Unelmaduunarit: Satun ja Hannen kanssa palaverissa

Voihan liikutuksen kyynel. On aika kirjoittaa juttu tämän vuoden viimeisestä podcast-jaksostamme. Sinne se syksy sitten meni! Tässä vuoden viimeisessä jaksossa minä ja Lähiömutsin Hanne summaamme yhteen kuluneen vuoden työt ja opit ja pidämme suunnittelupalaverin seuraavalle vuodelle.


Kun me Hannen kanssa tämän vuoden alussa, kirjamme juuri ilmestyttyä, suunnittelimme Unelmaduunarit-podcastia, yritimme löytää järkevän tavoitteen podcastimme suosiolle. Mikään ei tietenkään vielä siinä kohtaa ollut varmaa: kiinnostaisiko podcast edes ja jos niin meidän omien vanhempiemme lisäksi yhtä vai kahta ihmistä? Vai kenties ihan isompaakin yleisöä? Pohdimme toisten "podaajien" podcastien kuulijalukuja ja teimme vertailua. Ravistelimme sitten vähän hihoja päälle ja peilasimme vielä vähän lisää siihen, miten muut tässä hommassa ovat tehneet. 

Asetimme tavoitteen. Kuinka ollakaan, se ylittyi jo muutaman jakson jälkeen. Sitten toteutuneet luvut tuplaantuivat. Jos hyvin käy, saatamme jopa kolminkertaistaa tavoitteen ensi vuoden alussa. Mistä tämä kertoo?

Ehkä siitä, että asetimme liian alhaisen tavoitteen.

Ja siitä, että suomalaiset ovat alkaneet kuunnella podcasteja. Nyt voi varmasti jo vitsailla epäilijöille takaisin, että enää Suomessa podcastien tekijöiden määrä ei ole isompi kuin podcastin kuuntelijoiden. Taitaa olla niinkin, että meidän juttumme koetaan kiinnostaviksi. Onhan se ihan älyttömän kivaa huomata, että ei tarvitse pelkästään seinille jutella. (Tosin minulla on kyllä usein tapana puhella ääneen ollessani yksin kotona tai töissä. Se julkaisukynnyksetön tila on todella rentouttavaa, suosittelen!) 

Tätä ja muitakin juttuja möyhimme uusimmassa podcast-jaksossamme. Satun ja Hannen suunnittelupalaveri vuodelle 2018 löytyy tästä:Tähän loppuun vielä pienet joulujutut:

Joulu-arvonta:
Podcastimme Facebook-sivuilla on menossa suklaa-aiheinen arvonta. 

Joululahja:
Ja kaikille jotka eivät vielä käytä BookBeatia (täältä voit lukea jutun tästä maan mainiosta äänikirja- ja e-kirjapalvelusta), käytä koodia unelmaduunarit niin saat kuukauden ajan kuunnella ja lukea vaikka sata ääni- ja e-kirjaa.

Nyt mikki kiinni ja luurit hetkeksi syrjään. Palaamme podcast-linjoille tammikuussa. 

Tunnisteet: , ,