Tänään oli pakko leipoa jännityskarkkeja! Ne ovat siis sellaisia, joita tulee tehtyä, kun pitää saada ajatukset johdateltua jonnekin muual...

Maailmankaikkeuteni tarvitsee nyt suklaalakritsia

15.11.17 Satu Kommentteja: 5

Tänään oli pakko leipoa jännityskarkkeja! Ne ovat siis sellaisia, joita tulee tehtyä, kun pitää saada ajatukset johdateltua jonnekin muualle. Tarve juuri nyt on olennainen. Kustannustoimittajani nimittäin lupasi, että hän laittaisi ensimmäiset kommentit käsikirjoituksesta minulle tämän viikon keskiviikkona. Huh.


Tiedän, että kirjoitettavaa ja korjattavaa on vielä reilusti. Tämä on kymmenes julkaisemani kirja, ja aina prosessi etenee samalla tavalla: hissipuhe-synopsis-aikataulu-raakakäsis-ekat kommentit kustantamosta-lopullinen käsis-käsiksen toimitustyö kustantamossa-pieniä korjauksia ja viilauksia ja palautus-taiton oikoluku.

Mutta silti aina vähän jännittää, että miltäköhän se aikaansannokseni on mahtanut näyttää. Olisi kamalaa tehdä poskettoman huono kirja, mutta ainahan se mahdollisuus on kuitenkin olemassa. Onneksi on portinvartijoita, joilla punakynä ja wordin track changes -työkalu.


Juuri se kohta, jossa saa ensimmäiset kommentit tekeleestään, jännittää eniten. Ihan joka kerta. Se on vähän samanlainen kuin se se hetki ennen jännittävää palaveria, esiintymistä tai urheilusuoritusta. Kaamea solmu vatsassa, mutta sitten kun homman saa vauhtiin, kauhu muuttuu energiaa tuottavaksi tekemiseksi.

Yritän aidata kauhua leipomalla. Huomasin, että meillä on jääkaapissa aivan liikaa taateleita. Olen varmaan raahannut niitä kotiin, koska ovat olleet tarjouksessa. Emmekä me nyt niitä noin paljoa salaatin sekaan laita. Niinpä lähdin käymään ruokakaupassa ja nappasin leipomustarvikehyllyltä kärryyn pieniä lakritsirakeita. Kotona kaivoin taateleista kivet, pyöritin taatelit kattilassa sulattamassani suklaassa ja pyöritin suklaataatelit lakunpalasissa.


Ei ehkä maailman kaunein leipomus, mutta ihan törkeän hyvää! Niin, eikä vatsa enää särje jännityksestä vaan kilosta taateli-lakritsi-suklaaherkkuja. Haha.

5 kommenttia:

 1. Taatusti jännittää tuo ensimmäinen palaute!
  Varmasti tosi hyviä karkkeja, jos tykkää taateleista. Ne ovatkin oikeastaan ainoat, joista mä en tykkää, joten olisin sekoitellut vain suklaan ja lakritsin, joka mielestäni on aivan täydellinen kombo.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylhä! Suklaa ja laku toki toimii ihan pelkästään myös. Oli vain pakko työntää nuo jääkaappiin kasaantuvat taatelit jonnekin :D Siitä tulee varmasti hyvää, jos sulattaa suklaan ja lisää lakut ja antaa jäähtyä nokareina leivinpaperinpäällä.

   Poista
  2. Islannissahan myydään aivan taivaallisia sulkaa-lakritsikarkkeja, useampaakin sorttia! Miksi oi miksi niitä ei tuoda Suomeen? Menisivät varmasti hyvin kaupaksi täälläkin.

   Mutta asiaan: varmasti jännittää kovasti juuri nyt, mutta toisaalta olet jo niin kokenut kirjailija, että loistava kirja sieltä taas tulee!

   Poista
 2. Mahtavaa, odotan innolla uutta kirjaa! Karkkiresepti vaikuttaa myös kokeilemisen arvoiselta��...

  VastaaPoista
 3. Voin vain kuvitella kuinka jännittävää. Ja herrrkullista.kommentit vissiin ovat melko salaisia tässä vaiheessa? Olit ihan huippu taas kerran myös Maastaamuuttajissa( kuin myös Holma ).Yksi opiskelukaveri myös tänään sanoi, että häneen jakso herätti ihan valtavan mielenkiinnon maata kohtaan. Enkä ihmettele, osaat kyllä herättää Islanti-intoa🤗

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?