua muilla keinoin. Tässä onkin nyt muutama vinkki kaikille pohjoisen talven kanssa kärvistelijöille. Etenkin kaikille te, jotka suuntatte hiihtolomalla laduille, mäkeen ja muuten ulkoilemaan, pakatakaa mukaan ainakin yksi voidepurkki.

Talvitraktorilla on suojanaan upea talvikarva, minun suojani kulkee purkissa. Kuva: Dorit Salutskij.

Talviulkoilupäivien ehdoton varuste lämpimien vaatteiden ja kuivien kenkien lisäksi on tämä voide: Alteya Organics Rose Otto Wonder Balm. Tämä kasviöljyjä ja -vahoja sisältävä voide on paksuudeltaan samaa tasoa voin kanssa: purkista pitää ottaa ronskisti sormella, hieroa voide lämpimäksi käsissä ja levittää vasta sen jälkeen iholle. 

Olen käyttänyt tätä voidetta ryppyprojektini alkumetreillä yövoiteena, mutta nyt kun ihoni on huomattavasti paremmassa kunnossa, käytän tätä voidetta pääosin ulkoillessa. Tämä voide on ihan käsittämättömän tehokasta. Levitin aamulla kerroksen, hiihdin viisi tuntia pakkasessa ja kun palasin iltapäivällä takaisin mökille, iho oli ihan pehmeä ja hehkuin kuin perusteellisen kasvohoidon jälkeen. 

Sama juttu islanninhevosvaelluksella. Sain kolme tuntia putkeen naamalleni jäärakeita tuulessa, jonka voimakkuus vaihteli 15–20 m/s. Koska olin voidellut kasvot ennen selkäännousua, kasvot eivät olleet reissun jälkeen kuivat tai punertavat. Nuo kuvat on otettu sen hirmumyrskyisen ratsastuskeikan jälkeen.

Koska tässä voiteessa ei ole lainkaan vettä, se ei jäädy naamalle. Voiteessa on hento ruusun tuoksu, mutta itse en sitä juuri edes huomaa. Voide on paksua ja riittoisaa: minulla on tuosta 100 ml:n purkista vieläkin kolme neljännestä jäljellä. Tästä siis rasvapurkki perheen hiihtolomalle. Wonder Balmin hinta on alle 15 euroa ja alekoodilla saa vielä 15 % hinnasta pois. 


Talvihommia. Kuva: Dorit Salutskij.

Ulkoiluvarustautumisen lisäksi kannattaa kuivan talvi-ilman takia huomioida ihoa entistä enemmän. Aloitin Biodellyn Tanjan ohjeilla ihonkosteutuskuurini eli ryppyjen vastaisen projektin syksyllä. Muutaman kuukauden jälkeen on kyllä pakko sanoa, että siitä on ollut ihan järjettömästi hyötyä. Ihoni ei ole koskaan aikaisemmin aikuisiällä tuntunut talvella näin pehmeältä ja kivalta. Ei kiristä, ei kutise eivätkä uurteet ainakaan ole kasvaneet. Tässä vielä kertauksena päivittäin tekemäni temput.  

1. Putsaan ihon puhdistusemulsiolla. Kuivalle iholle ei kannata käyttää puhdistusvaahtoja. Käytän tällä hetkellä joulupukin tuliaisia eli Neal's Yard Remedies Rejuvenating Frankincense Refining Cleanser -puhdistusvoidetta (verkkokaupassa 28 €).  Jööses, miten pitkä nimi. Eipä nimi tehoa ainakaan vähennä; tällä lähtee meikit, mutta iho ei tunnu pyyhkimisen jälkeen kuivalta. Käytän pyyhkimiseen puuvillapyyhettä, en pumpulilappuja.

2. Käytän kasvovettä. Tämä on yksi tärkeimpiä juttuja ja siksi siihen kannattaa panostaa. Kasvoveden  idea on tuoda iholle kosteutta. Tammikuussa minun piti hankkia uusi kasvovesi vanhan putelin loppuessa. Sain Biodellystä testiin Lovely Day -merkin erityisen kosteuttavaa kasvovettä. Lovely Day Hyaluron + Bloom Tonerista erityisen kosteuttavan tekee nimessäkin näkyvä kosteuttava ainesosa eli hyaluronihappo. Hinta alle 30 €.

Kun iho on kuiva kuin korppu, ei pelkästä voiteesta tai öljystä ole yksistään apua. Iho pitää ensin saada kosteaksi. Vähän sama juttu kasvien kanssa. Unohdan "välillä" kastella meidän anopionkielen. Se on ainoa ruukkukukka joka meillä kotona on, ja jotenkin ihmeen kaupalla se on pysynyt hengissä vaikka se saa vettä noin kuusi kertaa vuodessa. Kun multa on ihan kökkörökuivaa ja ruukkuu kaataa kannullisen vettä, käy kuten kuvassa. Vesi tulee heti mullan läpi ja valahtaa alusastian kautta lattialle. Kosteutta pitää lisätä vähän kerrallaan, että multa oikeasti kostuu. Eli: muista pistää kuivalle naamalle aina ekana kasvovettä, pelkästä voiteesta ei ole apua.

Lisää kosteutta vähitellen, että siitä on jotain hyötyä. Siksi: putsari-kasvovesi-seerumi-voide/öljy

3. Seerumi! Seerumi voi tuntua turhalta läträämiseltä, mutta siinä on sama idea kuin tuossa kasvovedessä: iho tarvitsee kosteutta. Itse laitan seerumia aamuin ja illoin kasvoveden päälle. LUE:n seerumissa on erinomainen hinta-laatusuhde (laadukas, alle 20 euron seerumi). Siitä löytyy oma seerumijuttunsa täältä. Tällä hetkellä minulla on käytössä kasvoveden kaverina saman sarjan seerumi. Hyaluron + Bloom Tropical Hydration Nectar -seerumissa on hyaluronihapon lisäksi mm. niasiinia, joka suojaa ihon soluja hapettumiselta ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista (myyntiargumentti, joka uppoaa minuun), ja B3-vitamiinia, josta on hyötyä esim. akneihon ja maksaläiskien hoidossa. 

4. Sitten se sinetöinti eli voide tai öljy tai molempia sekoituksena. Se sitoo kosteuden ihoon. Koska ihoni on tosi kuiva, laitan öljyä aamuin ja illoin ja öljyn päälle vielä hieman kasvovoidetta. Kasvovoiteena käytän tuota ruusu-ulkoiluvoidetta, öljynä käytössä on Lovely Day -sarjan ihoöljy, joka sisältää montaa eri sorttia kylmäpuristettuja öljyjä. Noin neljänkympin riittoisassa kasvoöljyssä on raikas tuoksu. Ihoöljyt ovat kasvojenhoitotuotteista usein se hintavin osa, mutta ne ovat myös tosi riittoisia. Öljyä ei tarvitse levittää iholle paksua kerrosta.

Poikkeuksellisen kauniit putelit.

5. Kerran viikossa hoidan kasvoja naamiolla. Lovely Dayn kermaiselta tuntuva vaaleanpunainen naamio on siitä ihana, että sitä ei ole pakko pestä pois. Levitän naamion kasvoille öljyn jälkeen ja menen nukkumaan. Aamulla illan töhnä aamun kirkkaudeksi muuttunut on. Kasvojen iho näyttää raikkaalta ja eloisalta. Reilun 30 euron hintainen naamio riittää viikottaisessa käytössä helposti koko vuoden. Ja kuten noissa muissakin Lovely Dayn tuotteissa niin tässäkin yksi vaikuttavista raaka-aineista on - tadaa - jällleen kerran: hyaluronihappo.

Lovely Day on saksalainen luonnonkosmetiikkamerkki. Hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä, sillä näillä tuotteilla voi hoitaa vaativaa korppuihoakin. Tuotteet ovat vegaanisia eikä niitä (tietenkään) ole testattu eläinkokeilla. Tällä hetkellä Lovely Daytä saa vain Biodellystä.

Alekoodilla satu saa 15% alennuksen kaikista Biodellyn tuotteista 4.3.2018 saakka.

Antaa sataa vaikka pieniä  jäisiä kissoja. Kuva: Dorit Salutskij.

Tunnisteet: , , ,