Islanti, matkamessut ja arvonta

Tammikuuhan ei olisi tammikuu, jos en pääsisi juomaan kahvia ja syömään korvapuustia Helsingin messukeskuksen keskikäytävälle. Matkamessut pidetään ensi viikon viikonloppuna. Siinä tilanteessa, ajankohdassa ja tunnelmassa on jotain niin vastustamatonta. Uusi vuosi aluillaan, monia alan tuttuja moikkailee, kahvi läikkyy pahvikupista puserolle, vessassa on jonoa, metrilaku haisee mansikalle ja ympärillä on tuhansia ihmisiä, jotka haaveilevat matkasta jonnekin. 

Islannnilla ei tänä vuonna ole omaa ständiä koko messuilla, mutta minähän tulen paikalle, kuten viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut tapana. Kyllähän minä nyt yhden maan edustamisen hoidan vaikka itse. Siispä: eväät reppuun ja baanalle!


Sunnuntaina 21.1. esiinnyn matkamessujen Eurooppa-lavalla kello 13:30. Kerron perhematkailusta Islannissa: mitä Islannissa voi tehdä lasten kanssa, mistä saa turvaistuimia vuokralle, minkäikäisten lasten kanssa voi jo mennä uimaloihin ja kylpylöihin, entäs issikkavaellukselle? Minkälaisia lyhyitä luontokävelyitä voisi tehdä lasten kanssa? Minne perheen teinit roolipelaajat kannattaa viedä?

Esiintymiseni jälkeen olen siellä lavan vieressä tavattavissa, jos joku haluaa tulla kyselemään vaikka matkavinkkejä tulevalle lomalle tai muuten vaihtamaan Islanti-aiheisia ajatuksia. Nähdään siis  messuilla!

Valokuvaajana osan ajasta työskentelevä puolisoni alkoi viime vuonna tehdä kuvauksia  myös dronella. Hän harjoitteli sen käyttöä viime kesänä ja teki harkkatöinä muutamia lyhyitä, matkaopaskirjaani mainostavia videopätkiä. Tässä niistä Itä-Islannin rannikolla kuvatuista videoista yksi:


Ja se otsikossa lupaamani arvonta! Minulla olisi kaksi messulippua arvottavana. Islanti-bonuksena voittajat saavat messulipun lisäksi signeeratun Tripsteri Islanti -kirjan. Lippu oikeuttaa yhteen käyntiin messuilla ja sen arvo on 16 €. Arvonnan voittaja saa lipun sähköpostilla, ja Tripsteri Islanti -kirjan voi noutaa messuilta messukäynnin yhteydessä.

Kerrohan, minne haluaisit matkustaa seuraavaksi. Arvon kaksi voittajaa kaikkien 14.1. mennessä vastanneiden kesken. Voittajat ilmoitan täällä postauksen lopussa.

Tunnisteet: ,